reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Hih no właśnie nie... :-p
No to współczuję! U nas teraz też nieciekawie, co prawda póki co pieniążki są ale idę na wychowawczy i trzeba mocno zasikać pasa, żeby odłożyć coś na ten czas kiedy już mojej wypłaty nie będzi... :nerd:

A co do rozstępów to ja o plaży też mogę pomarzyć!! Może nie tyle co o plaży ale o stroju dwuczęściowym na pewno ;-)

reklama
ja się skusze, zamówie jedno opakowanie na próbe:-)

Mój syn tak szaleje w brzuchu, ze szok, on chyba zaraz sam wyjdzie przez rozerwanie mi skóry, ehh ja czuje, ze to bedzie małym rozrabiaką, przez cała ciąże tak szalał... taki ruchliwy.

magdalena ja tez myslalam o wychowawczym, ale chyba jednak bede musiała wrocic do pracy, serce mnie boli, bo to bedzie znaczyc, ze synek będzie musiał isc do złobka :zawstydzona/y: ja nie wiem jak ja oddam 5 miesieczne dziecko :zawstydzona/y:już sie czuje jak wyrodna matka... ale na prawde nie bedzie miał się kto nim zając a na opiekunke prywatną to na pewno nas teraz nie stac

Ostatnia edycja:
Ahhh wróciłam z miasta. Kurcze, ubrałam małego na chłodniej, a tu 10 minut spaceru i słońce przygrzewa....wrrrrry, musiałam go rozbierać a ten wściku dostał....
Nie dostałam wstążek grrr, za to kupiłam sobie gumki do włosów bo pewnie bym zapominała przez tydzień. Weszłam do sklepu z wózkiem, tam gdzie zawsze kupuje i Wiktor mi wszystkie babki podrywał, uśmiechał się, a te stały nad nim i ochaly XD

Co ja to miałam.....GDZIE TA BUUUUURZA!!!!

Nalaa ja idę zaledwie na 2-3 miesiące bo na dłużej nie możemy sobie pozwolić! niestety teraz wszystko jest uzależnione od kasy :crazy: uważam, że każda kobieta powinna mieć płatne wychowawczy chociaż te 600zł aby przez pierwszy rok życia dziecka a potem niech sobie już będą takie zaSADy jak teraz są! ale zostawić roczne dziecko a 5 miesięczne to jest ogromna różnica :baffled: to i tak nie dużo ale myślę, że niejedna by się skusiła

Sleepy widziałam i muszę szxzerze powiedzieć, że faktycznie masz gorzej niż ja! Tzn inaczej! Mój brzuch wygląda tak samo!!!!!!!! Ale na boczkach mam tylko takie malutkie na samym dole... tylko uwierz mi, że to też będzie inaczej wyglądać jak brzuszek Ci się całkowicie wchłonie!! (a wchłonie na pewno) bo ja miałam jeszcze długo po porodzie ogromny brzuch a teraz już nie dużo zostało... rozstępy nawet i bez kremu też zbladną i będą dużo mniej widoczne! Tylko to wymaga czasu a kremik moze ewentualnie troszkę to przyspieszyć! No ja nie namawiam ale jak będzie mogła to sobie wypróbuj i sama ocenisz!!

Ael u nas była całe 5 min!! :-p

A mój syn śpi już 1,5 godziny z moim małżem!!! :szok:

Ostatnia edycja:
Mag_ oj tego to jestem pewna, ze niejedena mama by sie skusiła na taki choc w niewielkim stopniu płatny wychowawczy... no ale czasy mamy jakie mamy:baffled: generalnie niby taki niski przyrost naturalny w Polsce ale panstwo nic nie robi, zeby to zmienic :/wrecz są same utrudnienia
Ael no nie mów, ze czekasz na burze :-p myslałam, ze tylko ja jestem fanką burz... (oczywicie, tylko wtedy, gdy siedze sobie bezpiecznie w domu, najlepiej pod kocykiem i z mezem przy boku:-p)

No ja się modlę żeby dostać ten zasiłek macierzyński bo inaczej się nigdy nie przeprowadzimy.. A widzisz Mag.. :( A ile czasu trwa to wchłanianie? Ja mam wrażenie że już mi stanął i to co jest to tłuszczyk:|
Ale mam dziś fazę na lalusia marudę;)

Ael: Bo to zalotnik mały ten twój synek:)

Sleepy spokojnie!! Mój syn ma już prawie 5 miesięcy skończone i nadal fałdkę mam ale niewielką! Taką, że już mi nie przeszkadza! fakt, że karmienie piersią niby wspomaga szybsze wchłanianie ale nie wiadomo jakby to tak naprawdę wyglądało jakbym karmiła od początku MM....

Nalaa o nieee, to ja jestem megafanką burz, mogę siedzieć wtedy na balkonie, ale mnie mój Pablo siłą ściaga :-D
3 maja przeszła taka u nas mega burza termiczna, waliło tak mocno przez bite 2 h. Potem pół godziny przerwy i kolejna burza już słabsza przez godzinę. Czekam na to samo hihi :-D

sleep dzie to foto twoje dzie bo ja chcę zobaczyć :rofl2: ja w czasach największej swej świetności (czytaj wieki temu w liceum) o ile można użyć takiego stwierdzenia :-pważyłam 64 kg i wyglądałam naprawdę dobrze. zestawów ćwiczeń odpowiednich nie posiadam aczkolwiek chętnie przyjmę choć jeszcze nie poćwiczę bo mnie boli blizna z deczka nieco jak się wyciągnęłam ostatnio jak zza łóżka chciałam

ten mój chłop to do rany przyłóż chyba wp... patelnią się boi ;-) ogólnie w sumie już ok jest zobaczymy jak dalej. a teraz bezczelnie pozwolę sobie fotki zamieścić

Zobacz załącznik 469113
zdjęcie dla cioci Fifki :) w portasiach od ciociZobacz załącznik 469114
jedzenie to ciężka praca aż ręce opadają ;)Zobacz załącznik 469115

reklama
Netka piękna malutka kruszynka :-)
Laski mam pytanie,jakie mm polecacie? My aktualnie używamy bebilon comfort na kolki i zaparcia. Cena jego jest kosmiczna i zastanawiam się czy jest coś równie dobrego za rozsądną cenę.

My jesteśmy dzisiaj po szczepieniu, publicznym ważeniu i mierzeniu. Panie w przychodni zadowolone z wyników Wielkiej Łu. Byliśmy w poradni rehabilitacyjnej, nie musimy się rehabilitować przynajmniej narazie :-)
Teraz zobaczymy co powie neurolog na koniec lipca, mam nadzieję, że nic się nie zmieni.

Ostatnia edycja:
Do góry