Witam wieczorowa pora

Wlasnie usiadlam przed komputerkiem. Wczesniej pojezdzilam na rowerku, bo pogoda taka ze szkoda marnowac. Tak wiec uroczyste otwarcie sezonu rowerowego nastaplilo.
Potem trzeba bylo w domu kilka rzeczy zrobic. Fura prasowania jeszcze na mnie czeka ale odpuszcze juz sobie na dzis... Niecierpie prasowania!

Ktosiowa:-)dzieki, za przepis. Mam ochote go zaraz wyprobowac i jesli tylko zwleke sie z tej kanapy, to to zrobie

Kaprycha

ja tez mieszkam w UK od kilku lat i ze sluzba zdrowia mialam troche do czynienia. Jestem bardzo zadowolona ze stomatologicznej opieki i ogolnej- chociaz wczesniej slyszalam fatalne opinie. To jednak tutaj pomogli mi wyleczyc schorzenie nad ktorym wczesniej nie jeden stomatolog rozkladal rece.Ginekologiczna opieka natomiast mocno kuleje tutaj( mowiac delikatnie) Dlatego wiec jesli tylko bedzie cien nadziei na fasolke, to wybiore sie do prywatnego gina. Przeciez sa tez tu i tacy! Moze warto zebys sie zorientowala... Nie wiem gdzie mieszkasz ale w Londynie jest nawet polska klinika... jesli w poslkiej czulabys sie bardziej komfortowo.Znajoma byla tam prowadzona przez cala ciaze i byla bardzo zadowolona. Ciaze miala z problemami, Malutek urodzil sie w 30 tygodniu. Nie narzekala rowniez na opieke w szpitalu, stwierdzila ze zajeli sie nia wyjatkowo dobrze i ze byc moze w Polsce maly nie mialby takich szans. Teraz ma juz 3 miesiace, jest pod stala opieka lekarza spec. od wczesniakow. Dostaje za darmo specjalne mleko, ktore normalnie kosztowaloby ich sporo. I slowa skargi od niej nie slyszalam. Maly ma robionych wiele ddatkowych badan.Wczesniej miala dwa poronienia przed 12 tygodniem ciazy, wiec tym razem byla traktowana od poczatku jako pacjentka z zagrozona ciaza i od samego poczatku miala ta specjalna opieke.Wyjazdy do polskiej kliniki traktowala jako potwierdzenie tego co mowia angielscy lekarze.Nie mowie, ze wszystko jest cacy, bo tak na pewno nie jest i rowniez obawiam sie tego jak to bedzie gdy bede juz w ciazy. Jednak na konowalow mozna trafic i tu, i w Polsce, jak i napewno w kazdym innym kraju. Wydaje mi sie jednak, ze podstawa jest zorietowanie sie we wszystkich mozliwosciach,zrobienie wywiadu, zebranie opinii i dopiero wtedy oddanie sie w rece tej najlepszej mozliwej.Pozdrawiam Cie cieplutko i wierze,ze wszystko bedzie dobrze!