• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

najlepiej takie informacje uzyskać od weta
ja mogę ci tylko powiedzieć w sprawie sterylizacji że płaciłam ok 150 zł za psa u suczek jest to troche drożej bo operacja bardziej skomplikowana jest.
za ciachnięcie kota ok. 100 zł

Ok,dziękuję za informacje. :-)

no mnie możesz ponakręcać;-);-);-) a tak serio to masz rację......na spokojnie..ale Ty to w ogóle powsciągliwa jesteś:szok::szok::szok::szok: tak po cichu wszystko a za tydz testy:szok::szok::szok:

Nie no po cichu,bo wiesz... Ja się nakręcałam ostatnie 2 miechy i później ryczałam. :dry: Więc chcę przez to przejść jakoś spokojniej. :tak:

hym...ale te zastrzyki są niezdrowe i ona może bardzo utyć i wtedy taka kulka sie zrobi i może szybko zdechnąć....

Wiesz,to jest psinka moich Rodziców. Oni decydują...

aha a co do terminu to zróbmy go absolutnie razem i ustalmy dobry dzień dla jednej i drugiej..żeby potem nie było gdybania....14 wypada u Ciebie dzień @ więc 15. ok?

Ok,15 jesteśmy umówione. :cool2:
Jak znajdziesz listę,to wkliknij tam i u mnie testa. :-)

A tymczasem zmykam. ;-)
Do później!

reklama
ok jesteśmy umówione, zaklepany termin:-);-) a listy to szczerze nie wiem już nawet gdzie szukać....Scully tu z tego co mi się wydaje analizuje i aktualizuje:tak:. A co Wy tak znikacie. Mały poszedł mi spać, zasiadam a tu nikogo????????:szok:

Dzien dobry kochane!!!!!

Ja jestem dzis w dobrym humorku:tak:
Dziś świetujemy 3 rocznicę suubu:-)Mezus z ranka przyszdł z bukietem kwiatów:tak:A ja przed pracą jadę kupic mu prezęcik!!!!Tylko nie bardzo wiem co....

Dziewczynki no to 15 bedziemy wszystkie miec kupę emocji:tak::tak::tak::tak:No i kciukasy mocno zaciśniete!!!!!!Ale tak jak napisała Marulka inaczej byc nie moze!!!!!! II krechy i koniec:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

WIecie co teraz spojrzałam w moj kajecik i na 5 cykli miałam 3 owulki:wściekła/y:
No zobaczymy jak teraz bedzie!!!!

czesc dziewczyny...
ja tylko na chwilę dziś
Przedemną trudna decyzja... rozmawiałam z mężem.... nie podjelismy jeszcze żadnej decyzji, narazie są to rozmowy, czas pokarze
...ale prawdopodobnie jeżeli nie zajdę w ciążę do wiosny to zrezygnujemy z drugiego dzidziusia. Ja już nie mam siły mąż też. Chcę żyć.. normalnie żyć i iść do pracy.. mam swoje hobby i chcę się rozwijać w tym kierunku. Jeżeli przyjdzie taki dzień że powiem stop! wtedy naprawde to bedzie koniec.... nie bede żałowała.
Zanim podejmiemy taką decyzję na pewno zastanowimy się wiele razy, jeszcze troszke czasu mamy..
Jeżeli bedziemy mieli odrobinę szczęścia to może nie bede musiała podejmować takiej decyzji. Czas pokarze.

Pozdrawiam was
i życzę wszystkim szybkiego zaciążenia bo wiem że to dla was bardzo ważne dla nas starających się...
To pewnie jak podejmiecie decyzje, ze jednak drugie dziecko odpada - samo przyjdzie:tak:

Witajcie.
Ale naskrobałyście:szok: Ledwo przebrnęłam.

No ja właśnie po trzydziestce zaczęłam tyć i to tak, że nie potrafię schudnąć. A kiedyś myślałam, że ja należę do tej grupy co nigdy dużo nie przytyją. Owszem zdarzały się wpadki, ale dosłownie 1-2kg i łatwo było się tego pozbyć, jadłam co chciałam, zajadałam się słodyczami, a teraz... o zgrozo... zamiast gubić przybywa mi nowych kg i wcale się nie obżeram, a wręcz jem mało. Chyba przyszło to z wiekiem.
Jesli chodzi o tycie to ja tez nigdy nie mialam problemow z waga a jadlam co chcialam. I jakies 3 lata temu mnie sie zaczelo tyc. Ostatnio sie wzielam za siebie - zero chlebka, obiad, a do wieczora ewentualnie jakas przekaska ale bez kolacji. I zero rezultatow!!! Ale juz chyba wiem dlaczego - niedoczynnosc tarczycy.... Wiec moze u Ciebie tez jest cos nie teges z hormonami?:dry:

Dzień dobry Miłe Panie:)
Nie wiem czy we właściwym wątku piszę bo staranie się nie było moim planem od początku 2010 roku tylko tak moze w drugiej połowie aczkolwiek jest prawdopodobieństwo że te plany troszke sie pośpieszyły ;)

Przytulałam się w nocy między 10 a 11 dniem cyklu. ( Cykl 29-30 dni )
Tak na skraju ze tak powiem także zobaczymy co z tego będzie.
Puki co mam straszne bóle podbrzusza ae to od dnia po współżyciu więc nie biore tego za objaw. Dziś dopiero pojawiło się pokłuwanie w podbrzuszu i piersi. Jedna pierś boli i pokłuwa i po boku i środku. roche też żyłki widać ale wiem że to wszystko może tez wskazywac spóźnioną owulkę.
Noi i ten śluz....po współżyciu zero śluzu totalne zero a od 2 stycznai białawy, mętny, nieklejący. Wczoraj tylko jak się podcierałam wydało mi sie ze jest troszke śluzu innego takiego klejącego ale to dosłownie jak na mały paznokietek (zwykle w dni płodne śluzu było duuuuzo cały cykl zawsze miałam w maire wilgotny az często denerwujące to było )
Wargi sromowe...troszke przyciemnione w koloze lekko fioletowym- sinym aczkolwiek wejście do pochwy różowe.

Wiem że musze poczekać jeszcze z całe 10 dni minium...bo na 15-16 tego mniej wiecej obliczam okres i wiem ze nie powinnam sie nakręcac ale ...wiecie jak to jest...w kupie raźniej :)

Któraś z Was może teraz oczekuje @ ( tzn może nie oczekuje a jest przed :tak:)
Moim skromnym zdaniem moze i cos tam sie zagniezdza, ale na objawy jakie opisujesz jest stanowczo za wczesnie...:tak:

Dziewczyny ma do Was pytanie??
Teraz jakoś mam owulacje (z moich obliczeń wynika) ale towarzyszy temu straszny ból z prawej strony jakby coś miało tam pęknąć w środku :( czy któraś z Was miała coś takiego kiedyś ??
raczej wykluczam przeziębienie dróg moczowych czy inne :(
Mnie tez sie zdarzaja takie bole... Wiec jesli minie to znaczy ze jest oki.
WIecie co teraz spojrzałam w moj kajecik i na 5 cykli miałam 3 owulki:wściekła/y:
No to niezbyt nazbyt. Wiec co drugi tylko z owulka?

Dzien dobry kochane!!!!!

Ja jestem dzis w dobrym humorku:tak:
Dziś świetujemy 3 rocznicę suubu:-)Mezus z ranka przyszdł z bukietem kwiatów:tak:A ja przed pracą jadę kupic mu prezęcik!!!!Tylko nie bardzo wiem co....

Dziewczynki no to 15 bedziemy wszystkie miec kupę emocji:tak::tak::tak::tak:No i kciukasy mocno zaciśniete!!!!!!Ale tak jak napisała Marulka inaczej byc nie moze!!!!!! II krechy i koniec:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

suzi wszystkiego najjlepszego:tak::tak::tak: jesteście dłużej stażem...:-)
Oj 15go będzie sie działo:tak:
A z Twoją owulką no porażka lekko.....ale u mni też raz jest, raz nie ma:baffled:

Z tego co mi wiadomo to w niektórych miaiastach są lecznice gdzie stetylizacje i kastracje są bezpłatne lub w jakiejś tam części refundowane tylko w grudniu słyszałam w radiu że warunkiem ma być "zaczipowanie " a ile ten wynalazek kosztuje to jeszcze nie mam pojecia ale tez chyba bede swojego kastrowac bo to duze psisko ( lablador ) i strasznie sie zachowuje jak cieczkę wyczuje...

A teraz na temat czy mogę się przyłączyć do tych testujących 15-tego??
Oczywiście gdy będę czuła nadchodzący okres to bede musiała sie wyłamac :P ale puki co tak właśnie 15-16 mam planowany okres....

No własnie wiem ze nie ciekawie:wściekła/y::no:
Ale teraz jak pojde to mu o wszystkim powiem...a jak nic nie poradzi to zmienie go na lepszy model:tak::-DI tyle bedzie!!!!!

Kurde ale bym dzis posiedziała w domku:sorry2:A tu "trza"pracować:dry:

Idę sie doprowadzić do stanu uzywalności,bo lada chwila zbieram sie:wściekła/y:

A propo diet: Właśnie wtąbiłam pączka:tak::baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry