reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Szybki obiad? Spagetti! albo ja robie kolopsiki w sosie... mieso mielona w kólki, smażysz na patelni i wrzucasz do sosu (możesz rozrobić gotowy z torebki) Do tego ziemniaki, makaron, kasza... co tylko chcesz!

Widzę liźnięto temat papierosów. Spróbowałam papierosów jak miałam 16 lat, ale tak paliłam, nie paliłam, na zmianę.
Potem był rok czy półtora przerwy, zaczęłam z powrotem na studiach. Aż w końcu pewnego lata będąc u chrzestnej dostałyśmy obie takiej anginy okropnej, że przez prawie 3 tygodnie zdychałyśmy. I jak już wydobrzałyśmy ten pierwszy papieros był tak masakrycznie obrzydliwy, że no dosłownie wtedy przestałam palić od tak.
I od tamtej pory nie palę, z resztą jakbym zapaliła to by mnie Paweł oskalpował na tyłku.

A obiad na szybko? Tosty francuskie, zapewne każda robiła chlebek suchy maczany w jajku i na patelnię. Tosty francuskie są takie same tylko na słodko, do jajka dodaje się odrobiny cukru wanilinowego, cynamonu i gałki muszkatołowej, smaży a potem posypuje się tosty cukrem pudrem. No albo z dżemem.

Ostatnia edycja:
To ja się mogę pochwalić, że mnie dał brat pociągnąć. Zaciągnęłam się mocno, zzieleniałam, zbladłam, znów zzieleniałam, znów zbladłam, rzygałam dalej niż widziałam, cały dzień byłam chora. Miałam 4 lata. Nie tknęłam papierosów.

Kwietauszku ja oglądam! W prawdzie ostatnio coraz rzadziej bo tak jakoś mi nie podrodze ale się oriętuje co się dzieje! Wczoraj też oglądałam.

reklama
szybki obiad: spagetti z sosem pomidorowym (puszka pomidorów pelati+czosnek+sol i pieprz i cukier), lub spagetti z oliwą i czosnkiem :-)

Do góry