reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sun, może właśnie jak odpuścisz to się uda, ja nadal &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pyscek &&&&&&&&&&&&&&

Necia, a może rodzice przyjadą w sobotę już? :)

Dziś wybywam bez Małej do koleżanki, ale się cieszę :)

reklama
dziewczyny na naszym forum znalazłam coś takiego:
Tu o słynnych emolientach:
Zapiski Podwojonej: Analiza - Kremy "Emolienty"

Tu o kremach z cynkiem (na końcu podsumowanie jak wypadają wszystkie kremy):
Zapiski Podwojonej: Analiza: Kosmetyki dziecięce - kremy z cynkiem czyli Dupna Sprawa

Kosmetyki do kąpieli (na końcu ranking):
Zapiski Podwojonej: Analiza: Kosmetyki dziecięce - KĄPIEL

Jest też coś dla mamuś :)
Kremy na biust i brodawki:
Zapiski Podwojonej: Analiza III - biustowo, brodawkowo

Kremy na rozstępy cz.I i II:
Zapiski Podwojonej: Analiza
Zapiski Podwojonej: Analiza II co jeszcze znalazłam na brzucha :)
Całkiem przydatne informacje, a najbardziej mnie zdziwiła taka pozytywna ocena kosmetyków Rossmann: Babydream, co Wy o nich myślicie?

sil no jedyne żeby sobie przyjechali dzień wcześniej posiedzieli z nami potem w niedzielę chrzest obiad i do domu. fiu fiu to że tak powiem "odchamisz" się ;-) też by mi się przydało cosik takiego ale ja mam inny sprytny plan na po chrzcinach o ile zainteresowana osoba wyrazi zgodę (czytaj ty:p )

miq ja używam z ziaji maści pośladkowej i jestem zadowolona no i cena też fajna, a chyba Ael ma przetestowane kosmetyki z Rossmana

Pyscek Sun a ja za was mocno trzymam kciuki i tak, nie ważne czy się poddajecie czy nie :* Jeśli któraś potrzebuję rozmowy czy wsparcia zapraszam na priv :*

Miq każde dziecko jest inne... na jedne to działa na inne co innego... ja nie używam żadnego z tych rzeczy które pokazałaś - no sudocremu czasami... i mały ma śliczną gładką skórkę, bez wyprysków, bez łuszczących się naskórków... bez odparzeń i żadnych innych problemów... a używam totalnego minimum - płyn 3w1 J&J... i krem bambino. Niczego więcej nam nie potrzeba... na pupkę czasem termentiol jak jest czerwona i tyle... mały zdrowy a w kieszeni dużo zaoszczędzonych pieniędzy...

Ja dzisiaj mam takiego doła ze mm ochotę sama sobie w łeb dać... mam takie wyrzuty sumienia w związku ze wczorajszym dniem ze szok... :zawstydzona/y: Bede Konrada przepraszam przez całe życie chyba... :-( Wczoraj jak mi dał po południu czadu a ja dodatkowo byłam rozdrażniona i osłabiona okresem normalnie traciłam do niego cierpliwość.... próbowałam wziąć go na ręce i utulić, ale jak słyszałam te grymaszenie to mnie po prostu nosiło... wiec go kładłam - ten w wisk a ja zostawiłam go i wychodziłam do kuchni żeby się uspokoić... wracałam próbowałam utulić i znowu musiałam wyjść.... jest mi tak wstyd... :zawstydzona/y: dzisiaj on się do mnie uśmiecha,przytula a mi serce krwawi ze ze mnie taka wyrodna matka...

Meldunek :-)

Pyscek cóż za wiadomości z rana :-) :* pięknie wszystko się zapowiada, pięknie! No to ja przesyłam moc fluidów od mojego Panicza ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ no i ja oczywiście mocno trzymam &&&&&&&&&&&&& i czekam na wieści :*

Netka nie ma sensu się denerwować <tuli> .. a w ogóle, mięliście robić chrzciny we wrześniu :> .. u mnie parafia dopiero jest zakręcona, jakbym mogła to bym zmieniła :sorry2: u nas do chrzcin trzeba robić 3 nauki (cały miesiąc to trwa), daj spokój.. a my już zrobiliśmy nauki w innej parafii :-) w ogóle mamy już termin, restaurację i nauki zrobione :-D ale przynajmniej jest z głowy..

Fifka mnie na chwilę obecną też nie stać na tą maskotkę :-( ten mechanizm można wyciągać i jest zwykła maskotka dla dziecka. podobno uwielbiana przez dzieci! Co to Konrad taki marudny? :-( znowu ma jakiś skok rozwojowy? Ty oddychaj.. musisz mieć dużo cierpliwości :*

Sil szalejesz.. miłego wypadu do koleżanki w takim razie :tak:

Sleepy jasne, ze pamiętam o Tobie :* jakoś tak mi wyleciało z głowy :dry: a jak widzisz, mało jestem bo jakoś nie mam sił.. tak końcówka ciąży do najlepszych nie należy :-p jak tam Fifi? Widzę że daje Ci jeszcze popalić.. Boszzz aż się boję tego mojego bąbla :-D u nas dobrze, odliczamy sobie dni do skończonego 37t, idziemy do lekarza i wstajemy z łóżka :-) czasami mam jakieś akcje ale jak na razie nic nie wychodzi.

Sun nie wiem co Ci napisać.. dla mnie takie rzeczy są niesprawiedliwe i tylko się wkurzam na taką kolej rzeczy :wściekła/y: może powinnaś odstawić leczenie i przestać tym ciągle żyć.. a nóż się uda w nieoczekiwanym momencie.. Z całego serca Ci tego życzę :*:*

Widziałam, że pisałyście o siusiakach :szok: ja nigdy z małymi chłopaczkami nie miałam do czynienia, wszędzie rodziły się dziewczynki i swego czasu byłam załamana jeżeli chodzi o pielęgnację małego chłopca :-D czytałam, że jeżeli chodzi o siusiaka to absolutnie się nie odciąga (podobno do 2 lat jest przyklejony) a Wy mi tu piszecie, że się odciąga.. olaaa bogaaa :sorry2: to jak to jest?

* u mnie ok.. noc była troszkę ciążka bo budziłam się non stop przez ból pleców i miednicy ale jakoś dotrwaliśmy, żadnych akcji nie było :-)

O rany, Necia, chyba wyrażę zgodę :p a co :) wstępnie

Natkusia, nas na szkole rodzenia uczyli własnie tak, jak piszesz :)

Pieluch z Babydream używam i chusteczek i jestem zachwycona. Poza tym mam płyn Bambi Baby albo nivea, oba 2w1, oliwka czasem na pupę, czasem sudocrem i bambino do buzi na wyjście i tyle używam :)

natka miały być we wrześniu ale muszą być w sierpniu bo inaczej mojego taty nie będzie stąd zmiana, co do siusiaków ja mam brata dużo młodszego i jak był mały mama mu nie odciągała to potem musiał mieć zabieg jakiś bo mu się zarosło czy coś takiego tak czy siak odciąganie wskazane jest. my mamy misia w tym stylu ale mechanizm gra kołysanki jest nieco tańszy od tego co pokazałaś, nam się udało bo dostała od takiego jednego wujka szalonego w prezencie.

Fifcia nie jesteś wyrodną matką są gorsze i lepsze dni, chyba lepiej że wychodziłaś się uspokoić niż przy nim miałabyś stracić cierpliwość. Ja wczoraj miałam podobny dzień więc wiem co czujesz:*
kwiatuszek cieszę się że znalazłaś odpowiedniego lekarza

Małgonia odpukać śpi jakiś czas udało mi się pozmywać, obiad zrobić i pranie powiesić sukces ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Nakusia jest stara i nowa szkoła... stara mówi ze trzeba odciągać... Całe zycie lekarze apelowali żeby od początku odciągać od urodzenia. A teraz nagle lekarze doszli do wniosku żeby jednak tego nie robić... :no: Ja odciągam przy kąpieli nawet z czystej higieny... przecież pod tą skórką gromadzą sie bakterie z potu.... :sorry2:

Poza tym ja mam młodszego brata i pamiętam co się działo jak jemu ta skórka zarosła... i musiał mieć nacinana...

Ostatnia edycja:
Do góry