reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

cześć dziewczyny, ja tak na chwilkę, nadal źle się czuję, dzisiaj nie poszłam do pracy i wypisałam sobie urlop, na dziś i na jutro. Męczą mnie wymioty i nic mi się nie chce, strasznie mi sie odbija po każdym jedzeniu i wszystko zwracam. Nie wiem ile to może jszcze trwać, czy to tak jak nagle się skończyło to tak nagle się skończy?
Gratuluję BIG
A co z Sun? juz coś wiadomo??
pozdrawiam was serdecznie

reklama
Smoczqa ja zaciążyłam w 11 cyklu, czyli po prawie roku starań, no i na koncie mam jedno poronienie.

Magdalena
to do zobaczenia!!

Lamiav
współczuję... u mnie to zaczęło słabnąć koło 12 tygodnia a przeszło dopiero koło 16 (choć do dziś sie zarzają nudności) Kochana idź na L4 i leż... dla mnie nic nie pomagał, absolutnie nic.... tylko leżenie i wypoczywanie...
Z Sun nic nie wiadomo, wciąż czeka z testem

najgorzej martwie sie o dzidziusia, bo wizytę mam dopiero na 26 października, a brzuch mi zmalał, i nie wiem czy wszystko jest dobrze, bojciu chciała bym mieć takie usg pod ręką i wiedzieć ze wszystko jest w porządku, bo sie strasznie martwię

ciśnienie wczoraj miałam 89/63 a puls 86 - głowa mnie z takiego niskiego ciśnienia bolała

pytanie
jak oglądacie wózki to na co zwracacie uwagę?
Ja patrzyłam na różne cechy wybrałam sobie jakiś tam i teraz koleżanka mi mówi, że jest bardzo szeroki, czy to w czymś przeszkadza, ze spacerówka jest szeroka? Dodam, ze jest bardzo lekka.

Lamiav ty robiłaś przezierność karku i inne prenatalne?

ja zaciazylam w 12 cyklu czyli po roku staran pomijam kilka spontanicznych gdzie byly przygotowania do staranek:p rowniez tak jak fifka mam jedno poronienie na koncie ciaza nie utrzymala sie i zle sie rozwijala a ja zara sie zbieram do sklepu o jakis chlebek po moje ukochane paczki ale powoli chyba musze tez slodkie ograniczyc bo zalapie sie na cukrzyce ciazowe:p a wymyslilam co dzis zrobie na obiad knedle z truskawkami:p na to ostatnio mam ochote ale musze zrobic je sama bo tutaj mrozonych nie ma:/ i jakos musze sie zmobilizowac zeby jechac do sklepu po spodnie nowe bo moje powolutku robia mi sie jaksies przymalawe ciekawe od czego hehe

Lamiav to nie dobrze ze ty tak późno idziesz na te Usg... ale z drugiej strony pocieszę cie ze organizm jest tak zaprojektowany, ze ty najpierw "karmisz" dziecko, później siebie. Dziecku nic nie zabraknie, wszystko z ciebie ściągnie i tobie nic nie zostawi, więc się nie martw. Ja chudłam 7 kg a maluszek rozwijał się i rósł jak trzeba. Wiec tu nie ma czym się martwić.
Gorzej że ty nie jesteś pod stała opieką ginekologa bo ty siebie wykończysz przez te nudności... nie daj boże się odwodnisz czy w anemie wpadniesz... Mi nic takiego nie było, ale ja co dwa tygodnie robiłam badania krwi moczu USG żeby kontrolować co sie dzieję i reagować jakby co. Poszukaj jakiegoś prywatnego gina i zasuwaj koniecznie...

Magenta
, mnie od słodkiego odrzucało bardzo na początku a teraz.... a teraz mam takie zachcianki ze głowa mała :-D

Zafasolkuję ja patrze na wózki pod kątem tego by miały dużą gondolkę (bo dzieci czasem później siadają) musi mieć koniecznie przekładana rączkę bo wózek prowadzić raz przodem raz tyłem do kierunku jazdy. Koniecznie duże pomowane koła bo ja mieszkam na peryferiach i tu jest różnie z jakością dróg. Lekki być nie musi bo ja mieszkam w domu jednorodzinnym więc nosić go nie będe.

Co do szerokości to ja właśnie lubie takie "czołgi" a nie takie delikatne gdzie masz wrażenie ze pomachasz i się rozleci.... Większy komfort dla dziecka w takim dużym jeżdzic bo ma więcej miejsca.

Dobra kochane ja musze uciekać bo zaraz autobus mam... pa ;*

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki...

Niestety w nocy przyszła @ :-(
Mam już dość wszystkiego... jestem w pracy, ale mam ciągle łzy w oczach i płacze po kątach... Nie daje sobie z tym rady... :-(

Z góry dziękuje Wam za wsparcie, które mi dałyście...

hehe slodkie zamiast obiadu smiech na sali ale nic na to nie poradze wczesniej zadko kiedy jadlam slodkie wiec moze to tez od tego owoce warzywa wcinam wiec moze nie bedzie tak zle ze mna:p

Oj sun tak mi przykro glowa do gory wiem co czujesz ja po ciaglym nie udanym cyklu mialam tak samo przygnebialo mnie to strasznie az dalam sobie kilka celow w zyciu do czego chcialam teraz dazyc moj J tez chcial sobie kupic duzo lepszy samochod a tu nagle dwie kreski zadne z nas sie tego nie spodziewalo

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki...

Niestety w nocy przyszła @ :-(
Mam już dość wszystkiego... jestem w pracy, ale mam ciągle łzy w oczach i płacze po kątach... Nie daje sobie z tym rady... :-(

Z góry dziękuje Wam za wsparcie, które mi dałyście...
Sun współczuje :-( :* Przytulam mocno.. musisz być silna :-)

reklama
Do góry