reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Hmmm a mi sie właśnie jakaś paskuda przypałętała, jakieś zapalenie, swędzi jak cholera, a wizyta dopiero w następną środę.
Co mogę w aptece na to kupić bez recepty ???????

koniecznie zapytaj w aptece, ja w ciąży miałam Urosept plus ewentualnie żurawina w postaci soku, tabletek
o Lactovaginal zapytaj, nie jestem pewna
teoretycznie najlepiej jest na jakiś czas zrezygnować ze słodyczy i jeść zakwaszające potrawy (kapusta kiszona, ogórki i inne)
Tantum Rosa pomoże najszybciej, zapytaj w aptece czy możesz w ciąży używać

a tak w ogóle to cześć dziewczyny:happy2:
U lekarza byłam, krwawienia ustały, czuję się ok, fasolkę widziałam - wg usg ma tylko 4 tyg i 5 dni:baffled:, wg mnie i terminu owu o tydzień więcej - miałam normalne usg! nie dowcipne - gin powiedział, że promieniowanie jest mniejsze no i zagrożenie też (myślałam, że nie ma żadnych skutków:confused:) to może dlatego, no nie wiem, za 2 tyg idę znowu, już będzie widać serduszko...

próbuję nadrobić chociaż część tego co nabazgrałyście od piątku, mogę korzystać z komputera, ale mniej i dużo przerw mam robić, przenieść procesor gdzieś dalej i kupić LCD:baffled:

reklama
dziewczyny wiem ze to pytanie nie w to miejsce ale moze mi doradzicie, jak pisalam nie czuje sie dobrze ostatnio, jutro ide do gina zobaczymy ale tak dla mojej wiadomosci chcialam wiedziec: pozyczylam sobie cisnieniomierz i mam 90/50 czy w ciazy to ok cisnienie ?? czy przy takim moge sie gorzej czuc?? wiem ze nie mozna miec wysokiego jak 140/90 to juz zle?? sorki za pytanie ale moze ktoras ma wiedze

mnie gin mówił, ze lepiej niskie niż wysokie, w ciąży miewałam 60/90 i było ok - przy każdej wizycie miałam badane ciśnienie, a ty Kroptusiu to jak? lekarz Ci je mierzy?

jesuuuu ja mam w tym miesiac jakies niepohamowane napady jedzenia!!! tzn zachciewajki mam masakryczne! nie dosc ze codziennie jem po przynajmniej 2 lody to co chwile cos byma jadla dobrego... wlasnie mnie naszlo i chyba skocze do zabki bo nie wytrzymie:dry:

wikulaa- No pewnie ze sobie poradze ;-) ale i tak mi sie juz bardzo teskni :zawstydzona/y: dopiero tydzien jestem sama , a mi sie juz serce rozkraja z tesknoty :shocked2:

Macie jakis pomysl co moge kupic malej dziewczynce na jej 1 urodzinki ? :-)

cześć dziewczynki:)))
dawno mnie nie było ale miałam trochę zawirowań w życiu:) nawet nie mam siły alby czytać zaległości więc wybaczcie.
Po moich akcjach ze stwierdzeniem PCOS trochę się podłamałam a wy podnosiłyście mnie na duchu -dzięki wam:)
Dziś mój 18 dc i byłam u mojej ginki. (biorę w tym cylku clo + duphaston) i wiecie co???? BYŁA OWULACJA:)))))) widać płyn:)))) a były przytulanka, były...
także za jakieś 9-10 dni pierwsze sensowne testowanko:))) trzymajcie kciuki kochane

cześć dziewczynki:)))
dawno mnie nie było ale miałam trochę zawirowań w życiu:) nawet nie mam siły alby czytać zaległości więc wybaczcie.
Po moich akcjach ze stwierdzeniem PCOS trochę się podłamałam a wy podnosiłyście mnie na duchu -dzięki wam:)
Dziś mój 18 dc i byłam u mojej ginki. (biorę w tym cylku clo + duphaston) i wiecie co???? BYŁA OWULACJA:)))))) widać płyn:)))) a były przytulanka, były...
także za jakieś 9-10 dni pierwsze sensowne testowanko:))) trzymajcie kciuki kochane

Oczywiście, że trzymamy kciuki:tak::-D
U mnie 19dc.. przytulanko było ale nie wiem czy nie po owolacji bo było 16dc, więc..no ale pozyjemy, zobaczymy;-):-)

wikulaa- No pewnie ze sobie poradze ;-) ale i tak mi sie juz bardzo teskni :zawstydzona/y: dopiero tydzien jestem sama , a mi sie juz serce rozkraja z tesknoty :shocked2:

Macie jakis pomysl co moge kupic malej dziewczynce na jej 1 urodzinki ? :-)
Ja uważam, że bardzo fajne są zabawki firmy fisher price. Kupowałam różne żeży z tej firmy mojej chrześnicy i jej siostrze. Np tym bawiły sie strasznie długo: http://www.fisher-price.com/pl/infanttoys/product.asp?s=bupeek&id=37844
ale pooglądaj sobie całą tą stronkę, napewno znjadziesz coś co ci się spodoba:-)

reklama
Dziewczyny

Wlasnie wracam z lasu i normalnie szok. Znalazlam nowo narodzona sarenke mala. Jest zywa, ale sbie lezy w krzakach i wogole nie reaguje. Ma otwarte oczy i sie tylko oczami z deka przewraca.

Bede chyba ja monitorowac co 2 godziny zeby zobaczyc czy matka przychodzi i ja karmi. Otherwise, musze chyba ja sama zaczac karmic bo zdechnie mi bidula

Do góry