• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Danutaski slicuny dzidzius no i brzuszek ci bardzo urosl w ostatnich tyg.
Gatto niestety niewszyscy tak maja tutaj w Niemczech.Ja pracuje normalnie i niemam nic za darmo i niedostaje zadnych reklamowek od lekarza.Jak dobrze pamietam to jak masz fajna polozna to od niej czasami cos moja kuzynka dostala jak pampersy i wogole jakies rzeczy do pielegnacji dziecka.Jak dobrze wszystko pojdzie i pojde na macierzynski i wychowawczy to dostane 67% mojego wynagrodzenia netto a gdybym niepracowala to kazdy matka dostanie 300euro miesiecznie.Ale nie ma co narzekac bo gdybym stracila prace ja albo moja maz to panstwo bardzo pomaga i wogole.

Dziewczyny normalnie przeziebilam sie.Gardlo mnie okropnie boli,z nosa leci ciurkiem i czuje sie jakby mnie ktos poturbowal.Niemam na nic sily.Robilam dzisiaj juz inhalacje bo nawet oddychac niemoge no i herbatka z cytrynka i miodem.Mysle ze pomoze i to zadna angina albo cos.Macie moze jeszcze jakies pomysly co pomoze na taki okropny bol gardla?
Milego dnia zycze

Karo01 herbatka z miodem tak, ale bez cytryny - kwas dodatkowo podrażnia gardło.
Płukać wodą ze solą, kiedy tylko Ci się chce (najlepiej jak najczęściej). Pić rumianek. Na kaszel herbata z majeranku, gdyby Cię złapał daj znać, napiszę jak robić, ale oby nie. No i co najważniejsze - wzmocnić organizm - naturalny antybiotyk - czosnek. Ponieważ nie pachnie i zazwyczaj nie ma się na niego ochoty, ja kupiłam taki w słoiku zwykły zamarynowany bez żadnych "ulepszeń" - pachnie mniej, zjeść go można normalnie i jadłam po 4 ząbki przed spaniem codziennie do czasu aż nie wyzdrowiałam, tym sposobem nie przeszkadzał mi zapach - bo jadłam przed samym położeniem się do wyrka!
Jak się dobrze skupisz i będziesz stosowała wszystkie rzeczy, to po ok. 2-3 dniach powinnaś już czuć się dużo lepiej - pamiętaj że "epicentrum" może dopiero przyjść, więc lecz się jak najszybciej !!
Zdrowiej !!

Dzieki Danutaski za porady.Nawet niewiedzialam ze herbate ale bez cytryny.Kupie rumianek jeszcze i czosnek,chociaz musze jutro do pracy to moze po pracy dopiero wezme ten czosnek.Ostatnio dokladnie w 8tyg mialam to samo,ale jak mi lepiej niepojdzie to pojde w poniedzialek do lekarza.

Karo01 czosnek zjadłabym dzisiaj przed snem - do rana zapachu nie będzie, najlepiej jak uda Ci się dostać taki w słoiku jak pisałam, wiem że dużo ludzi nie lubi, ale to naprawdę pomaga, więc polecam się przełamać i nie marnować czasu. Dzisiaj piątek więc do poniedziałku powinnaś już mieć "epicentrum" za sobą i czuć się dużo lepiej, tylko trzeba stosować te "domowe leki". Herbatka z miodem

Karo czyli wychodzi z tego, ze w jednym kraju, a takie sa roznice....Mnie do tej pory to tylko lekarz podarowal taka teczke ciazowa, gdzie moge trzymac dokumenty, badania i karte ciazy. Jest to o tyle wygodne, ze wszystko mam razem. Ale to pewnie wszedzie daja.
Zgadzam sie z Danutaski, ze herbatka z miodem i czosnek. Pamietaj, ze miodu do wrzatku nie powinno sie dodawac, bo traci swoje wlasciwosci, wiec lepiej dodac do herbatku juz troche przestudzonej.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry