• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

fajnie dowiedziec sie ze wszystko ok.licze na to samo
Zależało mi przede wszystko na cytomegalii i toxo - miałabym wyrzuty sumienia, gdybym nie zbadała się i przez to dzidziuś chorowałby...
Bardzo obawiałam się progesteronu, bo, jak pisałam, mam krótką fazę lutealną...
Przezorny zawsze ubezpieczony, polecam Ci zrobienie badanek.
U mnie jeszcze ciekawe co z prolaktyną... no i hormonami aktywnymi w 1. fazie cyklu - ale to za jakiś czas, jak wrócę z wakacji.
No... chyba, że już nie będzie potrzebne ;-)

reklama
Zależało mi przede wszystko na cytomegalii i toxo - miałabym wyrzuty sumienia, gdybym nie zbadała się i przez to dzidziuś chorowałby...
Bardzo obawiałam się progesteronu, bo, jak pisałam, mam krótką fazę lutealną...
Przezorny zawsze ubezpieczony, polecam Ci zrobienie badanek.
U mnie jeszcze ciekawe co z prolaktyną... no i hormonami aktywnymi w 1. fazie cyklu - ale to za jakiś czas, jak wrócę z wakacji.
No... chyba, że już nie będzie potrzebne ;-)
no ja sie za dwa tyg wybieram ale to w okolicach owulacji a potem pod koniec cyklu.doczekac sie nie moge!powtarzam sie

Czesto slysze np ze 4 mc to one uwazaja za bardzo szybko.kazda liczy sie z polrocznym staraniem i uwaza to za norme.holendrzy sa bardzo 'down to earth".
Też miałam takie podejście. W sumie może przez to się spięłam za bardzo - przez obawy, że będą problemy... Mam nieskończone 24 lata, więc z medycznego punktu widzenia super czas. Jeśli wyniki moje i mężusia będą w miarę oki, to znaczy, że się nieźle spięliśmy i przejęliśmy staraniami :zawstydzona/y:

A tak off topic - też wszędzie widzicie tyle kobiet w ciąży :confused: Widać, że wyż osiągnął wiek rozmnażania :-D
Niestety mnie starającej się nie jest to taki znów radosny widok... Nasuwa się myśl, czemu im się udaje, a mi nie :baffled:

A tak off topic - też wszędzie widzicie tyle kobiet w ciąży :confused: Widać, że wyż osiągnął wiek rozmnażania :-D
Niestety mnie starającej się nie jest to taki znów radosny widok... Nasuwa się myśl, czemu im się udaje, a mi nie :baffled:
podobno zawsze tak jest.wczesniej pewnie nie zwracalysmy na nie uwagi.teraz sa na kazdym kroku i wydaje mi sie ze mnie przesladuja.nawet moja fryzjerka w ciazy byla kiedy ja odwiedzilam.poza tym niesamowicie duzo dzieci rodzic sie bedzie w sierpniu/wrzesniu.oczywiscie nie wiemy ile sie staraly.ja zrobilam maly wywiad wsrod znajomych i jak slysze ze zaszly po paru mc prob to mnie to na duchu podnosi.Byly dwie co od razu zaszly,dwie w 2 cyklu,jakas po pol roku,inna po 10 mc,inna po roku niemal a jescze inna niby przy stosowaniu tabletek anty ale jej nie wierze (podejrzewam ze zrobila to celowo).wiec jak widzicie roznie jest

cześć dziewczyny- ja tylko na minutkę zaglądam, bo @ się skonczyla i starania czas wznowić..widze, że dzisiaj mało płodny dzien był w stronki:-)przynajmniej dało się nadrobić:-pżyczę wszystkim dobrej nocki, czekam na poranne wyniki testowań, zaciskam ksiukasy mocno:tak:

cześć wszystkim!
nareszcie pozbyłam się gości:-) i mogę normalnie w majtkach po domu latać hehe
też miałam zapytać czy wszędzie widzicie kobiety w ciąży , bo ja dziś to ze 4 jak nic widziałam, ale może faktycznie wcześniej nie zwracałam aż tak bardzo na to uwagi.
kto jutro testuje??

cześć wszystkim!
nareszcie pozbyłam się gości:-) i mogę normalnie w majtkach po domu latać hehe
też miałam zapytać czy wszędzie widzicie kobiety w ciąży , bo ja dziś to ze 4 jak nic widziałam, ale może faktycznie wcześniej nie zwracałam aż tak bardzo na to uwagi.
kto jutro testuje??
ja juz odp.na to pytanie.a ty kiedy planujesz testowac/ktory to twoj dzien cyklu?
gdzie mnie do testowania.nawet do dni plodnych jeszcze tydzien...:(dlatego nuda

dziś 23dc, nie wiem kiedy testować... może w przyszłym tyg?? myślisz ,ze to nie za wcześnie? jeśli Cię to pocieszy to zobacz ile ja mam do płodnych;-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziś 23dc, nie wiem kiedy testować... może w przyszłym tyg?? myślisz ,ze to nie za wcześnie? jeśli Cię to pocieszy to zobacz ile ja mam do płodnych;-)
To zalezy jak dlugi masz cykl.W przyszlym tyg absolutnie nie za wczesnie.jak patrze na galerie testow i wykresy na ff to najczesciej dziewczynom wychodzi ok 11-12 dnia po owulacji czyli jeszcze przed terminem spodziewanej @.teoretycznie sa testy ktore mozna robic juz na 6 dni przed @.ja bym robila 2 dni przed @ jesli nie chcesz tak szybko no a mozesz w ogole w dniu spodziewanje @.ja jestem niecierpliwa i robie wczesniej.wszystko zalezy od ciebie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry