reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

dziewczyny, zaczelam mierzyc temperaturke i robic wykres. Nie wiem tylko dlaczego przy niektorych pomiarach mam niebieska pelna kropke a przy niektorych niebieskie puste koleczko... wiecie moze co to znaczy?

reklama
Witam się i ja:) Podczytuje na bieżąco:)
Ja planuję testować w Mikołaja, w czwartek to będzie 12dc. Trzymać kciuki proszę:)
Tak Edith zaznacza pustym kółkiem bo mierzysz codziennie o innej porze. I on wtedy tak robi. Może być chyba max pół godziny różnicy a tak to ten pomiar jest niemarodajny. U mnie jest to 7 rano, świątek, piątek czy niedziela:p

Martuska, dzieki :) no to wszystko jasne. Ciezko mi o stalej porze mierzyc bo jak nastawilam budzik na 8 to jak na zlosc budzilam sie wczesniej bo mi sie strasznie siku chcialo. No nic, postaram sie jakos to ogarnac ;)

Potwierdzam, jeśli jakąś godzinę ustawiłaś jako domyślną to on toleruję tylko 30min odchył od pomiaru.
A u mnie w tym miesiącu mierzenie tempki jest do d..... Jak pół nocy nie przesypiam z powodu choroby to widzę,że mimo stałej godziny pomiaru temperatura skacze :/

Ja przestaję mierzyć, boboseks z okazji choroby męża był niewykonalny, a obecnie chora jestem ja i to zaburza mierzenie. Także kolejne boboseksy w święta :)

dzisiejsza porada dnia z ovufriend'a :baffled: przyznam, żem wielce zdzwiona

Podczas starania się o dziecko nie zamieniaj wszystkich produktów mlecznych na wersje odtłuszczone (typu „light”). W tym czasie większość kobiet potrzebuje przynajmniej jednej porcji dziennie pełnowartościowego produktu mlecznego (np. szklanki nieodtłuszczonego mleka, jogurtu bądź sera). Badania pokazują, że u kobiet które spożywają pełnowartościowe produkty mleczne rzadziej występują problemy z owulacją, niż te które spożywają tylko wersję light.

edit:
tak w ramach innych rzeczy,które mnie dziwiły spytałam ostatnio ginekologa jak to jest, że na różnych forach podają różne sugerowane godziny do robienia testów owulacji i która jest właściwa
I wydaje mi się, że trafiłam na rozsądnego gościa, bo to co powiedział zgadzało mi się mniej więcej z tym co myślałam wcześniej.
Otóż nie ma czegoś takiego jak właściwa godzina robienia testów. Owulacja może byc o każdej porze, więc i test możńa robić o kazdej porze. Poczekasz z testem do 'właściwej' godziny, a owulka nie czeka ;) Każda godzina jest dobra, ważne żeby te dwie godziny przed testem nic nie pić, żeby nie rozwadniać moczu tak bardziej.
A 'sugerowane' godziny biorą się z tego, że np jakaś dziewczyna, która robi testy dwa razy dziennie napisze na jakimś forum:
;moich zdaniem najlepiej między 10-12 i 16-18, bo akurat 10-12, to np jest u niej dwie godziny po śniadaniu, a 16-18 przykładowo wyjście z pracy, gdzie ona nie pije, a potem wszyscy bez zrozumienia podania tych godzin podają je dalej jak przepis.

Magda
bez sensu jest z chorowaniem. U mnie w domu ja chora i faktycznie przycina to humor na przytulanki. Liczę, że przez najbliższe dni się wykuruję... :)
A Tobie w świątecznych przytulankach, życzę, żeby mikołaj przyniósł fasolkę :)

Ostatnia edycja:
Hej hej! cuz za piękna grudniowa szarówka aż chce się żyć :/
Ja dzisiaj mialam USG doktorek powiedział ze wszystko w normie i odpowiada sytuacji chormonalnej na ten momęt cyklu więc niema sensu robic badań chormonów. Żekł że obiekt jest dopuszczony do użytkowania zgodnie z przeznaczeniem :-). Uzytkowany jest i zobaczymy czy owocnie.
Mój pomiar temp jest w caly swiat żle spie wstaje o różnych porach . to niezwracam za bardzo na to uwagi porostu caly czas bobosex. testowac będe przed świętami . milego dnia

reklama
helloł byłam dzis na spotkaniu o prace wyobazcie sobie za na 1miejsce na dodatek pol etatu zaprosili 42osoby tylko po to zeby caly casting wygrala laska ktora jest u nich na stazu
na dodatek @przyłazi

Do góry