reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania po raz pierwszy :)

no i ja wstałam i witam się, w nocy siedziałm, leżałam i nie mogłam znaleźć sobie pozycji wiec ze 3 godziny zeszły mi na wierceniu się i szturchaniu mężą, ale mnie ignorował :sorry:czasmi się budził i dotrzymywał mi towarzystwa, a tak sie wynudziłam.

slogan: dla ciebie przesyłam fludki póki jeszcze mogę ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
`~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

oraz kciuki obys jak najszybciej została szczęśliwą mamą
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

atan: no widać że super impreza była, wystrzałowy tort :-) i malutka jak aniołek

fifka: no nie wiem co bym zrobiła na twoi miejscu co do pieska, życze udanej decyzji i jak sie zdecydujesz to zeby piesek był grzeczniutki :-)

truskawcia: ja nie długo się starałam, i może nie dokońca wiem co przezywasz ale rozumiem że jest cvi cięzko, mam nadzięj ze jak wczoraj miałaś doła to dzisiaj jest lepiej i że jesteś pełna nadziei i cierpliwości która zaowocuje wstaniałym dzieciaczkiem , dla ciebie tez ~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7

magda: no do ciebie to po porady co do wyboru pieska zgłosze sie jak juz będe zdecydowana czy piesy czy kot, bo jeśli chodzi o rasę to właściwie mi obojętne chociaż mam swoje jakieś ulubione.musze któregoś dnia wstawic zdjęcie mojej mamy to moze mi powiesz co to za mieszaniec;-)

slyp:
no kochana jeszcze jestem, jestem, czekma na twój snak START i zaczę rodzić :-D nic skurczy nie mam, także brak akcji porodowej , a ty jak masz juz jakieś znakiże to tuż tuż ?

magdalena
: powodzenia na uczelni, a Bartusia jak chcesz to mi podrzuć chętnie się nim zaopiekuję :-)poprzytulam, wylulam i porozpieszczam ;-)

Iwaesk: jak tam pupcia małego juz isę goi ?? A no pokaz jeszcze kota chociąz sie napatrzę skoro pogłaskać nie mam jak :happy:

neciuszka: co tam kochana odpoczywasz, jak szwy ,bolą jeszcze czy juz nie? No i buziaczki dla malutkiej jakbyś ją miała dzisiaj widzieć

a fasolka??: co z tobą i czy Łucja juz w domu, pozdrawiam was dziwczyny i tez buziaki

dagne: no ze zwierzetami to trzeba mieć ograniczone zaufanie, bo żeby nie wiem jak byl kochany to nigdy nie wiadomo co mu strzeli do głowy, ja też nie zostawiałbym dziecka samego ze zwierzęciem, musze tylko to maojej mamie wbić do głowy bo ona mysli że jej pies to anioł i nigdy nie skrzywdzi dziecka, a ja nie ufam mu i moja mama tego nie rozumie

Ostatnia edycja:
reklama
ja zbyt czest tego imienia nie slysze ;-)

Fifka nie musisz , ale będziesz mieć foxa kreconego jak baranek i na kazdym kroku się leniącego ;-) a naprawdę jest tego sporo :-) koleżankę mam groomerkę i obcinałam już shih tzu, yorka i foxa.. to są przeważające rasy.. no i sznaucer :-) i naprawdę się wydaje ,że to nieduży pies, ale sierści jest sporo :-)Zobacz załącznik 455766

Dzisiaj jedziemy najprawdopodobniej po południu pobyć z pieskiem, taki kontakt na pewno pozwoli nam lepiej podjąć decyzję. Na razie sunia nie ucieknie. Jest u babci wiec my mamy dużo czasu do namysłu, Bo to obowiązek na parę ładnych lat...

A fretki nie uczą :-D No moze jedynie tego, ze od niech trzeba trzymać się z daleka :-p To nie są zwierzęta dla dzieci... Konrad będzie mógł się z nimi bawić jak będzie miał z 3-4 lata ale pewnie już ich wtedy nie będzie...

kochane sznaucery ja mam strzyge je na 3-4miesiace zalezy jak rosna wloski na zime zapuszczam zeby mialy cieplej i sznaucer to rasa ktora nie gubi wlosia idealna dla alergikow a foksterier pewnie ma troche sztywniejsza ale jak sie psa czesze i regularnir obcina to wlosow napewno jest malo,ja moja czesze 2-3razy w tyg on tyle nie wymaga jak york ktorego kiedys mielismy 2 razy dziennie

Hej :)

Truskawciu kochana ja fluidków już przesłać nie mogę ale mocno ściskam tulę i całuję &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

sog tobie też niestety już fluidków nie prześlę ale również mocno zaciskam za ciebie &&&&&&&&&&&&&&&

lamia wczoraj więcej pochodziłam i w nocy ciągnęło bolało, w poniedziałek resztę szwów mi zdejmą, a oczywiście że będę widzieć malutką nie darowałabym sobie bo mamy do niej jakieś 17 km więc jeździmy codziennie pogłaskam od cioć :)

Cześć kochane :*

Sleep Ty to masz teksty :-D

Neciuszka pogłaskaj Gosie i ode mnie :*

Truskawcia ja też nie wiem co to znaczy starać się o dziecko więc nie mam prawa powiedzieć, że Cię rozumie. Tulę Cię mocno :* i trzymam &&&&&&&&&&&&! Doczekasz się i Ty swojego Maleństwa tylko Twoja droga jest nieco dłuższa.. :* Przesyłam fluidki wprost z brzucha ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :*

cześć Pyscek :* a u mnie dobrze :-) choć coraz więcej mało przyjemnych dolegliwości ciążowych.. ;-) a co u Ciebie?

Fifka no to dzisiaj dzień zapoznania się z pieskiem :tak: Ja się na psach nie znam więc Ci nie doradzę.

neciuszka: a to dobrze ze macie blisko do szpitala, musisz wypoczywać, zeby ci sie ładnie rana goiła, i oszczędzaj sie

pysek: lepiej napisz co u ciebie ?:-) nie wiem jak u innych ale u mnie nuda dzisiaj,

Czekam na koleżankę, ma mnie odwiedzić, tak mi jej szkoda, okazało sie ze ma raka i chodzi na chemię, młoda dziwczyna, i nie wiadomo czy jej ta chemi w ogóle pomoże, zycie takie niesprawiedliwe, nie dość że miała cięzkie dzieciństow, w małżeństwie też jej się nie układa, jest w separacji, dlaeko odrodziny mieszka i ta choroba, mogę ja tylko wspierać bo nie wiem co bym mogła dla niej zrobić

Westy, sznaucery foxy i inne rasy które mają być szorstkowłose w zamierzeniu trzeba trymować i obcinać( np. ostrzem 10mm) trymowanie jest bolesne ( wyrywa się psu włosy palcami, żeby odrastały sztywniejsze) i jak każda rasa gubi sierść bzdurą totalną jest,że pies nie gubi włosa i jest psem dla alergików, najmniej alergizujące i gubiące włos są pudle..

tak samo głupotą jest, że pies długowłosy w lato się męczy bo mu gorąco.. a w zimę ma fajnie bo włos go grzeje.. totalna głupota.. psy poprzez 'ziajanie' i opuszki łap ochładzają się.. włos w przypadku długowłosego chroni go przed słońcem, czyli nie docierają do niego promienie i skóra jest chłodna... także śmiać mi się chce z właścicieli którzy przychodzą w lato do groomera i mówią mu,żeby obciął psa bo psu gorąco :-)

kwiatuszek, yorki nie są takie czasochłonne,żeby je czesać dwa razy dziennie, shih tzu mają o wiele wiele więcej włosa i czesze je raz na 2-3 dni a są oba na długim włosie :-) jedynie co to głowę czeszę kilka razy dziennie z racji,że się leją i ściągają sobie gumki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
pyscek: to życze powodzenia i dla ciebie
`~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

oraz &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

no byłam pozytywnie nastawiona do porodu a aostatnio to znowu mnie strach obleciał, tak sie zastanawiam jak to bedzie bez brzuszka bo przywykłam do niego ,ale chce bardzo moje maleństwo juz miec przy sobie i nie mogę sie doczekać, tyle ze nie ma sygnałów ktore mówiły by ze to juz ,za raz:-D

magda: a moja teściowa ma pekińczyka, wredny jak cholera, i obcina go w zimie ala lew, i ubiera w ubranka, a w lecie to jakoś nie pamiętam, ona ma takie długoe włosy ze do niego wszystko sie klei jak chodzi po dworze , i myslisz ze niepowinno sie go tak ścinać ?

Do góry