Sat mój kumpel z byłej pracy ma dziecko ok 3 lat i od początku prowadzi mu profil na FB o_0 No i pozapraszał znajomych, więc oni komentują (nie,ja się nie skusiłam) wpisy w pierwszej osobie. Olaf opowiada o tym,że ma nowego braciszka,co dostał na święta itp. Blehh! Nie wiem,czy chciałabym,żeby moi rodzice opowiadali całemu światu w moim imieniu o tym,że zrobiłam pierwszą kupę do nocnika :/
reklama
Satchkat
Fanka BB :)
Ale to szawgier akurat jest taki przedsiebiorczy. Oboje pracuja, z tym, ze on generalnie jest pieprzniety.
a co do reszty - hmmm... nie oceniaj tak latwo. U nas akurat jest to pewne, ze po urodzeniu zakupy przywiozic bedzie Tesco lub Sainsbury's, niania zajmie sie dzieckiem co jakis czas, kolacje lub lunch ktos przywiezie lub ugotuje w restauracji, sprzataczka raz w tygodniu przyjdzie sprzatnac "powazniej", a maz bedzie zarabial. Nie uwazam jednak, ze jest to jakis zbytek czy fanaberie. Skoro pewne rozwiazania sa dostepne i dzieki nim moge sie wyspac/miec dla siebie czas, to ja nie widze w tym nic zlego. Ja jednak kompleksow na punkcie popularnosci nie mam i na pewno nie zalozylabym mojemu dziecku FB, Twittera, bloga czy czegokolwiek innego.
a co do reszty - hmmm... nie oceniaj tak latwo. U nas akurat jest to pewne, ze po urodzeniu zakupy przywiozic bedzie Tesco lub Sainsbury's, niania zajmie sie dzieckiem co jakis czas, kolacje lub lunch ktos przywiezie lub ugotuje w restauracji, sprzataczka raz w tygodniu przyjdzie sprzatnac "powazniej", a maz bedzie zarabial. Nie uwazam jednak, ze jest to jakis zbytek czy fanaberie. Skoro pewne rozwiazania sa dostepne i dzieki nim moge sie wyspac/miec dla siebie czas, to ja nie widze w tym nic zlego. Ja jednak kompleksow na punkcie popularnosci nie mam i na pewno nie zalozylabym mojemu dziecku FB, Twittera, bloga czy czegokolwiek innego.
Ostatnia edycja:
vinverde
Kat
bo już przecież zbyt nudne jest prowadzenia albumu dziecka od małego, łatwiej mieć profil na jakimś portalu, gdzie wszyscy, którzy patrzą na Twojego dzieciaka wylewają swoje ah i oh
Jak dla mnie to też masakra, ale niestety mam podobne zdanie o wszystkich, którzy piszą na FB o wszystkim, nawet o tym, że dziś sobie obcieli paznokcie...
Mi dziś skończył się abonament premium na ovu i co mnie rozbawiło, że poza tym, że obcięli mi opcję detektorów dni płodnych (te światełka po leweji naliczanie punktów ciążowych za gazy ;P ) to... obcięli mi kolory przy lekach i starankach, więc wszystko tam mam szare lub szare ....
Chyba wrócę sobie na enpr
chociaż trzymam kciuki, żebym nie musiała już za długo bawić się w te wykresy.
bo już przecież zbyt nudne jest prowadzenia albumu dziecka od małego, łatwiej mieć profil na jakimś portalu, gdzie wszyscy, którzy patrzą na Twojego dzieciaka wylewają swoje ah i oh
Mi dziś skończył się abonament premium na ovu i co mnie rozbawiło, że poza tym, że obcięli mi opcję detektorów dni płodnych (te światełka po leweji naliczanie punktów ciążowych za gazy ;P ) to... obcięli mi kolory przy lekach i starankach, więc wszystko tam mam szare lub szare ....

Chyba wrócę sobie na enpr
Sat albo jestem zbyt zarobiona,albo nie czaję o co chodziło z: a co do reszty - hmmm... nie oceniaj tak latwo. U nas akurat jest to pewne, ze po urodzeniu zakupy przywiozic bedzie Tesco lub Sainsbury's, niania zajmie sie dzieckiem co jakis czas, kolacje lub lunch ktos przywiezie lub ugotuje w restauracji, sprzataczka raz w tygodniu przyjdzie sprzatnac "powazniej", a maz bedzie zarabial. Nie uwazam jednak, ze jest to jakis zbytek czy fanaberie. Skoro pewne rozwiazania sa dostepne i dzieki nim moge sie wyspac/miec dla siebie czas, to ja nie widze w tym nic zlego.
Satchkat
Odwolywalam sie do wypowiedzi Anulki, ze nadmiar wolnego czasu przy dziecku szkodzi.
kwiatuszekq20
zal jak mozna dziecku zalozyc takie cos
Sat ja tez jestem zwolenniczka ulatwiania sobie zycia takimi dobrodziejstwami. Chodzilo mi o to ze NIEKTORYM ludziom nadmiar czasu nimi spowodowany po prostu szkodzi. Tak jak sie to potocznie mowi "temu to sie chyba musi nudzic..." 

karola1986-21
Dream it. Wish it. Do it.
reklama
Podziel się: