Wikama komplet bardzo fajny, bo na pierwsze miesiące jak znalazł, najpierw masz przenośną gondolę którą bierzesz tam gdzie idziesz, potem masz pochylony fotelik który się przyda do jeszcze nie siedzącego dziecka, a następnie masz krzesełko które nada się do obiadków. Musisz się zastanowić tylko czy chcesz na to wydać takie pieniążki.
Ja miałam ambę aby pokupować rzeczy porządne, kupowałam je jednak używane, bo nowe były mi za drogie. I tak, na początek nam bardzo sprawdza się kosz Mojżesza (ja kupiłam za 200zł) coś w takim stylu:
KOŁYSKA KOSZ MOJŻESZA + KOCYK + PRZEŚCIERADŁEŁKA (2922848164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. może stać sztywno albo być bujane, możesz nawet postawić sobie koło łóżka, w pierwszych tygodniach jak Nina się budziła a jeszcze nie była pora jedzenia, to ją usypiałam z powrotem nie wychodząc z łóżka a bujając nogą

Na następne miesiące kupiłam fotelik bujany Mamas&Papas u nas w Polsce mało znana i droga firma, kupiłam używany poprzez Allegro za 250zł z wysyłką, mam dokładnie taki jak ten:
MAMAS&PAPAS STAR-LITE HUŚTAWKA NAJTANIEJ (2865363228) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. masz kilka poziomów oparcia dziecka, na daszku są migające diody, dodatkowo możesz ustawić bujanie na 5,10 lub 15 minut na 5 poziomów intensywności bujania i puszczać muzyczkę. Też wszędzie można przenieść "za tyłkiem".
W dalszej kolejności mam krzesełko i stolik o kształtach obłych za 80zł używane aby dziecko się nie obijało, no i potem będzie to służyć jako stolik. Krzesełko mam identyczne jak to
WIELOFUNKCYJNE KRZESEŁKO DO KARMIENIA KIDSMILE (2908258418) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Musisz sama si zastanowić co Ci najbardziej potrzebne, niewątpiwie bardzo fajne to co wysłałaś tylko troszkę drogie.