• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Witam
mysmy dzisiaj tez troche dluzej pospali,teraz M robi obiadek,kaczka i kluski slaskie dzisiaj na obiad,juz mi slinka leci.A pozatym spedzamy dzisiaj dzien w pizamach.Przed godzinka padal u nas jeszcze deszcz teraz znowu snieg,co za pogoda.Ale w srode ma byc plus 7stopni.

Witam kobietki!
dzisiaj leniwy dzień, zjedliśmy śniadanko ale wciąż w piżamkach :)! Za trzy dni przyjeżdża do mnie rodzinka i muszę przemyśleć czym ich ugoszczę :). Przygotuje listę potraw, na jej podstawie listę zakupów i jutro zamówie przez internet! A jak oni przyjadą będę się tylko cieszyć ich obecnością:)

Miłej i spokojnej niedzieli :*

Witam się i ja- my co prawda od 9 na nogach ale jakoś nie było kiedy zajrzeć. U nas już rosołek gotowy, nawet pojadłam. Na drugie zjem sobie to mięsko z rosołku a mężowi zrobię mielonego.
Za oknem mróz jak diabli, zima w pełni. Na szczęście po niedzieli ma się ocieplić.
Spokojnego dnia

Gatto, niedużo mam podwyższone : anty TPO 250, a antyTG 150 (normy do 60), w typowym Hashimoto powyżej jest 1000. Endokrynolog mówił, że to może być bardzo wczesne zap. Hashimoto. Normalnie by nie leczył, ale przed ciążą mam brać 25 mikrog Euthyroxu i kontrolować TSH i P/ciała. A co mnie podkusiło ,żeby zrobić p/ciała? TSH w ciąży miałam 3,1- norma , ale nie dla ciąży, wg nowych standardów w ciąży powinno być mniej niż 2. Teraz TSH mam 2,1. Inne hormony w normie. Tak więc przypadkiem sama sobie wykryłam.

Wikama,
właśnie mnie nie uspokoją te p/ciała /plemnikowe i p/łożyskowe, wolałabym o nich nie wiedzieć i nie robić. Na razie zbieram informację. Dodam, że ginekolog nawet o nich nie wspomniał. A i endokrynolog nie namawiał. Z drugiej strony - może lepiej wiedzieć i się albo uspokoić albo zacząć leczyć. Chyba lepsza byłaby nieświadomość. Tak jak w pierwszej ciąży - byłam taka zielona i spokojna. A teraz? Za dużo wiem.

Ostatnia edycja:
Malgonia nie da sie cofnac czasu i juz nigdy nie bedziemy nieswiadome jak za pierwszym razem...ja dzis nie wychodze z lozka:-D chlopaki maja tylko ziemniaki do obiadu ugotowac i reszte odgrzac:-D dadza rade beze mnie;-) po poludniu im ciacho upieke jak zasluza;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry