reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Przed chwilą była burza a teraz nagle wszystko ucichło...

dziewczyny ja mam pytanie... bo moja szefowa jest na urlopie dwa tygodnie i nie ma jak wziąć i zwieść mojego zwolnienia do Zusu.. Dopiero za dwa tygodnie to zrobi... i nie wiem co mam robić...

Ostatnia edycja:
Fifka a kto przejął obowiązki szefowej podczas jej nieobecności? Jeśli wyznaczyła takową osobę to ta osoba powinna mieć numer kontaktowy w razie w z szefową. Jeśli jest taka osoba i ma ona możliwość skontaktowania się z szefową to pogadaj z tą osobą niech ona zadzwoni i się wyjaśni co i jak.
W innym przypadku przedzwoń do Zusu i zapytaj co możesz zrobić jeśli jesteś w takiej sytuacji.

Ja dziewczyny wróciłam ze sklepikowego wychodnego. Ogólnie rzecz biorąc gdyby mój durny mnie nie przepędził do jednego sklepu byłoby ok. W końcu się wcurwiłam stanęłam na środku rynku podczas deszczu i nawrzeszczałam na swojego, że jak on ma ochotę tak zapieprzać to niech sobie sam idzie. Spasował i szedł moim tempem. Jemu się zawsze spieszy i przebiera tymi girami jak perszing....
No i gdyby w markeciku nie było duszno byłoby ok. Ale tak spokojny spacerek mógłby być. Jutro idę sama do kosmetycznego bo oczywiście przez durnego nie poszłam, tylko wyszliśmy w poszukiwaniu frugo.
Ale gicio było, tak świeżo po deszczu chłodno, to ja lubię :-D
No ale plecy mnie już dobijają. Jak nie mdłości to plecy nawalają, ale szczerze powiedziawszy ja wolę ten bolący kręgosłup.

aerleda jak zwykle story o shoppingu na pol strony hehehh, ja tez bylam na miescie dzis biegalismy za aparatem i koniec mojego story ;-)
magda odpisalam na utalentowanych, bo tu za duzo piszecie

Ael nie ma nikogo takiego bo przedszkole jest teraz zamknięte na okres wakacji i wszyscy pracownicy mają wolne. Poczytałam w internecie, nie dostałam jasnej informacji ale wynika z ego, ze powinno mnie to guzik obchodzić dopóki wypłatę płaci mi ona. Gorzej by było jakbym się załapywała na zasiłek zusowski. A tak to zwolnienie jest głównie na jej własny użytek. Dopiero po 33 dniach zwolnienia ZUS to bardziej obchodzi bo jeśli zwolnienie nie zostanie dostarczone w terminie to mogą mi zabrać 25% zasiłku za czas spóźnienia.

Tak wyczytałam ale nie jestem pewna czy to prawda.

reklama
Fifka, ja mam podobny problem, bo w sierpniu całe WTZ stoi. A ja mam zwolnienie do 9 sierpnia, ale mi kazał szef posłać mailem do księgowej :) skan :)

Ja mam oczka brązowe w zielonej obwódce. I już nie wiem, kogo mam, a kogo nie mam na FB :p

Do góry