reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Kurcze, kiedyś to była wszystko inaczej z ciążami.Nie było takieg dostepu do lekarzy, nie było tych wszystkich badań, nie było internetu... Człowiek chodził w ciąży czasem nawet nie wiedząc... I dzieci sie rodziły ;)... a teraz to za każdym zakrętem lekarz... masa badań, szczepień , internet który robi nam wode z mózgu heheh i niepotrzebny stres. Wiem, wiem... nie było wcale lepiej...ale mniej nerwów ciążowych chyba było. Teraz to testujemy, czekmy na II kreski...a potem latamy na badania czy wszystko ok. Szkoda że odrazu jak się nie zajdzie w ciąże to dziecko nie ma 12 tygodni ;)

Ps. śniło mi się dziś że jestem w ciąży ;)
ciekawe czy sen sie spełni ;) 18 maja testuje!!!

Ostatnia edycja:
reklama
My nie mówiliśmy że się staramy, żeby właśnie uniknąć pytań... Bo to strasznie denerwujące i dołujące zapewne, jak się nie udaje któryś cykl.

No właśnie dziś rozmawiałam z mamą, że niejedna biega skacze, trzęsie tym dzieckiem i nic, a niektóre mają takie problemy...

Basati..racja..ciąza jak była to była,szło się do lekarza,rodziło dzieci i tyle...zbednego stresu,badan...itd
to ja w takim razie trzymam kciuki zeby sen był proroczy&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a jak się straliscie codziennie...cały czas czy tylko dni najblizej owulacji??

a ja głupia nie wiem co mnie naszło zeby mówic ze się bedziemy strac chyba dlatego ze myslałam ze za pierwszym razem wyjdzie...a moja matka jest taka dociekliwa i jeszcze siedzi za granicą ze jak gadamy na skypie raz w tyg albo rzadziej to pyta czy nie mamy jej cos do powiedzenia a ja csie cuje jakbym miała 15 lat...bezsensu...dobrze ze rodzinie meza i tesciowej się nie pochwalilismy...
ale dwoch znajomych którym się własnie dzieci porodziły tez cos napomknelismy i juz ostatnio pytali jak efekty....

Ostatnia edycja:
Basati, wielu tu dziewczynom się śniło coś o dziecku i się okazywało, że II. Mnie się ostatnio śniło, że ślub brałam, ale to mi się chyba nie spełni :p

Tak co drugi dzień... żeby męża nie zmęczyc zabardzo i jego żołnierzyków. Zdarzyło sie kilka dni z rzędu ale to tak spontanicznie wyszło :-)

Mi się śniła ciąża już wiele razy... ale pierwszy raz śniła mi sie fasolka. bo zawsze to już mi sie śnił taki duuuuży brzuszek albo już bobasy. A fasolka to pierwszy raz. Miło było popatrzec chociaż na nią przez sen. Mam nadzieje ze proroczy!!!

A może dowim się o II kreskach w Dzień Mamy??? Boże ale miała bym prezent.
Obyśmy wszystkie miały taki prezent!!!! WSZYSTKIE!!!!:-)

Co do starań... to My z moim M. nie mówimy nikomu że sie staramy. Zawszt jak ktoś pyta czy coś stara sie z nas wyciągnąc to mój odpowiada... " Jak Bozia da to będzie" - z uśmiechem na twarzy... nie chcemy nie potrzebnych pytań itp. Po co się stresowac pytaniami i komentarzami!

Poza tym nie wiem co bym zrobiła gdybu nie było was i tego forum. Chyba bym zwariowała!!!!! Tylko wy wiecie o naszych staraniach. Jest mi z wami tu dobrze!!!

Ostatnia edycja:
Silmiriel – dzięki za prawa kobiet w ciąży ;-) bo właśnie miałam o to zapytać… co prawda jeszcze w ciąży nie jestem, ale pracuje w nietypowej branży i nietypowych godzinach (bo pracuję albo od 10-20, albo od 20-5, czyli po 10 i 9 godzin) i tak się zastanawiałam jakby to było gdybym w ciąży była… bo raczej nie mogłabym (chyba) tak pracować (?) Ale na razie to sobie tak gdybam :-D Tobie do 12t już dużo nie zostało :-D Więc już nie ma sensu się stresować :-) A powiedz mi, te Wasze „wieki” ciąży to jak są liczone? Od ostatniej miesiączki czy od zapłodnienia? :-)

Solglam :-) hi hi więc my będziemy wiedziały :-) ja i moje Kochanie jeśli by coś wyszło, też na pewno od razu nikomu nie powiemy- właśnie żeby nie zapeszyć :-)

Basti – ja też ostatnio się zastanawiałam nad tym :-) Ale kiedyś ludzie też chyba się tak nie stresowali :-) żyli z dnia na dzień i przyjmowali to co los im da :-) Teraz są inne czasy, a też fajnie by było wiedzieć od razu czy jesteś w ciąży i możesz się cieszyć, czy nie i masz starać się dalej ;-) Mnie czekanie zawsze denerwowało :-D
W okolicach 18-tego będę trzymać &&&& :-D

Od ostatniej miesiączki, bo tak naprawdę nigdy do końca nie wiadomo, kiedy zaskoczyło :)

No raczej nie możesz tak pracować, musiałabyś mieć inne godziny, pracę bardziej chronioną. Tam wszystko jest napisane pewnie, ja się do końca nie interesowałam, bo ja tylko na rano pracowałam, więc mnie to było rybka :)

Acha... babeczki... jak to jest... Niech ktoś kompetentny mi odpowie...Jak to jest z tym objawem wczesnej ciąży tzn z częstym sikaniem.
Co jest tego przyczyną??? Czytała trochę na ten temat i sa dwi kwestie. Czesto sikamy bo wzrasta poziom hormonów w naszym orgaziźmie i ogólnie robi sie chaos, albo macica się powiększa i uciska na pęcherz. Jak to jest??? Tak mnie to jakoś zaintrygowało ;-)

reklama
Do góry