reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po straconej ciąży

Więc tak- wyniki badania USG.
Dobre wiadomości: 1. pęcherzyk w macicy (ginek mówi że to BARDZO ważne bo nie trzeba będzie mnie ‘kroić’).2. Pęcherzyk w przeciągu 7 dni powiększył się o 320%. 3. Ginek mówi że cuda się zdarzają (sam był świadkiem paru takich cudów. Mówi,że on w ogóle nigdy na bety nie patrzy..

Złe wiadomości: ciąża zbyt wolno się rozwija, z USG wychodzi 4 tydz.
Zalecenia: Brać dupka i kolejna wizyta 16 lipca… chyba po prostu czekamy na cud.
Ogólnie co do betek, to mówi że to głupota czysta je robić i lepiej tą kasę na bezdomnych przeznaczyć. W tamtej ciąży miałam piękną betę, super przyrosty i co? ciąża obumarła w 9 tyg. Zdarza się też że beta źle przyrasta a rodzą się z tego zdrowe dzieci. Generalnie robienie bet stresuje a i tak finalnym (najważniejszym) badaniem jest USG.
Co do mnie to: to już się nadenerwowałam i nastawiłam na najgorsze..więc może być tylko lepiej..Cieszę się jedynie że pęcherzyk jest w macicy i mam super badania hormonalne i morfologię.

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana trzymam za ciebie kciuki i za twoją fasolkę!! &&&&&&&&&&&&&& Musi być dobrze! Ja wierzę za całych sił w to ze maluszek da sobie radę... co do bety ja się nie znam... robiłam tylko raz żeby ciąże potwierdzić i mi moja gin mówiła żebym drugi raz nie robiła bo te przyrosty są bez sensu - czyli tak jak twój gin mówi.

Jest nadzieja więc trzeba wierzyć!! Jestem z tobą!

Gatto a tobie gratuluję ciąży!!!! :-D NO SUPER ŻE WAM SIĘ UDAŁO!

Ostatnia edycja:
Martoocha trzymam nadal kciukasy i wierze, ze zaskoczy, moze po prostu leniuszek ci sie trafil:tak:Postaraj sie skupic na tych pozytywach i czekac cierpliwie na nastepna wizyte! Sciskam mocno!

Fifka dzieki:-D

Martuśka cieszę się że są pozytywne informacje, teraz tylko spokojnie czekaj na kolejną wizytę :) co do bety to ostatnio coraz częściej spotykam się z tym, że lekarze wcale nie każą jej robić. Mi tylko raz zleciła- gdy w zeszłym roku @ spóźniła się 10dni i wyszedł test pozytywny a za dwie godziny pojawiła się @. Chciałyśmy sprawdzić czy nie doszło do poronienia ale beta była < 2,0 i po prostu test był jakiś trefny.

Kochana teraz wypoczywaj, dbaj o siebie i myśl pozytywnie.

MartOocha zobaczysz będzie wszystko dobrze, musisz się tylko trochę uzbroić w cierpliwość i jeszcze poczekać. Pęcherzyk się ładnie powiększył więc nie można powiedzieć że się nie rozwija - jest w macicy i rośnie a to najważniejsze. Ciąża ciąży nie równa, może na tym etapie Twój organizm potrzebuje trochę więcej czasu aby się wszystko prawidłowo rozwinęło. Więc teraz kochana spokój najważniejszy, ciąża się rozwinęła w ostatnim tygodniu a to najważniejsze.

Ani@k, ależ oczywiście że ja uczestniczyłam w projekcie Bociana, nie pamiętasz jak głosowałam na nazwę?? ;-);-):-D:-D No to teraz już wiesz że czekam na zaproszenie;-)

Danutaski, przepis jest bardzo prosty. Pieczesz biszkopta, którego potem po wystygnięciu należy przeciąć i nasączyć- ja zawsze do tego celu używam nalewki wiśniowej i olejku zapachowego np. śmietankowego (wtedy jest super). Osobno ubijam śmietanę 30% (Łaciatą w tym przypadku) do której dodaję dla wzmocnienia smaku cukier waniliowy i troszkę granulek z galaretki. Jak się ładnie ubije, rozkładam ją na dolną warstwę biszkopta, przykrywam biszkoptem a na nim rozkładam porzeczki, zalewam wcześniej przygotowaną galaretką i gotowe! Ciasto jest fajne bo robi się je w tempie ekspresowym, czyli zupełnie tak szybko jak znika

Zobacz załącznik 480790

Ostatnia edycja:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
JASNA CHOLERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DZIWECZYNY JA NIE MYSLĘ.. JA PO PROSTU SIĘ NIE NADAJĘ DO TAKIEGO STANU RZECZY...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

przykro mi bardzo... ehhh...
Kochająca_mama już wysyłam.. ktoś jeszcze????:zawstydzona/y::-:)sorry:

danutaski odebrałam wyniki (musiałam podjechać do spółdzielni mieszkaniowej a stamtąd miałam tylko przez ulicę). Troszkę się poprawiły ale jeszcze pozostawiają wiele do życzenia

12-06-2012

TSH <<0,008 (norma 0,55-4,78)
FT3 7,26 (norma 3,5-6,5)
FT4 22,37 (norma 11,5-22,7)

05-07-2012

TSH 0,01
FT3 6,01
FT4 15,64 (to samo laboratorium więc normy bez zmian)

reklama
Do góry