reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Neciuszka mam taki sam problem i lekarz mi powiedział, że gorące bicze wodne na kolana to nie problem. Ja siadam sobie na wannie i polewam kolanka ciepłą wodą. Wieczorem,jak ogladam tv, to czasem termofor na nie kłade, a po nagrzaniu zawijam w bandarz elastyczny i tak ide spać. Niczym nie smaruje.

reklama
Donia, ja też uważam, że lepiej na żywo i nie sądzę, by miała coś przeciwko. Przecież nie będziecie orgii urządzać, a akurat dla mnie byłby to jakiś wyznacznik spokoju i stabilizacji, czyli na plus.

Neciuszka, ja słyszałam, że końska generalnie niefajnie wpływa na kości, że coś z nimi robi i lepiej wcale nie stosować. Ale ciepły okład nie powinien zaszkodzić. Masz nie grzać brzucha, a to daleko

Fifka, Atan, co do szkoły rodzenia. Mój gadał ostatnio z kolegą z Wawy i oni z żoną chodzili na bezpłatną szkołę. I tam dziecko dają do piersi 24 godziny po porodzie, a jak nie chce ssać to butla i do widzenia. W ogóle nie mieli omówionego porodu, połogu, jak karmić, nic... Mój mu tyle co mógł to przez telefon opowiedział. Więc różnie się trafia, nawet właśnie na takie położne z historią w tle, niewidzące, że świat się zmienił.

Fifka, super z tym obrazkiem :) Dziękuję :)

Dzięki dziewczyny bo ja już sama nie wiedziałam co mogę a co nie zrobić. Dawniej to się niczym nie przejmowałam i najpierw gorrrrąca kąpiel i moczenie kolan i polewanie bardzo ciepłą wodą potem smarowanie i lulu i jakoś przebiedowałam. A teraz zanim coś zrobię to się milion razy zastanowię i wolałam zapytać :*

Mam Voltaren w domu myślicie że to samo bedzie co naproxen?

Ostatnia edycja:
Atanku...prosze kochana!!:-)
ja probowalam was nadrobic, ale juz mi oczy wysiadly i nie dam rady...ja czekam na @, niby w sobote ma przyjsc, bo musze odstawic dupka od jutra, kontrolnie zrobie tesciora jutro z rana (mam acona)...

aaaa...i witam nowa staraczke!:-)

No nic posmaruję wickiem dziś delikatnie żeby tylko rozgrzało i spadam teraz pod kołderkę się grzać. Dziękuję za pomocne rady i do jutra dziołszki :*

milia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:-* i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

dobranoc neciuszka :* trzymaj sie :*

ja ide cos wszamac i odziwo tv sie wlaczyl cud :szok:
wiec ide popatrzec co w tv i poodpoczywac ;-) potem moze wejde chyba ze zasne ;-) bo jutro i po jutrze tez na rano do pracy wiec zasne raczej wiec jak cos to dobranoc :*

Ostatnia edycja:
dziękuję Wam dziewczyny, może poczekam aż do spotkania osobistego, wtedy nie da się ukryć :-)
Ona co prawda pytała ile osób będzie tam mieszkało, ale takie maleństwo to chyba nie liczy się jako osoba, a za 6 m-cy zwijam się stamtąd. Mam nadzieję, że pytała dlatego, że obawiała się że cała chmara robotników się wprowadzi, ja jak szukałam najemców do mojego mieszkania to też o to pytałam. I mam nadzieję, że nie będzie miała sumienia odmówić ciężarnej :-)
A swoją drogą, to wiecie jak cięzko jest wynając mieszkanie w Brukseli, już prawie 3 -ce czekamy i albo warunki tragiczne (gumoleum, albo współne toalety, dziury w oknach, szafki zbite z płyty pilśniowej i grzyb) albo piruńsko drogie
No, to sobie ponarzekałam

Fifka u mnie też dziwne wykładowczynie się trafiały, niestety czasem trzeba przez palce na nie patrzeć i wybierać informacje, które swoim rozsądkiem uważasz za słuszne

Neciuszka oj, jak masz problem z kolanami to niestety musisz bronić się, żeby za bardzo nie przytyć, bo ja teraz mam problemy żeby wstać jak przykucnę
:-)
a ja trzymam lapka na kolanach, rozgrzewa pierwszorzędnie, ale podobno nie wolno bo może powodować reumatyzm

reklama
Donia, ja też uważam, że lepiej na żywo i nie sądzę, by miała coś przeciwko. Przecież nie będziecie orgii urządzać, a akurat dla mnie byłby to jakiś wyznacznik spokoju i stabilizacji, czyli na plus.

Neciuszka, ja słyszałam, że końska generalnie niefajnie wpływa na kości, że coś z nimi robi i lepiej wcale nie stosować. Ale ciepły okład nie powinien zaszkodzić. Masz nie grzać brzucha, a to daleko

Fifka, Atan, co do szkoły rodzenia. Mój gadał ostatnio z kolegą z Wawy i oni z żoną chodzili na bezpłatną szkołę. I tam dziecko dają do piersi 24 godziny po porodzie, a jak nie chce ssać to butla i do widzenia. W ogóle nie mieli omówionego porodu, połogu, jak karmić, nic... Mój mu tyle co mógł to przez telefon opowiedział. Więc różnie się trafia, nawet właśnie na takie położne z historią w tle, niewidzące, że świat się zmienił.

Fifka, super z tym obrazkiem :) Dziękuję :)

Nie na za co! Mam nadzieję ze ci się spodoba!

dziękuję Wam dziewczyny, może poczekam aż do spotkania osobistego, wtedy nie da się ukryć :-)
Ona co prawda pytała ile osób będzie tam mieszkało, ale takie maleństwo to chyba nie liczy się jako osoba, a za 6 m-cy zwijam się stamtąd. Mam nadzieję, że pytała dlatego, że obawiała się że cała chmara robotników się wprowadzi, ja jak szukałam najemców do mojego mieszkania to też o to pytałam. I mam nadzieję, że nie będzie miała sumienia odmówić ciężarnej :-)
A swoją drogą, to wiecie jak cięzko jest wynając mieszkanie w Brukseli, już prawie 3 -ce czekamy i albo warunki tragiczne (gumoleum, albo współne toalety, dziury w oknach, szafki zbite z płyty pilśniowej i grzyb) albo piruńsko drogie
No, to sobie ponarzekałam

Fifka u mnie też dziwne wykładowczynie się trafiały, niestety czasem trzeba przez palce na nie patrzeć i wybierać informacje, które swoim rozsądkiem uważasz za słuszne

Neciuszka oj, jak masz problem z kolanami to niestety musisz bronić się, żeby za bardzo nie przytyć, bo ja teraz mam problemy żeby wstać jak przykucnę
a ja trzymam lapka na kolanach, rozgrzewa pierwszorzędnie, ale podobno nie wolno bo może powodować reumatyzm

Doniu olewam ciepłym moczem... lubię to naszą szkołę, ale akurat wykłady były guzik warte... w ogóle powiem wam ze jesli chodzi o informację to ja to wszytko zdążyłam na internecie wyczytać... jedynie zajęcia praktyczne i ćwiczenia są wate uwagi.

Do góry