• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hej Lale nadaje z kom siedzę u J w pracy nie mogę doczekać sie tych brzuszkow Waszych na kompie zobaczę bo na tel nie ten sam efekt:P Martus dobrze że ze zwierzem dobrze a rana do wesela sie zagoi jak to sie mowi;) mnie @ trochę daje w kość ale przynajmniej już na psychice lepiej buziaki odezwe sie z domku

reklama
hej :)
rzadko zaglądam bo nastroje u mnie iście hormonalne...
ale brzuchy macie piękne... mój już też ciążowo się zaokrągla ale jeszcze grzecznie daje się maskować pod ciuchami ;)

na zaparcia ktoś poradził mi wieczorem szykować szklankę wody z łyżką miodu - wypijać rano na czczo, i rano i wieczorem przegryzać ze dwie, trzy śliwki suszone... ze swojej strony dodam jeszcze sok z brzozy - pół szklanki dziennie. mi pomaga :)

trzymam kciuki za porody i wizyty u lekarza... za nadchodzące @ i te które lepiej by nie nadeszły (a kysz)

a tymczasem życzę miłego wieczoru!

Witam sie juz z domciu, obiado-kolacja juz wciagnieta kurczaczek z rozna i pomidorek z ogoreczkiem i feta polany oliwa z oliwek ;-)poogladalam Wasze brzuszyska i wszystkie sa piekne:tak:czekam na wiecej fotek Nanu bijesz wszystkie laski na glowe;-)

Danutaski, ja tu wchodzę na forum i myślałam że już jesteś " po" a tu...buba ;-)
Nie martw się , w końcu nadejdzie ta chwila...To tak jak z dojrzałością gruszki czy jabłka, w końcu samo spadnie z gałązki jak w pełni dojrzeje....
Nie jestem do końca pewna, czy akurat Twój czop ( jak wspomniałaś pomarańczowy) jest oznaką że poród może się zacząć za 2-3 dni, ale bądźmy dobrej myśli.
Ja pierwsze dziecko urodziłam w 41 tyg. ciąży, ależ się naczekałam :tak:
No a pokoik cudny, naprawdę. :-)

Myszka, ja od porodu piję praktycznie dzień w dzień kompot z jabłek, właśnie po to by nie mieć zaparć. Jeden dzień ominęłam i od razu miałam problem w toalecie. A wiesz jak to jest po porodzie. Wszystko jeszcze w kroczu takie świeże że aż strach stęknąć :-D I pamiętam że po porodzie z synem też już do szpitala przynosili mu kompot z jabłek, super po nim jest- naprawdę polecam!
Poza tym kompot z jabłek dobrze wpływa też na naszą przemianę. Od porodu czyli od 11 dni schudłam a raczej zrzuciłam już 12 kilo :tak: Oczywiście bardzo mnie to cieszy....

A w ogóle to super macie te brzuszki! Aż miło popatrzeć :-)

reklama
Marta jak zwierz chory i ma rane otwarta nie kap go, niech sie podgoi i dopiero. Z reszta jak sie saczy to rano co, znow kapanie?
Ja bym nie kapala, tylko ewentualnie przetarla rivanolem.
Moj pies po pogryzieniu taz mial cos takiego i wet nie pozwolil jej plywac, ani kapac.
Zaraz doczytam

Dziewczyny no jasne że zwierza nie kąpaliśmy. eMek mi go przytrzymał z główką do góry a ja mu rivanolem przetarłam. Ładny strupek się zrobił i już nie sączy. Zapach w pokoiku od razu o niebo lepszy. Edwardek zjadł solidną kolację i uciekł mi do sypialni do szafy :-D znaczy się dochodzi do siebie.

Myszka, ja od porodu piję praktycznie dzień w dzień kompot z jabłek, właśnie po to by nie mieć zaparć. Jeden dzień ominęłam i od razu miałam problem w toalecie. A wiesz jak to jest po porodzie. Wszystko jeszcze w kroczu takie świeże że aż strach stęknąć :-D I pamiętam że po porodzie z synem też już do szpitala przynosili mu kompot z jabłek, super po nim jest- naprawdę polecam!
Poza tym kompot z jabłek dobrze wpływa też na naszą przemianę. Od porodu czyli od 11 dni schudłam a raczej zrzuciłam już 12 kilo :tak: Oczywiście bardzo mnie to cieszy....

A w ogóle to super macie te brzuszki! Aż miło popatrzeć :biggrin2:

o tym kompocie z jabłek też słyszałam że dobrze robi. W ogóle nawet same skórki zalać wrzątkiem i namoczyć a potem wypić- jak się kompotu nie chce gotować. Skórki najbardziej wartościowe of kors!

My jutro o 10 wizytujemy połówkowo. Proszę o kciuki i jakieś pozytywne fluidy bo mam troszkę nerwa dzisiaj. Przez tą całą historię z Edkiem prawie dzisiaj nie jadłam i jakaś do dupy jestem. Trzeba obejrzeć seriale i wskoczyć do wyrka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry