• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
azylek, czyli wychodzi na to ze jednak nie wszystkie po poronieniu od razu zachodza:(
mysle nad tym dostinexem jak teraz po badaniach prl nadal bedzie wysoka aczkolwiek mastodynon mi zbil prolaktyne o polowe w 1,5 miesiaca wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze;)

reklama
Mi kazali odczekać 3 mies, teraz mijają kolejne 3 kiedy nie wychodzi :/ ja na pewno oprócz hashi i prolaktyny mam jeszcze cos ze śluzem nie halo. Moj owulacyjny jest gesty kleisty biały. Wiec jak tu plemniczki maja przezyc [emoji17]żaden lekarz nie udzielił mi odp co z tym zrobic, wspomagam sie wszystkim czym sie da i dupa [emoji52][emoji853]
Martaha każda z nas bedzie miała takie mysli, ale musisz sie opamiętać dla dobra swojego i dzieciaczka [emoji18] pamietaj, ze pozytywne myślenie przyciąga dobre chwile w zyciu i tylko tak masz myslec. Stres nie jest nam potrzebny, a dzidziuś bedzie po mamusi szczęśliwy! [emoji846]
Ja to mam taka teorie, za jak w ciąży jest sie naprawdę spokojnym i wyluzowanym to potem Dzidzia nam to odwzajemnia i nie płacze non stop. Spokojna mama = spokojne dziecko [emoji5] tego niech sie trzyma każda z Nas tutaj !
Nie dajmy sie zwariować, to nie od nas zależy jak sie potoczy to wszystko, nie mozemy siebie za nic obwiniać, natura sama decyduje. Trzeba to sobie mądrze wytłumaczyć, bo w przeciwnym razie każda z Nas wylądowałaby w psychiatryku.. Musimy byc dzielne! Walczyć i trwać w tym wszystkim. Każdej sie w koncu uda !! Obiecuje [emoji8]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mi kazali odczekać 3 mies, teraz mijają kolejne 3 kiedy nie wychodzi :/ ja na pewno oprócz hashi i prolaktyny mam jeszcze cos ze śluzem nie halo. Moj owulacyjny jest gesty kleisty biały. Wiec jak tu plemniczki maja przezyc [emoji17]żaden lekarz nie udzielił mi odp co z tym zrobic, wspomagam sie wszystkim czym sie da i dupa [emoji52][emoji853]
Martaha każda z nas bedzie miała takie mysli, ale musisz sie opamiętać dla dobra swojego i dzieciaczka [emoji18] pamietaj, ze pozytywne myślenie przyciąga dobre chwile w zyciu i tylko tak masz myslec. Stres nie jest nam potrzebny, a dzidziuś bedzie po mamusi szczęśliwy! [emoji846]
Ja to mam taka teorie, za jak w ciąży jest sie naprawdę spokojnym i wyluzowanym to potem Dzidzia nam to odwzajemnia i nie płacze non stop. Spokojna mama = spokojne dziecko [emoji5] tego niech sie trzyma każda z Nas tutaj !
Nie dajmy sie zwariować, to nie od nas zależy jak sie potoczy to wszystko, nie mozemy siebie za nic obwiniać, natura sama decyduje. Trzeba to sobie mądrze wytłumaczyć, bo w przeciwnym razie każda z Nas wylądowałaby w psychiatryku.. Musimy byc dzielne! Walczyć i trwać w tym wszystkim. Każdej sie w koncu uda !! Obiecuje [emoji8]

Azylek na śluz najlepszy jest inofolic lub inofem (tańszy) guajazyl i oeparol. Ja śluzu nie mialam praktycznie wcale. Też staralam sie prawie 4 lata. Zmienilam lekarza i dostalam te leki i po badaniach wyszedł zbyt niski.progesteron wieci.lutke dostalam. Półtora miesiąca później byłam w ciąży. Niestety córeczka zmarla w 19tc ale jak tylko dostalismy zielone swiatlo to probowalismyy i tak oto w pierwszym cyklu udało się. Moj syn (8 tygodni) zrobił mamie ok 3 pobudkę i dopiero teraz zasnął a ja padam na pysk. Ale i tak jestem szczesliwa. Polecam to zestawienie tych leków bo pewnie inaczej nie byloby mi.dane zostać mamą

Stosuje to wszystko, nawet ten syrop wczoraj kupiłam, który jest paskudny [emoji5] inofolic, wiesiołek, nasiona chia pije, wcześniej po tej kuracji udało mi sie zajsc. Na razie stosuje to od tego cyklu, byc moze poprawa bedzie dopiero w następnym [emoji3]oby !
Kamkaz a tego guajazylu ile piłaś dziennie? [emoji6]

Ozila fajnie, że się odezwałaś! Jak tam u Was? Widzę po suwaczku, że u Was niedługo świętowanie bo Mała już prawie 2 latka! :) ale leci ten czas! Masz kontakt z Martoochą? Jeszcze w Sydney siedzą czy wrócili już do PL? Też dawno się nie odzywała. Jeśli jesteście w kontakcie to pozdrów ją proszę ode mnie :)
Natka-kamkaz milo ze pamietacie, , Wiadomo, ze bede zagladac z sentymentu...wiem co tu kazda przechodzila i przechodzi....a jak z biegiem czasu wszystko wychodzi na prosta i te nerwy niepotrzebne....te schizy i ech...dobrze wiecie o czym mowie, wiec zawsze trzeba te" nowe" na duchu podtrzymac zawsze!
martoocha juz w pl wrocila z mezem i dzieciaczkami, mamy kontakt na FB ale tak to nie wiem , wszystko ok chyba - pozdrowie ja od Was:), my robimy bibe na 2 latka tak- peppa pig bedzie oczywiscie

Ostatnia edycja:
marta beta przyrasta wiec spokojnie czekaj nic więcej niestety nie da się zrobić.. &&&&&& zaciśnięte:)

beti gratki pęcherzyka:) jest dobrze:)

lux ty masz termin na niedzielę?? może jutro teścik??;-) ;)

chciejko kochana mówiłam że za wcześnie ta beta.. to czekanie jest okropne!! jak am objawy??
ja dziś trochę w stresie:rolleyes2: na 16 mam wizytę w Łodzi u genetyka,, nie wiem czego się spodziewać.. wiem ze będzie pogadanka i pobranie krwi ale ile czeka się na wyniki?? i co dalej jak wyjdą złe to da się coś zrobić?? boże!!!! mamy ok 100 km więc nie tak daleka ale około 12 wyjeżdżamy to jeszcze ikee zaliczymy:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry