• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hej kochane!
Witam się z wanny. S pojechał do pracy, ja po kawce... nastrój lepszy niż ten wczoraj ale nie są to jednak wyżyny moich możliwości :) nic to!
Po kąpieli zamierzam ogarnąć balkon z gratów które S tam skumulowal, i posprzątać 2 szuflady w kuchni. Pranie się też pierze więc po południu pewnie poprasuje. Potem może wezmę się za szydełko i jakieś kolorowe pokrycia na balkonowe krzesła, hmm. ..
Jutro chyba na jakieś zakupy większe pojedziemy bo coś nam się mnóstwo rzeczy kończy albo już skończyło. W sumie to chyba lepiej to ogarnąć przed porodem.

Suana fajnie że się odezwałas:) grunt że idzie u was wszystko do przodu! :) Rzymu wam zazdroszczę na maxa! Moje ukochane wakacje to 2010 i Włochy, m in Rzym właśnie, mmm...

Wikama kciuki za wizytę! Ja mam nadzieję że nie doczekam już kolejnej;) ewentualnie na ktg w poniedziałek mogę jeszcze pójść!

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa wczoraj. Chyba nigdy nie było mi tak paskudnie! Byle już nie wróciło :D

reklama
Suana ja mam kilka typow np Igor, Blazej, Filip, Hubert to tak z grubsza haha a on sie uparl na Jasia. Tez mi sie podoba,ale jego tata ma tak na imie i nie chce zeby maly mial tak samo.. Ewentualnie mowil cos jeszcze o Wiktorze. Kurdeee dla dziewczynki bylo nam latwiej wybrac :p

Wikama ja tez mam dzien lenia, nawet na obiad zamierzam zrobic tylko nalesniki bo nie mam sily na nic.. Moj brzuch chyba juz nie zechce ze mna wspolpracowac :/ wiec dzisiaj mamy dzien hustawkowy ;)

Ewcik to moze nie wyrzucaj rzeczy do nastepnego usg :D

Nanu jejuuu coz za ambitne plany na dzisaj, masz tyle poplanowane ze az mi glupio, ze sie tak lenie ;p

Ja tez ide nastawic pranie i poprasowac troszke, bo robie to na kilka podejsc :p

myszka mi odp na PW - wszystko u nich ok:)

hej:biggrin2:

tak, wszystko ok, mamy troche latania po urzedach, lekarzach i do tego Paul dostal kolki wiec od 4:00 rano do 11:00 z nim tancze a potem to nie wiem jak sie nazywam po 4-5 godz snu ;-)
Maly jest typowym mami cyckiem i tatus jest ok ale na 15-20 min a potem mamusia musi byc. Nawet nie mam kiedy zajrzec :-(
Widze ze dotrzymalas do bezpiecznego terminu :biggrin2: super teraz mozesz juz rodzic :biggrin2:

Ostatnia edycja:
heeeeejj :-)

jeszcze zyje ;-) ale czy na pewno to nie wiem :-D
maly dostal kolek, do tego jest typowym mamim cyckiem... nic to, ze prawie nic nie leci ale cyc musi byc:-D wiec wisi na cycu z malymi przerwami na spanie. Po tygodniowym braku cycania teraz nadrabia ;-) no i pracujemy nad powrotem do laktacji.
On ciagnie zawziecie, a ja wlewam w siebie hektolitry wody i herbatek ;-)
Na kolki ma swoje stale pory od 4:00 do 11:00 wiec jak sobie pospie dluzej niz 4-5h to czuje sie jakbym przespala wiecznosc :-D
Mleczny Potworek spi wiec postaram sie nadrobic coscie naskrobaly jak mnie nie bylo ;-) ciekawe tylko czy starczy mi czasu i koncentracji na odpisanie :-)

Nanu Ty juz powoli mozesz sie zbierac na porodowke:tak:, a co do baby bluesa... mnie o to pytal anestezjolog... a eM odpowiedzial za mnie, ze u mnie to w te druga strone... ciezko mi bylo sie rozstac na te pare godzin, a brak karmienia tygodniowy to mnie przytloczyl juz calkiem. Nie wazne, ze nie mam tyle pokarmu co Maly potrzebuje... wazny jest sam fakt cycowania;-):-D

mielismy teraz bilans i Paul ma 59cm i 4500g... jest co nosic :-D
wlasnie matko alarm sie zalaczyl...

Ostatnia edycja:
Nanu przyjdzie czas i na skurcze;-) ile bys chciala sie meczyc ze skurczami??;-)

achh kupki sobie wyregulowalismy zwykla przegotowana woda, a sab simplex moge powiedziec, ze mocno przereklamowany...plantex byl lepszy bo i dziecko od razu pilo wiecej a sab daje sie do mleka i juz odpada dodatkowe picie... woda nam ladnie wyregulowala gazy, tak ze Paul strzela jak kalasznikow ;-) pyr pyr pyr i to seriami :-D

Nanu dobrze,że jesteś gotowa, przynajmniej Młoda Cię nie zaskoczy :)

Ja byłam dzisiaj na wizycie - bąbelek ma już 2,2cm :):):) Wg OM termin na 16-18.12, wg USG 10-13.12, czyli dzidzia ok tygodnia starsza.

Nanu oczywiście, że mam fotkę!

8tc2d.jpg

Teraz już widać, że jakiś mały człowiek tam siedzi, na ostatnim Bobas był kreską :P

Załączniki

• 8tc2d.jpg
    8tc2d.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 44
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry