reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania po raz pierwszy :)

magdalenko no nie przez ciebie mam ochote na lodyyyyyyyy ;-P
a u nas spokoj nad spokojem oprucz tych facetow co remontuja dachowi i balkony to bym se chetnie pospala a tak dupka... choc Amelka spala przy nich jak zabita :-)

ZMYAM KARMIC milej nocy ;-)

reklama
Aj dziewczyny.... ja napisałam:

A no i jedziemy dzisiaj do tego pieska
yes2.gif
Już się ugadałam z mężem
biggrin.gif

Znaczy DO żeby się z nim zapoznać a nie PO żeby go wziąć! :rofl2:

No więc byliśmy i wszystko super! W sumie byśmy go wzięli ale przyszedł mój brat cioteczny (syn ciotki która tego psa kupiła) i narobił ambarasu ze to pies jego mamy i że nikt go nie zabierze... - no tak jego mamy ale jak ona znika czasem na parę dni nie mówiąc nikomu i zostawia pasa bez opieki to inna sprawa.... W każdym bądź razie postanowiliśmy ze damy sobie na razie spokój bo niepotrzebna nam wojna... Zobaczymy czy on faktycznie będzie się tym psem zajmował bo babcia od tego umywa ręce...

Aj w ogóle chora historia.... a najbardziej szkoda psa który załatwia się na balkonie bo nikomu nie chce się go wyprowadzić... Z drugiej strony, może to i dobrze? Bo miałam za dużo wątpliwości jeśli chodzi o nowego zwierzaka właśnie teraz... Jak Konrad podrośnie będzie miał koło 2 latek to na pewno weźmiemy sobie pieska, ale na razie jest jeszcze za mały.

Natkusia i jak 18?? Udana?? :-)

Netka a ty odciągasz ręcznie czy laktatorem? Może pomyśl o elektrycznym? No i wciąż trzymam kciuki za malutką!!!! Oby mleczko się przyjęło! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Lamiav jak się czujesz?? nie rodzisz jeszcze? :-D

Miq o matko..... będzie brzydki siniak... :-( ale do porodu się zagoi :-D

Kwiatuszku jak tam samopoczucie? Co do pieska pisałam wyżej jak to wyszło. Stety albo niestety... zależy jak na to patrzeć...

Iwasku ależ ta twoja kocica cudna! Ja jak byłam w ciaży to jeszcze mieliśmy kotkę Lilkę o taką:
images.jpg
Ale ja oddaliśmy ja starszemu małżeństwu bo była nie obliczalna przy małym dziecku... kiedyś o tym tu pisałam...

Magdalena
to miałaś fajny dzień :tak: ja uwielbiam takie zalatane dni i łażenie po sklepach z rodzinką :rofl2: no i juz wiem co na wieczór sobie kupimy :-D LODY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ja wczoraj o rozmowie z koleżanką która nas odwiedziła postanowiłam.... OTWORZYĆ WŁASNĄ FIRMĘ!!! A mianowicie DOMOWE PRZEDSZKOLE! Jest takie deficyt żłobków i przedszkoli że głowa mała! Koleżanka pracuje w prywatnym żłodbu to mówiła ze rodzica płaczą tam dla tego jej szefa zeby dziecko przyjąć bo nie mają co z nim zrobić... na nianie ich nie stać a nie ma z kim jej zostawić z rodziny... i tak sobie pomyślałam ze ja i tak chciałam wziąć jeszcze jakieś dziecko do pilnowania jako niania jak Konrad podrośnie. No i teraz postanowiłam to z legalizować! :-D Mam ekstra warunki... pokój ponad 44m2 (Niektórzy niewiele większe mają same mieszkania a to jeden pokój jest taki wielki) Zrobić tam remont i przygotować tam sale "przedszkolną' jest super dostęp do łazienki... moja teściowa będzie mogła gotować dla dzieci... a ja będe mogła być z moimi pociechami (na razie jest tylko Konrad) no po prostu pomysł idealny!! Sleepy jak będe potrzebowała pomocy z papierami to będe się odzywać! Bo będziemy z tym startować jakoś niedługo (znaczy z ta papierkową robotą) Żeby za rok było już po remontach i żeby można było już zacząć!

Fifka a może szybciej się pies u Was zjawi :-) w sierpniu w Białym jest wystawa :-D przyjadę ze swoim szczurem hahahaha :-)

my własnie się na wystawę zbieramy, a u nas kropi deszcz.. biedne te mopy dziś będą.. dobrze,że namiot mamy :-)

a pomysł z przedszkolem rewelacyjny ! będziesz się mogła spełniać :-) też miałam taki zamysł, ale ja mieszkam na II piętrze.. mam psy więc odwidziało mi się :-)

Dzień dobry :)

Fifka - pomysł rewelacyjny !!! podziwiam za zapał i zdecydowanie :)
Lamia - też pomyślałam o Tobie, czy już czasem porodówki nie witasz :)

Życzę Wam miłego dnia :)
Mnie Kala obudziła śpiewem i piszczeniem przed 7 :) ale piszczała aż do 8 i teraz padła sama :) zasnęła na naszym łóżku przytulona do poduszki :)

Madziu Wystawa dokładnie w ostatnią niedziele sierpnia! :-D Kilkanaście lat temu właśnie zaraz po tej wystawie padła decyzja o wzięciu psa :-) (właśnie Kiary - tej pudelki o której pisałam) wiec kto wie? Nie zarzekam się :-pJa sama zawsze wychowywałam se ze zwierzakami i Konradteż na pewno tak będzie miał. Super sprawa...

No i mam nadzieję ze w tym czasie się spptkamy!! Będe goczować na wystawie i cię znajdę zobaczysz!!!! :rofl2:

A co do domowego przedszkola to mnie przekonał w duzej mierze właśnie fakt ze mam niezłe warunki - fakt że te warunki to dopiero po remontach...ale jak dostanę dotację to problemu nie będzie :tak: upiekę dwie pieczenia na jednym ogniu!

Dagne dzięki :* Ja z zawodu jestem przedszkolanką i to mój konik :tak:

Mój budzi się skubany codziennie kolo 6-7 i koniec spania... dopiero teraz zaczyna na nowo przysypiać i będzie spał aż do południa z przerwami na karmienie. :-) A po południu już rożnie... ale cieszę się ze choć ranki mam takie "pewne" ze mam czas dla siebie :-D

Ostatnia edycja:
Fifka :-D no tak własnie :-) sprawiłabym sobie prezent na urodziny :-D bo ja końcem sierpnia się zbliżam do ćwierć wieku :-p

Fifka, Ty z zawodu a ja z wykształcenia :-) nauczyciel przedszkola :-p

No i ja poniekąd też bo ja tak jak ty z sierpnia jestem :-D i na dodatek równolatka! :-)

No ja jeszcze troszkę i będę "nauczycielka przedszkola i wczesnoszkolna" (czyli uprawnienia i na przedszkole i na szkołę podstawowa)

reklama
Heheh no ja najlepiej się czuje wśród przedszkolaków! Takie dzieci 2.5-5 latek to mój żywioł! Młodsze też ale w szkole nie chciałabym pracować, choć jeszcze nie wiadomo jak to w życiu będzie :-)

Do góry