reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamiav powiem ci ze to też było moje marzenie... a zwłaszcza tak jak jest teraz bo mieszkamy na przedmieściach, niby czysta natura, obok las ciągnący się kilkanaście kilometrów (serio.. raz szłam dobre 3-4 godziny w jedną stronę z moim na spacer i do końca nie doszliśmy...) pełno ptaków, cisza i spokój... a jednocześnie do miasta mamy 10 min i nawet autobusy komunikacji miejskiej kursują niemal pod nasz dom!

Hahaha wyrwałam męża z chatą :-p A tak serio to ja mam też dom bo mojej prababci. On jet teraz własnością mojej mamy i po niej ja go dziedziczę (a mój brat mieszkanie w bloku) ale tam sa jeszcze piece kaflowe i domek jest drewniany... wymaga wielku remontów dlatego mama wynajmuję go ludziom a my mieszkamy tu.

Co do imienia to właśnie u mnie to samo... mąż się nie zgadza...U nas Konrad miał być Kingą jakby się okazał dziewczynką.

Magdalena
bo to super sprawa mieć gdzie latem wyjść z dzieckiem na trawkę...

Mój też płacze ze chce siedzieć... pokazała durna baba ze z tej perspektywy więcej widać... :confused2: Ja go na kolanach często sadzam takim pół siadem... rwie sie żeby usiąść prosto ale trochę o jego kręgosłup sie boje...

Noż kurde... tak to mały nie chciał pospać... a teraz jak zasnął to my na niego czekamy jak wariaci :-D Już ponad dwie godziny śpi i o 11 miał być karmiony... Nie chce go budzić, ale aż tyłek mi skaczę żeby wyjść na podwórko z nim :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Pamiętajcie dziewczyny, by tak wcześnie nawet na chwilę nie sadzać dzieciaków, chyba że jak nosicie przodem do świata. Ja jak już sadzałam to tak by Wiktor miał oparcie, a na święta zrobił nam kawał, ja go trzymałam w siadzie, ale musiałam wziąć rękę, więc myślałam, że poleci do tyłu a ten skubaniec siedział. A weź go teraz połóż...ryk!

Choć muszę go pochwalić ostatnio zasypia sam, bez płaczu, siedzi siedzi i jak poczuje się zmęczony, po prostu kładzie się na boczku i nie ma gościa.

witam zazdroszcze pogody my dzisiaj mamy dzien we trojkę bo tatus ma dzis i jutro wolne wiec mnie zbytnio nie bedzie teraz niunia mu spi na rekach a ja juz wykapana i najedzona i pazurki obciete bo rosna jak na drozdzach ;-)

ael wiktorek jest przecudny ;-)

zmykam do mezulka szkoda tylko ze pogody niema i pada bo chcielismy isc dzis na spacerek... ahh moze sie rozpogodzi...

Atan to macie pecha strasznego :-( Nawet nie sądziłam, że dzisiaj gdzieś jest brzydka pogoda.
U nas dzisiaj jest cieplutko, słoneczko od rana świeci. Taki prawdziwie wiosenny dzionek.
Ja dzisiaj się wzięłam w garść i zaczęłam wiosenne porządku na balkonie.

Fifka zazdroszczę Ci tego domku! Ja niestety w bloku mieszkam :-(, ale rok w rok mam ogródek na balkonie :tak: (taki mały kompromis...).
Bo zawsze, niezależnie gdzie mieszkamy, mamy duuuży balkon. To jeden z warunków koniecznych.
Dzisiaj posadziłam sobie 2 duże skrzynie bratków. Wyglądają super!
Muszę jeszcze tylko zająć się wierzbą oraz umyć stół i krzesełka.
I od jutra mogę pić herbatkę na balkoniku :-D

ja na działeczce posiedziałam, spacerak szybki był, zakupy, obiadek, i teraz się będę byczyć z męzem, który ma do wtorku wolne więc pewnie mało mnie będzie, a jutro do moich rodziców jedziemy na obiad wiec prosze sie nie martwić jak sie nie zamelduje, jakby co to napisze komus smska :-Dale na razie nic sie nie zapowiada, wic miłego weekendu kobiety

Bry :))
haha o ja niedobra :-p wszystkie wczoraj pisały do mnie a ja podła spać poszłam i nawet się nie pożegnałam ... Pseplasiam :zawstydzona/y:
ale ale dla wszystkich których wczoraj olałam :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:* buziole na przeprosiny :-)

mlduje ze wrocilismy ze spacerku pogoda sie poprawila i bylo slonko maz nas tak przegonil tym spacerkiem ze nog nie czuje...:szok:2,5h chodzenia ;-) a niunia spala ;-)potem zajadala cycusia az z wrazenia zrobila kupe i dalej jadla a teraz zasypia ;-)

Atan - poprawię Ci humor. Jak u Was się pogoda poprawiła to u nas zrobiło się szaro, ciemno i zaczęło padać. I ochłodziło się bardzo. A teraz tak nijako jest :-p

Witam dziewczynki z polskiej ziemi :) och jak mi tu dobrze :) a Amelcia rozpieszczona do granic możliwości :)

Magd.@ gratuluje roboty!!!! super

Fasola super, że Łucja juz w domu, dużo zdrówka!!!!

Ael to mały już siedzi? jejuuu jak ten czas leci :)

reklama
donia no nareszcie jestes juz sie o ciebie pytalam kilka razy gdzie znikłas... ahh domagamm sie zdjec ;-)

aga no teraz to tez juz chlodno ;-) ale spacerek sie udal ;-)

ide do niuni narazie kochane ;-)

Do góry