• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Izka super, że wszystko jest dobrze z maluszkiem:-) a co do tarczycy to na szczęście zazwyczaj wystarczają leki żeby ją uregulować. Mi w poprzedniej ciąży też przyplątała się niedoczynność, która niestety pozostała aż do dnia dzisiejszego.

Wgoracejwodziekapana niestety ten strach będzie... trzeba jakoś nauczyć się z nim żyć i radzić sobie...

Doris może w klinice doradzą coś nowego.
Jeśli chodzi o leki to ja nie pomogę, nie brałam nigdy i nawet ich nie znam.

Ania ale fajnie, już masz kolejną wizytę! Daj znać po. Trzymam kciuki &&&&

Ja dziś chyba spróbuję dostać się do ginekologa u nas w przychodni, bo niepokoi mnie, że w ostatnich dniach mam bardzo dużą wilgotność, a nie miałam jej wcześniej. Gdzieś tam siedzi jakiś strach czy to wody się nie sączą, choć robiłam w ostatnich dniach kilka testów ph i niby to nie to. Ale boję się, spać nie mogę i wolałabym żeby ktoś mnie uspokoił. Chciałam aż jechać na IP wczoraj ale przeraziłam się, że na pewno spędzę tam tyyle godzin a sama byłam bo M na popołudnia do pracy w tym tyg...

PaniKovalowa nie martw się, na pewno wszystko dobrze się goi i regeneruje. Nie ma innej opcji:tak:

reklama
Natka jakie testy robisz? Ja też czasem się boję żeby wody nie wypływały i czy szyjka dobrze trzyma, choć jak na razie jest wszystko dobrze, wilgotno tak ale to śluz, tylko tu nie sprawdzają szyjki wiec nie wiem w jakim jest stanie czy długa czy krótka, no nic, a w razie czego też taki test bym zakupiła żeby mieć pewność jakbym coś zauważyła.

Daj znać jak się dostaniesz do lekarza no i co powiedział ale pewnie wszystko jest ok.

Colly Twój suwaczek też mknie jak szalony:-)

U mnie dziś wspaniała wiosenna pogoda, sadze bratki na balkonie:-)

Ania są takie normalne testy ph (podobne do ciążowych) do kupienia w aptekach/drogeriach, wiem że kiedyś były też wkładki wykrywające wyciek wód, ale w PL chyba wycofali bo nigdzie nie mogłam dostać. Ja używam zwykłych papierków lakmusowych i jak mnie tak mocno "zaleje" to sprawdzam. Zawsze wychodzi, że ph kwaśne, no ale jednak się martwię.
Dam znać czy mnie przyjęli i co powiedzieli.

Natka też kupowałam przed porodem te paski ph i u mnie się nie sprawdziły, bo okazało się, że to co mi się wydawało śluzem i to co paski ph pokazywały też jako śluz było jednak wodami płodowymi heh sączyły się w małej ilości ale jednak sączyły, a w szpitalu chlusnęły :-p to taka gęstsza woda, ale rzadsze niż śluz. Ja kupowałam wtedy chyba w rossmannie, o ile dobrze pamiętam, bo to już trochę temu było :-p
a dalej bierzesz leki na niedoczynność? ja się umówiłam na czwartek do endo i zobaczę co powie, ale gin wczoraj chciał mi od razu wypisać leki, ale powiedziałam, ze pójdę do endo to on mi pewnie wypisze.

Bafinka , 90_natka każdy cykl u mnie wygląda inaczej więc szczerze już pojęcia nie mam.

wgoracejwodzie ja takiego pana doktora bym zgłosiła gdzie trzeba bo z takim podejściem nawet na weterynarza się nie nadaje.

Izka87 serducho jest teraz tylko dbać o siebie :)

ania2611 córcia 4lata i prawie 7letni mężczyzna.
W marcu dołączyłby bliźniaki...
Z ciąż na dwie ręce dwójka dzieci prawie donoszonych. Takie moje szczęście dlatego coraz ciężej o dobre nastawienie.

Izka no ja właśnie nie bardzo wiem jak mogą wyglądać sączące się wody bo mi z Małgosią też chlusnęły... no ale udało mi się i mam przyjść do gina popołudniu także niech sprawdzi co i jak. Ja właśnie raz miałam taką konsystencję i wygląd jak woda, a tak to raczej po prostu cały czas czuję taką mega wilgotność. No nie wiem... mam nadzieję, że się wszystko dziś wyjaśni.
co do tarczycy to odkąd mi wykryli w poprzedniej ciąży tą niedoczynność to biorę leki już stale. W lutym byłam u endo i niestety musiał zwiększyć dawkę. Teraz w ciąży mam wizyty co dwa miesiące żeby tarczycę kontrolować.

PaniKovalowa no ładnie... weź sobie naszykuj od razu na wierzchu żebyś za tydzień nie zapomniała...

Ha,ha a ja zrobiłam jeszcze lepiej....... poszłam na wizytę która jest dopiero jutro:-D

Marcepanek tulę Cię i mam nadzieję, że mimo wszystko uda się nam tutaj pomóc Ci odnaleźć w sobie siłę i wiarę, że się uda.
Gratuluję dzieciaczków, musi być u Ciebie wesoło.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry