reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Donia no to samo mu mówię, ale wiesz facet coś tam usłyszy że alkohol szkodzi w ciąży i już sobie tworzy całe niestworzone historie:tak: chociaż gdybym się dowiedziała że będziemy mieć dzidziusia to już na pewno żadnego alkoholu bym się nie napiła, nawet piwa. Nie wiadomo jakie ilości dziecku szkodzą a jakie nie, wolałabym nie ryzykować

wiesz co, sa opracowania które mówią jaki procent ciąż jest upośledzonych przy konkretnej ilości alkoholu i nie jest to ryzyko wysokie (pomijając alkoholizm)
ale oczywiście mając na względzie drowie maluszka można przez te 9 miesięcy się powstrzymać od lakoholu i innych używek, byle by tylko było zdrowe
organizm też sam to chyba jakoś reguluje, ja w poprzedniej ciąży poszłam na imprezę i sam zapach alkoholu wywoływał u mnie mdłości i pomyślałam hmm coś jest nie tak, zrobiłam test i II

Ostatnia edycja:
reklama
Witam mój też mówi że nie pijemy alkocholu choć ja sama nie przepadam zabardzo ... ja mialam owulke 6 maja a mam 23 dc

witajcie kobietki :-)
czy u was tez taka dramatyczna pogoda jak u mnie? tutaj leje :-( szaro,ciemno,zimno brrr
Magd.a w takim razie trzymam &&& za wtorek (oby nie zadzwonili ze nie maja z kim malucha zostawic!)
a co do alkoholu w ciazy to ja tez bym raczej zrezygnowala gdybym juz wiedziala ze dzidzius pod sercem rosnie - to najwazniejsze a bawic mozna sie i bez alkoholu

Kasia – noooo i w filmach czasem prawdę powiedzą ;-) a pogoda niestety się popsuła :-( chociaż na dniach znów ma być ciepło i przyjemnie :-D

Pok – ale z Ciebie oryginał :-) choć z tego co pamiętam, ja kiedyś za młodu ha ha też miałam dłużcze @ niż teraz :-) ale osobiście mi to na rękę, bo wtedy strasznie mnie ta długość @ męczyła :-( :-)

Gocha – nie spinaj się ;-) Chociaż doskonale Cię rozumiem :-) Niby trzeba wyluzować i każda z Nas to wie i stara się tak robić, ale i tak podświadomie się o tym myśli i czeka :-) W bądź każdym razie postaraj się chociaż, czekać spokojnie :-) w bądź każdym razie trzymam &&&&& :-D

Fiona- trzymam &&&& i pisz na bieżąco jak tam u Ciebie :-D

Atan – też wciąż trzymam &&&& :-D

Vanilia – aaaa czyli jednak miała racje hi hi ooojjj nie można pić w ciąży, ale raz, że jesteś przed, a dwa to myślę, że jeśli wszystko jest z umiarem to nie zaszkodzi :-) z resztą wyczytałam, że przez pierwsze 21 dni, po ew. zapłodnieniu ciało matki nie ma wpływu na zarodek, więc jeśli w tym czasie kobieta wypije trochę alkoholu to nic się dzidzi nie stanie :-) Chociaż osobiście też jestem za tym, że jeśli się już jest w ciąży to zrezygnować z jakichkolwiek używek :-)

Cudusia :-) każdy kobiecy organizm jest inny, więc nie zadręczaj się niepotrzebnie czy wszystko w porządku :-) na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam &&&& :-D

Hej Dziewczyny!!:-)

W środę jestem umówiona do ginka.. na wizytę :-) denerwuje sie czy jest wszystko wpożądku. Oprócz bólu cycków, delikatnego śluzu i wiecznego pragnienia żadnych objawów..

Atom gratuluje !! bardzo wysoka ta betka!! teraz sie martwie ze moja za niska..

kurcze nie stresuj się bo każda ciąża jest pewnie inna i może to też zależy od tygodnia ciązy w jakim robiłyśmy badanie a poza tym jak pewnie sama zauważyłaś te normy do poszczególnych tygodni ciązy są naprawdę bardzo rozpięte. :-) Ja też się zaczynam stresować pewnie pójdę już dla spokoju w poniedziałek do gina bo moje objawy to też tylko ból cycków i nic więcej...no czasem mam wrażenie że mnie mdli ale zastanawiam się czy podświadomie sobie takiego objawu nie wmawiam? :baffled: Już bym chciała być po USG i widzieć bijące serce...

Truskawcia nie dziekuje by nie zapeszyc czekam grzecznie do czwartku wtedy trzymaj kciuki :-)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny,
czy któraś może w skrócie powiedzieć co słychać jakieś nowe fasolki ?? niestety nie jestem w stanie was nadrobić przez weekend byłam w szkole i brak dostępu do neta ... Pozdrawiam w ten pochmurny i deszczowy wieczór

Atom – zamiast doszukiwać się niemiłych objawów ciąży to się nią ciesz :-D Sama napisałaś w swoim poście, że każda ciąża jest inna za chwilę „narzekasz” że nie masz objawów (?) ;-)
Nie wiem, pewnie ja też (jeśli mi się uda) będę miała różne wątpliwości i zmartwienia co do ciąży, ale laski nie ma co do przodu się przejmować :-) Czujesz się dobrze- to ekstra!! I tyle :-)

Atan - &&&& nie dziękuj :-) podziękujesz jak się uda :-D

cześć dziewczyny,
czy któraś może w skrócie powiedzieć co słychać jakieś nowe fasolki ?? niestety nie jestem w stanie was nadrobić przez weekend byłam w szkole i brak dostępu do neta ... Pozdrawiam w ten pochmurny i deszczowy wieczór

z tego co ja wiem to fasolek na razie brak, czekamy na koniec tygodnia, wtedy kilka dziewczyn testuje :)

trochę brakuje pao i jej listy z trstującymi, może któraś z Was stworzyła by taką listę u siebie?

reklama
Do góry