Myszko fajne promocje dobrze że jeszcze nie kupiłaś bo teraz byś była zła!
Marta-l gratuluję odpadnięcia kikuta! Nince nie chciał odlecieć pomimo że go męczyłam kilka razy dziennie i po 5 tygodniach położna musiała nam odciąć skalpelem.
Ewelka10 jakbyś chciała abym zobaczyła jakieś fotki czy da się obrobić to pisz na PW.
To o czym piszesz to i tak dużo! Mogę dać pewne wskazówki jakbyś chciała.
Suana będę trzymać kciuki aby wyniki były dobre. Czy postanowiliście rozpocząć starania czy na razie się wstrzymujecie?
Wikama bądź dobrej myśli staraj się za dużo nie martwić i oby czas minął szybko do następnego USG.
Malgonia1 niestety nic nie pomogę bo nie mam informacji na temat badań które wymieniłaś. Myślę że musisz postąpić zgodnie z tym co mówi Ci intuicja. Z jednej strony szkoda pieniążków, z drugiej jednak, czy będziesz potrafiła odpuścić temat czy też na okrągło będziesz myślała o tych badaniach? Zastanów się i odpowiedz sobie sama. Zapalam
[*] dla Twoich Aniołków i życzę dużo siły.
Z tego co wiem, do określenia czy to Hashimoto, powinno starczyć TSH aTPO i USG tarczycy. Ale lekarzem nie jestem. Miałaś USG tarczycy robione?
Niestety bardzo często tarczyca jest odpowiedzialna za poronienie i to co mieści się w normie, niekoniecznie jest dobre. Norma na TSH to jak dobrze pamiętam od 0,5 do 4,2, ale kobieta w wieku rozrodczym powinna mieść TSH 1,5 - 2,0. TSH powyżej 3 świadczy już raczej o niedoczynności tarczycy, a wynik 4,2 jest dla kobiety po menopauzie, czego nikt niestety nie tłumaczy. Ja miałam TSH 3,89 => przewlekłe wieloletnie zapalenie tarczycy. Badania zrobiłam sobie sama bo mnie pokusiło. Moim zdaniem to raczej nie będzie Hashimoto tylko lekkie zapalenie tarczycy. USG powinno rozwiać te wątpliwości, przy Hashimoto aTPO jest raczej powyżej 500, niestety nie wiem jak ma się do tego aTG. Ja miałam w normie, a aTPO ok 170. Nawet jak będziesz brać leki, aTPO nie spada - TSH tak, ale aTPO raczej zostaje takie samo.
MartOocha kciukam za Twój cykl &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Nanulika a co to jest to szare i niebieskie co kupiłaś co jest takie samo? Nie widziałam jeszcze czegoś takiego? Co to za nowości chwal się!
Gatto to super wiadomości gratuluję !! Już możesz odliczać dni do spotkania ze swoim maleństwem!! No, to teraz posprawdzaj czy masz już wszystko przygotowane w domu, można już tez powoli ubrać łóżeczko !!