Myszko mój M mi mówił, że jak był mały i z rodziną był nad jeziorem, to mama im powtarzała "nie wchodźcie do wody zaraz po jedzeniu bo utoniecie"

pewnie jej chodziło o to co Tobie, tylko wymyśliła do dzieciaków taki tekst jaki zrozumieją

A z tą książeczką to pewnie tak, że jak przestaniesz szukać to się pewnie sama znajdzie. Ja to zawsze "tak schowam żeby nie zgubić" że potem nie wiem gdzie

życzę odnalezienia zguby.
Myszko, jeżeli chodzi o pojemniczki na mleko, ja kupowałam sterylne pojemniki na mocz i w tym mroziłam, bo kosztowały 50 gr sztuka a ja ich miałam kilkadziesiąt, a specjalny woreczek na mleko u nas można było tylko kupić w pakiecie 20szt za 80zł.
Sterylizatora nie używałam, butelki parzyliśmy/wygotowywaliśmy 1-2 razy w tygodniu i nic się nie działo.
Magda_88 może się udało jak dużo kremowego śluzu &&&& ja tak miałam o tym czasie po owulce jak zaszłam :-) trzymam kciuki i będę śledzić Twoją tempkę!
Marta-l takie wakacje też super. My postanowiliśmy "zaszaleć", bo następny rok (mam nadzieję) będę w ciąży więc nie pojadę no a potem z dwójką pewnie będzie ciężko na taki wyjazd.
Nanulika urodzinki 17-go więc już niedługo ;-)
Powoli możesz próbować jeść batoniki i kłaść się na lewym boku i wsłuchiwać się w swoje ciało czy nie czujesz jakichś łaskotek. Ja to uczucie porównałabym, jakbyś wzięła palec wskazujący i pogłaskała się po wewnętrznej stronie dłoni drugiej ręki. Inni też twierdzą że można to pomylić z "pracą jelit", lekarz mi na wizycie powiedział "na pewno już Pani czuje tylko nie wie że to jest to". Pierwsze ruchy są bardzo BARDZO delikatne i łatwo je wziąć za co innego. Dzidzia, po zjedzeniu przez Ciebie czegoś słodkiego, dostaje zastrzyk cukru a więc sama energia i zaczyna fikać!
Dziękuję za przepis, zrobię na pewno, ja mogę piec normalne ciasta natomiast nie nadaję się do tych z paczki bo wtedy ZAWSZE mi wychodzi zakalec!
A co do stetoskopu, podobno od ok 18tc można nim usłyszeć serduszko dzidzi, ale nie sprawdzałam czy to prawda.
Izka87 no ciekawe! Ja pod koniec ciąży chciałam sprawdzić czy to co mi wycieka to wody płodowe, bo podobno można, ale nie miałam na czym - w aptece takie paski kosztowały 50zł i szkoda mi było pieniędzy. Potem gdy badała mnie położna, okazało się że jednak wody mi się sączyły i tak bezwiednie przechodziłam dwa tygodnie, tłumaczyła, że gdzieś do góry musiała powstać malutka dziurka.
Dorcia mi się kiedyś zdarzały krótkie cykle, to było przez stres. Zadzwoń do ginka, zobaczymy co powie.