reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania po raz pierwszy :)

oj miałas przezycia, jak dobrze ze tak to się skończyło, teraz wiem że nie ma co ignorować żadnych sygnałów, bo nigdy nie wiadomo co to jeste, a organizm ludzki to czasmi zagadka.

Pranie mi sie uprało i co dalej by tu robić .....

reklama
Witajcie
udało mi się Was nadrobić uff
w czwartek byliśmy oglądać autko i wróciliśmy nim do domu:-) nie jest w stanie idealnym, ma niedoskonałości i zarysowania ale ma silnik, który marzył się mojemu mężowi 3,0 L SMOK!
wczoraj byłam dać się pokłóć i baba mi żyłę rozwaliła, do dziś nie mogę łapką ruszać:( no to tyle u mnie
miłego weekendu

no nawrzeszczałam na nią, to mnie przeprosiła, że niby jestem w danym dniu pierwsza i nie ma wyczucia. Ręka mnie troszkę boli i mam siniaka, taka jakby troszkę zdrętwiała jest. A czuję się dobrze, nawet czasami lepiej niż przed ciążą:tak: troszkę martwi mnie to, że w środę mam wizytę a od ost przytyłam niecały kg, ale brzusio rośnie i zaczyna mi pępuszek wypychać, zobaczymy w środę
przesyłam dzidziusiowe fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Chcialam pomoc ale nie bede sie juz wtracac...
Kazdy bedzie teraz przechwalal swoje psy.
Fifciu wierze ze zrobisz z psiakiem to co Ci serduszko podpowie Ty jedyna wiesz czego on potrzebuje bo ty bedziesz jego pania:)
Niech sie zdrowo chowa i grzecznie rośnie

miq: przykro mi z powodu reki, oby sie babie igła złamała :-)

kobiety robiłyście kiedyś rybe po grecku??? bo ja jadłam pare razy ale nie robiłam i dzisiaj jestem w trakcie jej robiena i mam pytanie jak te warzywa sie duszą to mają być w takim niby sosie czy jak, bo jakieś luzn są, i to zapiekać np z zsiemniakami albo z ryżem czy samo z rybą ??

Chcialam pomoc ale nie bede sie juz wtracac...
Kazdy bedzie teraz przechwalal swoje psy.
Fifciu wierze ze zrobisz z psiakiem to co Ci serduszko podpowie Ty jedyna wiesz czego on potrzebuje bo ty bedziesz jego pania:)
Niech sie zdrowo chowa i grzecznie rośnie
Kwiatuszku nikt nie przechwala psów mam dwa shih tzaki- znoszące wszelkie śmieci, patyki do domu, wsadzające łeb do miski z wodą i roznoszące to po domu, nie polecam Fifce shihcka.. bo z małym dzieckiem i z shih tzakiem nie dałaby sobie rady.. takie są realia.. ze chodzby stanęła na głowie to czasu jej braknie.. ja sama siedząc w domu na tyłku nie ogarniałam czasem posprzątać asmtaffa na spacer wyprowadzić.. uczesać towarzystwo.. a golić szicka na zero to jak jeździć na rowerze z nie napompowanymi kołami- obie rzeczy są do kitu :-)
wiem jak wygląda strzyżenie i trymowanie bo robiłam to u koleżanki w salonie.. i nikt mi nie wmówi ,że fox nie gubi sierści :-)ale jak ktoś kocha psy to i sierść fruwająca przeżyje :-)

Z rybka niestety nie pomogę bo jeść lubię a robić...nie próbowałam:)
Pupcia małego juz się ładnie goi a co najśmieszniejsze niepotrzebnie spanikowałam i zmieniłam linomag na inne specyfiki. Wczoraj posmarowałam i dzisiaj jest już tylko gdzieniegdzie zaczerwieniona więc polecam:)
Co do mojego sierściucha to wczoraj go wyczesałam i miałam dwie tej samej wielkości kupki sierści:szok: ale kocham tego futrzaka bardzo:) Dzisiaj oczywiście po spacerku gdy gondola stała na podłodze juz sie szykował żeby sie ułożyc pod budą . Taki idealny domek dla kiciusia! DSC00459.jpgDSC00151.jpgDSC00060.jpg

Fifciu fajnie że się zdecydowaliście:) życzę powodzenia w układaniu psiaka :)

reklama
Kurcze nie chce mi się nadrabiać ale z tego co widzę to Fifcia będzie miała pieska :-) a więc gratuluję!

Magda co to shih tzu to chyba zależy od psa bo moja koleżanka z pracy sobie takowego sprawiła i była zachwycona, że nie szczeka, że nie bałagani, że szybko ię nauczył załatwiać na dworze, jedne na co narzekała to na to, że sierść szybko brudna bo biały :-p

A ja... ja od rana do 14 byłam w szkole! Potem zabrałam mojego Tośka do domku no i wrócił małż z pracy więc pojechaliśmy sobie na obiadek do naszej ulubionej restauracji, pochodziliśmy chwilkę po sklepach w poszukiwaniu żelazka dla naszych znajomych i wróciliśmy do domku dopiero po 19. Do małża zadzwonił "przyszły pan młody" i zaprosił go na kawalerskie więc aktualnie jestem sama w domku :-) Bartuś śpi a ja wpieprzam lody - sorbet malinowy!!! Mniaaaaaam!!!!!!!!!!!! :-p:-p:-p

IWASKU futrzak przecudny!! Ja bardzo chciałam kotka ale mąż nie lubi... :-( no i padło na psa...

Lamia co do rybki to ja robię tak: rybę normalnie panieruję w jajku i bułce tartej (+przyprawy jakie tam lubisz oczywiście) s warzywka (marchewka, pietruszka, seler, cebula) delikatnie podlewam wodą, daje też sól albo wegetę żeby warzywa wypuściły wodę i wrzucam liść laurowy, ziele angielskie no i duszę tak długo aż będą w miarę miękkie, dodaję koncentrat pomidorowy i jeszcze momencik gotuję a na koniec (taki mój trik) dodaję szczyptę cynamonu (ale dosłownie na końcówce noża) - to daję taki inny posmak (jak dla mnie rewelacyjny). Rybkę wykładam na jakimś półmisku i przykrywam tymi warzywkami :-)

Ostatnia edycja:
Do góry