reklama

Starania po raz pierwszy :)

Zobacze, co mi tu powiedza - i tak musze do PL leciec, zatem najwyzej zapakuje meza i polecimy. U nas problemem jet to, ze maz jest kontraktorem i kazdy dzien, kiedy go nie ma w pracy, to powazny uszczerbek w budzecie domowym, bo on jest glownym utrzymujacym. Trzymajmy kciuki, zeby nie trzeba bylo nigdzie po nic latac... Moze jednak rusza dupe, bo maz jest cukrzykiem T1, wiec istnieje realne ryzyko, ze bez pozaustrojowych cudow nie damy rady...ale moze nie rozmawiajmy o tym na razie.

reklama
przyszłam do pracy... nadrobiłam zaległości u was,
poszłam na krótkie spotkanie, wracam... a tuż je dwie strony do czytania ... :)

witam dziś :)

Sat
widzę, że doczekałaś sie @ :) więc nowy cykl, nowe nadzieje :))) a z takim obstawieniem dookoła to już się musi udać :)
masz już następne bilety do PL, czy dopiero będziesz kupować? i kiedy będziesz w waw? :)

Magda
możesz mi powiedzieć, który to lekarz? bo jak wiesz korzystamy z tej samej 'organizacji medycznej' ;)
no i trzymam kciuki, żebyś mnie wyprzedziła w staraniach (ale tylko o te 4 dni ;) o które różnią się nasze cykle) :)

btw. rozpoczęłam dziś mierzenie
i tak jak doczytałam na ulotce termometru czas pomiaru zależy od miejsca
u mnie są dwie opcje: 90sek lub 5 min, po obydwu tych odcinkach czasu jest pip pip pip
no i wzięłam z 'elestyczną' końcówką :)))

A co do pomiaru śluzu, to ja codziennie rano mam zupełnie sucho. Sprawdzacie tuż po przebudzeniu, czy później?

Vin polecam dr Irka Radziewskiego, przyjmuje na Domaniewskiej (ja tam chodzę) i nie wiem czy gdzieś jeszcze. Koleś mega kompetentny, tłumaczy,wyjaśnia i podchodzi realnie do tematu. Nigdy wcześniej do faceta nie chciałam iść,ale odważyłam się tym razem. Mam nadzieję,że Cię wyprzedzę,a Ty mnie szybko dogonisz :) Jednak wczoraj miałam jajeczko 17 mm, więc lekarz powiedział,ze do owulki max 3-4 dni, więc może jednak mnie przegonisz :)

P.S. Też mam termometr z elastyczną końcówką :P

Magda
sprawdzę, czy przyjmuje jeszcze gdzieś indziej, ale jestem w stanie tam podjechać, jeśli lekarz wart zachodu ;P
a powiedz mi, on od razu robi USG? czy masz osobne skierowanie i osobną wizytę?

ech... a ja czytając to to naprawdę się zastanawiam jak osoba inteligentna może mieć takie braki w wiedzy (mówię o sobie oczywiście). Zawsze w mojej wyobraźni myślałam, że jajeczko 1cm nie przekracza... no cóż... chyba dziś spędzę dzień na wikipedii doczytując takie rzeczy, gdyż to przecież nie wypada nie znać podstaw biologii... ;)

Jest spoora kolejka do niego, ale często coś się zwalnia. Ja miałam termin dopiero na 27.11, a byłam wczoraj :) On przyjmuje w pon,wt,śr i sob, więc dzwonisz rano i często się zwalnia, zwłaszcza w sobotę. Mi zrobił od razu USG i badanie i dał fotki pęcherzykach.

Mój Te tez był wczoraj zdziwiony, że to takie duże jest. Jak pęcherzyk pęka to ma 20-22mm.

Cześć dziewczynki :D

Trzymam kciuki za nowe cykle :)

Sat widzę że cała artyleria przygotowana no nie może się nie udać :-)

vin za Twoj cykl z testami też trzymam &&&

Magda ja miałam w pażdzierniku USG w 12 dc pęcherzyk 16 mm :) jako że już przyszła @ to wiem kiedy była owu. Cykl 28 dni więc owu była prawdopodobnie w 14-15 dc i wszystko na to wskazuje więc do dzieła i trzymamy kciuki za zafasolkowanie!

Ja powiem tak - w piątek będę wiedziała czy się w listopadzie z Wami staram czy nie. Miałam dzisiaj pójść do laboratorium ,ale jakoś nie miałam weny i wczoraj drinka z mężem wypiliśmy z późną kolacją. Jutro wolne, więc pójdę w piątek w końcu sprawdzić tą moją tarczycę i przy odrobinie szczęścia może do Was w tym cyklu dołączę.

Streszczać się muszę, bo owu jakoś za 10 dni (9-10.11) a jak się okaze ze tarczyca w porzo to jeszcze prolaktynę trzeba będzie sprawdzić.

Aaa i chyba sobie wykres założe, bo fajnie widać po wykresie co u której słychać :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry