reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
znalazłam w necie "Wędrówka zapłodnionego jajeczka do macicy trwa około tygodnia. Implantacja zarodka w śluzówce macicy obejmuje kolejne dwa dni. W przypadku, gdy taki stan błony śluzowej macicy trwa krócej niż dziesięć dni, to zagnieżdżenie się embrionu w łonie matki ma niewielkie szanse"

no to czyli szans na fasolkę w tym cyklu nie ma, i jeśli nic nie zrobię w tymi plamieniami ok 20 dc to w życiu chyba nie uda mi się zajść... :baffled:

kwiatuszek
u mnie od tygodnia sucho, zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz. Tzn moj M tak komentuje, że mam bardzo mało poślizgu, ale jakoś sobie radzimy ;)

Wczoraj był dzień przerwy z mierzeniem tempki i testem - za dużo gości w domu ;)
Dziś ponowny test, druga kreseczka troszkę mocniejsza niż dwa dni temu, ale ciągle słabsza od kontrolnej. Dałam jeden test do wypróbowania mojemu M, żeby sprawdził czy są dobre ;) no to przyznam, że przy mocy jego kreski kontrolnej moja to cienizna ;)

A teraz tak coś szczerze, myślałam, że jak zobaczę dwie kreski na teście to będę skakać z radości. A tak naprawdę to boję się cieszyć, każda wizyta w łazience, to sprawdzenie wkładki czy przypadkiem @ się nie zaczął... poranne mierzenie tempki... boję się, że zobaczę spadek... itd itd :( nie mam żadnych objawów ciążowych, piersi normalne, podbrzusze też...
Nie powiedziałam nikomu w rodzinie jeszcze, poza moim M oczywiście, bo dopóki doktor tego nie potwierdzi, to uważam, że nie powinnam się chwalić.
A co do doktora... to okazję, żeby to sprawdzić, będę miała dopiero po 7mym stycznia... bo dziś wyjeżdżam... i będę z dala od domu przez ponad tydzień. Sama podróż mnie też stresuje, bo latanie samolotem w 'takim stanie' uważam za głupotę, ale już za późno, żeby się z tego wycofać.
I tak sobie funkcjonuje wśród moich niepokoi...
Trzymajcie proszę kciuki, żeby wszystko było ok.

A ja czekam, która z Was dołączy do mnie niedługo, trzymam kciuki mocno za wszystkie z Was, może pomyślę nad wyznaczeniem nagrody niespodzianki dla pierwszej wygranej ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry