• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Celtus, tak patrzę na Twój suwaczek, na starszaka czekalas 9 miesięcy a tu dopiero 2 i 2tygidnie. Może tu też masz zapisane ze musisz ciążowy czas odczekać by utulic dzieciaki. W święta będziecie już w 5.. albo 6.

Madziorrek, za jutro, kciukam z całych sił.

Celta - no szaleje, szaleje. Lekarz dal zielone swiatlo, to zaszalalam... :) Wszystkim takiego szalenstwa zycze :)

Ania - Madziorek ma racje. Zwlaszcza te Aniolkowe mamusie beda szczegolnie tulic wlasne dzieciatka, wiec nie dziwie sie Tobie, ze takie podejscie masz...

Madziorek - jutro czekamy.... i trzymamy kciuki :)

Karaiwina - no, no niezle M2 ma Twoja dzidzia (napisalam M2, bo M4 to ma juz Eska, a do takiego juz nieduzo Ci brakuje....) Teraz to tylko rosnac, rosnac i rosnac :):):) Slicznie wygladasz z tym brzuszkiem :)

Galwaygirl - mam nadzieje, ze dostalas moja wiadomosc. Odpisalam tak na szybko, bo na angielski szlam i mnie juz poganiali :) ale mam nadzieje, ze o to Ci chodzilo... :)

A mnie dzisiaj strasznie podbrzusze boli, az nospe musialam wziasc. Polezalam chwilke, bo tak niemilosiernie zimno mi bylo, ze hej.... a podczas wizyt w toalecie, to sprawdzam, czy przypadkiem czerwono nie jest... Juz dzisiaj raz sie przestraszylam i z dusza na ramieniu szlam sprawdzac, ale na szczescie to tylko troche sluzu...
Kurcze, pamietam, ze jak z Mikolajem bylam w ciazy, to na poczatku tez mnie bolal brzuch i tez bralam nospe, wiec mam nadzieje, ze to normalne... ale w ostatnich dwoch ciazach czegos takiego nie zaobserwowalam, wiec moze to ten dobry objaw.... oby, oby...
hmmm.... 3 lata temu, tylko miesiac pozniej zrobilismy Mikolaja... :) sprawdzalam w notatkach... :)

Chyba dzisiaj sie poloze troche wczesniej, bo padnieta jestem. A jutro testowanie juz w terminie @, wiec trzymajcie kciuki, zeby juz nie bladzioch byl, bo jak narazie to jest moj najlepszy i jedyny wskaznik...

Sciskam i Caluje Was wszystkie :)

Dziewczyny, ale drukujecie, 2 dni i nie mogę nadążyć czytać ;)

carollina - trzymam! Chociaż trzymam za 2 tłuste, bo blade już były ^^
Btw, ja tez pierwszego sikania zrobiłam w 32 dniu cyklu i tez były blade (też mam zazwyczaj długie cykle 32-39dni, ale ten był z Clo i widać wyszedł inaczej niz zwykle), 2 dni później były już mocno czerwone i w kilkanaście sekund po zamoczeniu paska w moczu. Ja odczekałam jeszcze tydzień co 3 dni robiąc test i po tygodniu poszłam na betę. Nie chciałam się stresować przyrostem, jak wcześniej zeby nie cieszyć sie na darmo. Także, carollina walcuj na bete :*

karaiwina- nie dziękuję ;p
pietrucha - dzięki że przypomniałaś o vit B i heparynie, w zaleceniach po testach genetycznych mi o tym pisali, zapytam jutro ginki niech ustali dawki, chociaż czuje, że nic mi nie przepisze. Ludzie, ja musiałam 3 ciąże stracić żeby dostać u niej skierowanie na testy genetyczne "bo młodzi jeszcze jesteście, macie czas" a czas ucieka... szkoda ze mieszkam na zadupiu i niestety jestem na nią skazana :( Bede ja jutro molestować! Poza tym martwie sie, bo stale mam brązowe/czasem różowe plamienia, mimo że biorę lutke i dupka :((

Ewikewik - jak dostaniesz sie na testy genetyczne to lekarz zbierając wywiad o chorobach w rodzinie (do pokolenia babć i cioć, tak tak...) ustali jakie markery oprócz standardowego kariotypu Ci zbadać. Ja jechałam, aż do Łodzi po to, ale pani dr genetyk była bardzo ogarnięta i sama zaznaczyła kariotyp + 2 jakieś markery (ale tam było ok), bo powiedziała ze skoro już badamy to nie zaszkodzi a nie będziemy przecież jeździć 350 km w te i tamte kilka razy, także załatwiliśmy wszystko na 1-rwszej wizycie.

Ostatnia edycja:
Carollina, dokładnie o to. Mam zawrót głowy z tą sytuacją ale się klaruje. Dziś już był pół godziny na aklimatyzacji. Jutro napiszę Ci pm z domu bo teraz w pracy u już przerwę kończę

Kurcze dziewczyny ale się cieszę że coraz więcej was wypisuje się z listy starankowej :-)
Madziorek na którą masz wizytę?
Ja właśnie wróciłam z (nie wiem już której) rozmowy rekrutacyjnej :cool2:zmarzłam jak cholera.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry