reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael a ja mam taką prośbę... czy mogłabyś mi pomóc z tą temperaturą?? bo mnie wychodziły wszystko ok, 15 dc podskoczyła wysoko w górę, natomiast dzisiaj gwałtowanie spadła :angry: a z tego co wiem to powinna się utrzymywać mniej więcej na tym samym poziomie od tego pierwszego skoku...
Hah kochana no w tym Ci nie pomogę, ja nie zajmowałam się u siebie tempką. Pok jest tutaj znawczynią :-)
Ale gdzieś wyczytałam, że mimo owulki zdarzyć się może niższa tempka, która potem wraca do normalnego poziomu bądź wyższego. No ale pytaj Pok.

reklama
Madziu może to Ci pomoże:
"Dokonujemy codziennego pomiaru porannej podstawowej ciepłoty ciała, dzięki czemu możemy zaobserwować w pewnym momencie istotny wzrost temperatury (min. o 0,4-0,5oC). Następuje on w chwili pojawienia się jajeczkowania, czyli owulacji (jajeczkowanie to podstawowa, powtarzająca się cyklicznie czynność jajnika polegająca na wydaleniu dojrzałego jaja z pękniętego pęcherzyka jajnikowego). Podwyższony poziom temperatury utrzymuje się przez trzy kolejne dni i jest to okres płodny w cyklu miesięcznym. Spadek temperatury świadczy o zakończeniu jajeczkowania, a następujące po nim dni są okresem poowulacyjnej niepłodności, podczas której mamy pewność, że kobieta nie zajdzie w ciążę.

Aby wyznaczyć okres niepłodności przedowulacyjnej (która jest jedynie prawdopodobna), od pierwszego dnia wzrostu temperatury należy odjąć co najmniej 6-8 dni."

Więc jak długie masz cykle, może owulka trochę przyspieszyła?

Cześć dziewczynki... No to porumakowałam... znowu plamię... Po telefonie do ginka wzięłam 4 dupki, potem tabletka co 8 godzin. Ile się napłakałam to moje, ale mąż mnie pocieszał. Uwielbiam go. No i lekarz kazał napisać sobie smsa jak będzie lepiej :) też go uwielbiam.

Astra.. będzie niecenzuralnie. Będę się bała chodzić do lekarzy, jak Ty masz tak zerową wiedzę. Jak się planuje dziecko to się coś czyta, to się coś dowiaduje! A nie tak, że dwa lata nic i tak ma być i nic Cię nie interesuje. Lekarz to lekarz, ma wiedzę z każdej dziedziny!! Normalnie przeraża mnie Twoja beztroska i wiara w to, że się uda, jak się uda. A skąd wiesz, kiedy masz owulację, skoro nie masz śluzu? W ogóle jak wyznaczasz owulkę, skoro już się kochacie i uważasz, ze się uda?
grrrr...

Sil Ty nie przed komputerem siedzisz, tylko niech ten twój na rączki Cie weźmie położy na kanapie przy telewizorze i leżeć plackiem!!!

pok : Wg moich obliczeń dziś mam dzień płodny... Na tym suwaczku się coś pochrzaniło i tyle. JesTem cienka z tego typu rzeczy. Masz rację - Nigdy się nie interesowałam tematem owulki, dni płodnych itp, itd .. Szczerze mówiąc mnie to nie kręciło. A jak się studiuje naprawdę ciężki kierunek to można nie mieć czasu na takie rzeczy :(. Kto się tym interesuje to wie. Mnie nigdy to nie interesowało .. Nie potrzebne mi jest wiedzieć to przy wszczepianiau by passów jaki kolor ma owulka itp :( Pożyczam sobie książkę z Ginekologii od znajomej to bedę wiedzieć ..

owulacja nie ma koloru. Ja rozumiem, ze na kardio nie muisz znac szczegolowo ginekologii ale... mature z biologii chyba zdac musialas, a na biologii w liceum cykl miesiaczkowy jest przerabiany dosc szczegolowo... na czym w takim razie polegaly te Twoje 2 letnie starania? Skad wiesz kiedy masz owulacje i kiedy sie przytulac, zeby skutek byl dobry? Z jednej strony piszesz, ze dwa lata sie starasz, a z drugiej, ze Cie to nie interesowalo. Ja sie szczerze mowiac w tym gubie.
Moze nie musisz zmienic gina wcale tylko sama sie tym zajac. Wiem co to znaczy studiowac ciezki kierunek - studiowalam prawo i udalo mi sie uzyskac bardzo dobre wyniki na studiach, jezdzic duzo na nartach i czytac ksiazki... teraz 2 lata pracowalam bardzo intensywnie (po 12-14 h na dobe) i nikt mi nie wmowi, ze jak sie czegos chce, to nie jest to mozliwe. starczalo mi czasu, zeby sie dowiedziec, tego, oc mi do szczescia potrzeba. A skoro na studiach nie masz nawet czasu dowiedziec sie na czym owulacjapolega, to jak masz zamiar dzieckiem sie zajmowac?

Zgadzam sie z Sil i w tej chwili Bogu dziekuje, ze jestem w CH, a nie w PL. Bo jak wszyscy lekarze maja tak ograniczona wiedze i zainteresowania jak Ty to masakra... i jeszcze do tego ciagle strajki w tej kiespko wyksztalconej sluzbie zdrowia.

Ael a ja mam taką prośbę... czy mogłabyś mi pomóc z tą temperaturą?? bo mnie wychodziły wszystko ok, 15 dc podskoczyła wysoko w górę, natomiast dzisiaj gwałtowanie spadła :angry: a z tego co wiem to powinna się utrzymywać mniej więcej na tym samym poziomie od tego pierwszego skoku...

pokaz wykres lala :) pomyslimy :) ktory to dc? jak dlugie masz cykle? moze to juz sie @ zbliza? a moze implantacja? a moze sie nie wyspalas, albo pilas albo cokolwiek :) pokaz wykres :)

SIL - kladz sie kochana i odpoczywaj! Super masz gina i super męża :) tulam delikatnie!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry