reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sił ano był, dostałam zaproszenie na grilla, bo to typowe spożywcze rzeczy były :-D chyba bardzo grzecxna bylam bo. Zrobila specjalnie dla mnie szaszlyki warzywne i salatke, ale chyba nic nie dodala od siebie bo nie wyladowalam w wc jak w "Głupim i glupszym" :-D tylko. dziwnie patrzyła jak z M. jedliśmy z jednego talerza :-p

reklama
Z własnego doświadczenia. Wczoraj chciałam napluć do rosołu koledze mojego, bo miał przyjechać koło 12, 13, przyjechał o 10.30!! U mnie to pora robienia obiadu, koło 12 jemy i tak mnie wkurzył, że miałam ochotę napluć. Ale zrezygnowałam :p zresztą, napluć jak widzi, to dopiero zemsta

Napluc nie naplula, bo z M. razem robili je :-) raczej ja to bolalo ze ja M. Karmilam a nie ona, bonajchetniej ro pewnie by jedzenie tez za niego przezuwala.

No ja tak kombinuje... musy owocowe nie przejdą próbowałam i jest łazienka... spróbuje może z tymi zupkami gerbera... może to nie głupie no i z kisielem. Dziękuje ci kochana. Będe się jakoś ratować bo to nie da się tak żyć... a i maleństwu szkodzę jak nic nie jem...

No to zupki same zupki, na razie z dań obiadowych gerberowskich zrezygnuj, zupki mają delikatniejszy smak. Ale trzeba odrobinę posolić, bo są bez soli. Ja ratowałam się w czerwcu zupką pomidorową z ryżem i indykiem, to była bardzo dobra. Aż szkoda, że miałam tylko jeden słoiczek.
Maleństwu nie zaszkodzisz aż takim wielkim niejedzeniem. Malutkie ciągnie najważniejsze składniki od Ciebie samej, od Twoich zapasów i tak naprawdę, tylko Ty możesz poczuć skutki niedoboru niektórych składników czy witamin.
A dzieciątko zdrowo sobie rośnie. Z chudnięciem też się nie martw, nie musisz tyć tych "umówionych" 12 kg, najważniejsze by dzieciątko i Ty byliście zdrowi. Tak to jest w ciąży, że jak się ma niedowagę to wskazane jest by dużo więcej przytyć, odwrotnie niżu kobiet w nadwagą, najlepiej by waga trzymała się na stałych poziomie bądź spadało, tak jak w moim przypadku.
A kisiel dobry na wszystko, nawet na kaca :-D

Właśnie skończyłam obiad, a nie mogłam się normalnie pozbierać w tej kuchni, co chwilę coś z remontem, ci po meble przyjechali, tu obmówić co zrobić z rzeczami... Tak się nastałam, że strasznie mnie nogi bolą, kręgosłup na szczęście przestał, ale samych stóp po prostu nie czuje, kompletnie!
Robiłam na obiad roladki z pieczonej cukinii z farszem twarogowym z dodatkiem sera feta a do tego sos śmietanowo-kalafiorowy przecierany (trochę sos nie podchodzi mi ze smakiem, o jeden za dużo serków topionych dałam) ale z roladkami smakuje nawet nawet i do tego marchewkowe frytki :-D. Zrobiłam 4 dla teścia to się po prostu obżarł, mój przy 3cim wymiękał, a ja jeden próbuje skończyć XD
Teść popatrzył się na talerz, jak mój mu przyniósł gotowe danie, patrzy taki zadziwiony, bo nigdy takiego czegoś nie widział, to mój mu powiedział, że trzeba poznawać, co będzie ciągle to samo jadł jak biedak, to żem się obśmiała, ale mu smakowało i to najważniejsze :-)

A teraz przepraszam, idę szukać stóp....gdzieś w akcji zaginęły.... XD

Ostatnia edycja:
Wreszcie w domu i doczytałam :-).
ktoś chce jagodzianki.? Jak coś to łapać ;-).
Dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś jest na bakier z kościołem czy nie dla mnie bardziej się liczy to jakim jest człowiekiem i czy będzie dobry dla mojego dziecka. Na chrzestną chcę, żeby była nią moja siostra cioteczna a jak będzie to zobaczymy jeszcze duuużooo czasu mamy na to :-).
Atan fajne te buciki :happy: i torebka też.!

reklama
dzieki dziewczynki za wszystkie fluidki i kciuki :) wierze, ze pomoga :D dzis zrobilam test na owu i mam 2 kreski, tylko jedna troszke jasniejsza...ale jakby nie bylo owu sie skrada powoli, czuje to w jajniku - prawym i boli mnie dol plecow jakos tak dziwnie...ale to moze po pracy dzis, bo to byl moj pierwszy dzien w pracy i chcialam sie wykazac, wiec latalam i zalatwialam wszystko jak glupia :)

a co tam dobrego na obiadek dzis mialyscie, bo ja jutro nie mam pomyslu, co by tu zrobic, hmmm? :)

Do góry