Kochanie im chodzi o zwiekszone uprawnienia co do szybszego egzekwowania obowiazku na rodzicach (ja dodalabym pseudo rodzicach, bo kazdy normalny zaszczepi dla dobra dziecka), w polsce wprowadzili kapitalizm (zbrodnia na narodzie), wiec juz zawsze bedzie podzial na lepszych i gorszych... i wiekszy wybor. Normalni rodzice sobie odejma od ust i dadza dziecku, patologia jeszcze temu dziecku zabierze... mieszkalam kolo takiej patologii i straszne to jest jak patrzysz nawet z boku, a na miejscu tych dzieci ?? gdy wreszcie ktoregos dnia przyjechala policja, z pogotowiem i socjalowy odebrac te dzieciaczki, najstarszy widzial mnie w oknie i krzyczal zadowolony z wielkim usmiechem, ze bedzie jechal autkiem ze swiatelkami... a nie plakal gdzie mama...
ten mlodszy chlopczyk byl zainteresowany mundurem policjanta nie mial czasu nawet o nic pytac, a najmlodsze dostalo butelke i tez bez placzu... mam nadzieje, ze juz nigdy w zyciu takiego obrazka nie bede musiala ogladac, bo do tej pory mnie trzyma a bylo to ladnych pare lat temu.