reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Witam się.

Necia szafa cudna :szok: i dać że bardzo pojemna.. Cieszę się, że tak szybko idzie z tym remontem :-) przykro mi z powodu mamy.. ale w szpitalu ma dobrą opiekę, trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&& za szybki powrót do zdrowia :*

Fasolka ale Łucja jest śliczna :-) jak tam pierwsze dni w domu? Powodzenia Wam życzę :*

Lamiav przypomniało mi się, że byłaś ostatnio u lekarza i gdzieś musiałam przeoczyć :zawstydzona/y: co Ci powiedział? Proszę o zdanie krótkiej relacji.

Fifka to Mały wstaje jak w zegarku.. :-) a Ty jeszcze karmisz go w nocy?

Pyscek nie gadaj głupot, na pewno Wam się szybko uda! &&&&&&&&&

A ja dzisiaj jakaś taka słaba jestem :confused2:

reklama
Fifka przygotowywuje ludziom umowy, zawożę papiery do notariusza, kseruje oryginały umów itp. straaasznie dużo papierkowej roboty.. teraz mam bazę ponad 50.000 którą muszę przejrzeć pousuwać podwójne adresy, usuwać osoby np. które nie chcą materiałów reklamowych z mojej firmy itp.

strasznie dużo pracy w excelu, drukowania, skanowania xerowania, i odpowiedzialność za czyny, bo nie raz mam umowę stworzyć na 45.000 zł gdzie muszę prawidłowy nr rach. bankowego wpisać :-D

magda: gratuluje nowej pracy, niech ci sie dobrze pracuje i szybkiego awansu oraz podwyżki ;-)

neciuszka: na laktację nie pomge, ale ja juz sobie skomponowałam swoją herbatkę na laktację kupując zioła w herbapolu i mieszając zaraz poszukam linka do tej strony, i pożycz mamie zdrowia i wszystkiego dobrego.
Powodzenia w malowaniu mieszkania

fifka: pozazdrości ci spacerków , zoo, i w ogóle, ja tez chce skorzystać dzisiaj z pogody żeby się zmęczyć i może w nocy rodzić :-D

natkusia: u gina nic sie nie dowiedziałm nowego, bo mnie nie badał tylko tętno dziecka zmierzył, jak nie urodze w poniedziałek to najpóźniej 28 mam sie stawic do szpitala i tam zobaczą co ze mną robić
A w szpitalu ja tez sie źle czułam pamiętam ze w 2gim dniu miałam załamnie i beczałam jak głupia, bo mnie to otoczenie przygnębiało, ale za to fizycznie się lepiej poczułam bo chciałm szybko wracać dodomu, tobie tez zycze szybkiego powrotu i odpoczynku u siebie w łóżeczku

Mąz jedzie zaraz z wynikami do laryngologa a ja sie zabieram za sprzątanie mieszkania, żeby mieć wolne popołudnie
A wahamy sie co do imienia nadal i teraz mam takie opcje do wyboru tzn. ja sobie takie wybrałam i robie kasting w rodzinie :tak:
Kornelia,Oliwia, Adriana,Natasza- musze z tych wybrać jedno

Ostatnia edycja:
Magda no proszę :tak: Ja bym się do papierkowej roboty nie nadawała, za bardzo roztrzepana się robię jak jestem zmęczona... Ale cieszę się ze ci się udało z robotą bo teraz ciężko o prace a tak będziesz miała i zajęcie i kasy więcej :tak:

Lamiav KORNELIA!!!!!!! Moje ukochane imię dla dziewczynki!!!!!!!!!!!!!! :szok::szok::szok::szok::szok: Ah... gdyby trafiła mi się druga córa i mąż się zgodził......... :no::no: Z tych co jeszcze wymieniłaś podoba mi sie Oliwia ale ostatnio sporo ich jest...

Natkusia Ty mi tam wracaj szybko do siebie :-)

Atanku Amelka słodka i ta przytulanka super :-)

Fifka, Konrad ślicznie wygląda w zieleniach, ja Wiktora uwielbiam w białe i granatowe ubierać :-)

Necia super szafa taka wysoka! Też bym chciała wysoką, ale u nas niższe mieszkanie :-)
Co do kryzysu jak dziewczyny pisały, herbata laktacyjna, ale obserwuj małą po podaniu mleka, bo może takie maleństwo uczulić, dużo wody, w aptece są preparaty wzmacniające laktację. Ostatnio słyszałam, że pepsi działa cuda w laktacji. No i karmi pij :-)

Fasolka, Ty wiesz to się i tak powtórzę, śliczna ta Twoja księżniczka :-)
Powiedz mi, karmisz małą butelką czy cycem już? I jak Ci z dzieckiem już w domu?

Lamia niech Ci małżowina wyzdrowieje a potem ródź :-)

Sleepy Ty mnie codzienny raport na smsa zdawać proszę! :-D

Madzia a ostatnio o Tobie myślałam i miałam pisać na gg i pytać jak w pracy :-)

Magdaleno, jak Ci Bartuś nie budzi się na grzmoty to znaczy, że na razie bać się burzy nie będzie. U mnie 2 dni temu była potężna burza, waliło tak, że nam chata się trzęsła. Wiktor siedział na łóżku i bawił się, a akurat mieliśmy otwarty balkon, na którym stałam, jak błyskało i grzmiało to mały mój olał i miał w doopie burzę :-)
Z resztą po ojcu i matce lubujących burze, się bać nie będzie :-)

Pyscku :****

Sun kopa za takie doła! Nawet seria kopów!!!!! Lalka ogarnij się, zrób baranka wysokogórskiego i z nową energią do przodu!

A Paweł wczoraj wykopał mnie z domu na spacer z małym, on chciał posprzątać. No ok.
Nie było mnie 3 h, połaziłam, posiedziałam na słonku, młody fajnie spał, cieplutko super było, aż szkoda że dziś nie jest tak fajnie...
Wróciłam i nasz pokój wysprzątany :-)
Co do imion, zapowiedziałam wczoraj Pawłowi, że jak będzie drugie dziecko dziewczynka to będzie Klara :-)
Nie pytam wrzucam :-) Młodzież śpiąca, nasza bryka w całej okazałości, i młody po spacerze, zdejmujący swoje trampki :-)

Zobacz załącznik 457980Zobacz załącznik 457981Zobacz załącznik 457982

super szafa tez chce taka wielka my mamy taka ale juz sie w niej pomalu nie miescimy teraz przy przeprowaszce wyrzucilam duzo zbednych rzeczy to troche lzej
1148.jpg

Ael a ta kokardka na wózku to po to żeby nie urzekli? :-D Mi tesc ciągle gdzieś wiąże czerwone kokardy a ja je ściągam bo nie wierze w przesądy... ostatnio jedną znalazłam przywiązaną do rurki wózka pod materiałem ale taką malutką żebym nie zauważyła... myślałam ze umrę ze śmiechu!

Kwiatuszku super ta szafa my mamy garderobę i też ledwo się w niej mieścimy :-p

A u nas jest w tej chwili jest 35 stopni!!! :szok: wyszłam na podwórko z krótkim rękawem... po prostu bosko!

Powiem wam ze kocham mieszkać w domu!! Od zawsze mieszkałam w bloku a odkąd wyszłam za mąż w domku jednorodzinnym. Zimą klnę... te cholerne grzanie, pilnowanie wody ciepłej, odśnieżanie podwórka itp... ale jak przychodzi wiosna/lato to po prostu cud miód i orzeszki... Rano kaweczka i w szlafroku do ogrodu na słoneczko... w tamtym roku jak byłam w ciąży to niemal codziennie jadałam śniadania na podwórku z teściami kiedy moj był w pracy... ptaszki śpiewają, słoneczko grzeje... z ogródka zrywam sobie świeżego ogóreczka do kanapki... PO PROSTU RAJ! A teraz jak jest Konrad to jak tylko nastanie takie prawdziwe lato to będziemy całymi dniami na kocyku w ogrodzie sobie siedzieć!

Eh... Powiem wam ze czuję się szczęśliwa!! Mam wspaniałego syna... Dobrego męża którego kocham... swój dom i nie muszę martwić się o jutro! Teście czasem ciśnienie podnoszą ale w gruncie rzeczy to dobrzy ludzie którzy bardzo mnie lubią i traktują jak swoja córkę. Nigdy nie odmówili mi pomocy czy wsparcia...

Ostatnia edycja:
fifka; no po znowu zazdroszcze, ja całe życie w bloku i marze o swoim domku malutkim, i kawałek ogrodu, ale nie mamy ziemi , ani kazy na taki zakup, moze na starosć ?!
Kornelia to mój mąz nie chce, cały czas go pod włos biorę ale nie moge go przekonać

ael: Klare chciałm na początku ale cała rodzina na mnie nawrzeszczała wraz z mezem wiec odpusciłam
wiktor super, a szczególnie 3 fotka fajowa i taka artystyczna :tak:
Mąz własnie dzwonił ze juz wraca i cos nie tak z jego wynikami, jeszcze tego brakowało

kwiatuszek: no tez masz pojemną szafe, ale wiem jak to jest zbiera sie rzeczy ,trzyma i w domu coraz mniej miejsca

a ja juz ekspresem posprzątałam, szybko sie uwinęłam w godzinke bez minutki przerwy cały do m wysprzątany -uff az sie spociłam

Ostatnia edycja:
reklama
Ael nie obudził się na szczęśćie!! Ja też uwielbiam burzę ale jak wczoraj waliło to aż sama się zdzwiwiłam, że taki strach mnie ogarnął!! :sorry: ale to chyba ze względu na Bartosia. Na drugi raz pewnie będę już spokojniejsza! :-)
Wiktorek przekochany! Ostatnie zdjęcie cudowne :* Tosiek okropnie się ciśnie już do siadania! Nie można go trzymać w pozycji półsiedzącej bo zaraz się dźwiga i nie chce z powrotem położyć bo jęczy :-p
Nawet ostatnio jak był u teściowej to ona go położyła tak na półsiedząco i przykryła kołdrą to ta cholera mała złapał się za kołdrę i podniósł do siedzenia :szok:

Fifka ja mieszkam w kamienicy ale to jest własność dziadka mojego małża więc mieszka tu sama rodzina więc też wychodzę sobie rano w szlafroczku powiesić pranie albo pieska wypuścić i niczym się nie przejmuję :-p mamy też dość dużo ziemi więc połowa jest w pięknej trawie, drzewach owocowych i krzewach a druga połowa uprawna: marcheweczki, sałata, pietruszka, koperek, pomidory, ogórki i wszystkie inne możliwe warzywa!! Fajna sprawa!

A co do śniadanek na dworze to też to znam! Bo mamy domek letniskowy w górach i tam nawet jak jest chłodna ale nie pada deszcz to ubieramy się i jemy każdy posiłek na dworze!! Już się nie mogę doczekać bo jak tylko nie będą zapowiadać zbyt deszczowego weekendu majowego to na pewno pojedziemy!
A póki co zapowiadają na te dni u nas po 26 stopni i bezchmurnie :-)

Lamia jak dla mnie Oliwia!! Będę miała córę to na pewno Oliwkę! Przecudne imię! Niby mówią, że dużo ale ja znam jedną do tej pory!!! A miałam praktyki 3 razy w różnych przedszkolach i raz w szkole i tam żadnej nie spotkałam!

Ostatnia edycja:
Do góry