reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Dziewczyny błagam was o pomoc....

Byłam dzis u ginekologa... okazało się że mam w lewym jajniku torbiel.. na 5 cm. Przepisał mi Provera 10 mg. Mam brać 2x1... Jak tylko wróciłam do domu a była to godzina 16 łykłam pierwszą tabletkę... po godzinie zaczęłam plamić krwią... Wiem że tak ma być, bo to oznacza że torbiel pękł...ale czy to mozliwe w tak krótkim czasie???? Czy któraś z was miałą z tym doczynienia???? Błagam pomóżcie bo mi już najgorsze myśli po głowie chodzą....

Dzastina kochana 3 maj się...niestety nie pomogę Ci bo nigdy tak nie miałam:(
Będzie dobrze,głowa do góry!

reklama
czy ktoras wie jak ten adres html zrobic zeby moja fasolka byla w sygnaturze bo nie wchodzi cholera
<embed src="http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Marta&year=2010&month=11&day=1&babycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
<embed src="http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Marta&year=2010&month=11&day=1&babycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>

Byłam dzis u ginekologa... okazało się że mam w lewym jajniku torbiel.. na 5 cm. Przepisał mi Provera 10 mg. Mam brać 2x1... Jak tylko wróciłam do domu a była to godzina 16 łykłam pierwszą tabletkę... po godzinie zaczęłam plamić krwią... Wiem że tak ma być, bo to oznacza że torbiel pękł...ale czy to mozliwe w tak krótkim czasie???? Czy któraś z was miałą z tym doczynienia???? Błagam pomóżcie bo mi już najgorsze myśli po głowie chodzą....
kochan nie pomogę bo nie miałam nigdy torbieli i nie mam pojęcia jak działąją te leki...przykro mi...

ja na dziś sie zegnam...powodzenia dla wszystkich

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Myślę że torbiel pękła samoistnie. A tabletki powinny niejako "wysuszyć", zaleczyć to miejsce... Z tym, że ja brałam dodatkowo jakiś antybiotyk.
Ja miałam podobną sytuację. Plamiłam 2 - 3 dni, ponadto odczuwałam silny ból podbrzusza. Lekarz uprzedził mnie że przy pęknięciu może tak właśnie być.
A Proverę brałam ze względu na wahania hormonalne.
Sądzę że nie dzieje się nic złego, ale wiesz - "przezorny zawsze ubezpieczony" - więc czuwaj ;-)

Ostatnia edycja:
Maćku byłaś dzisiaj u lekarza bo chyba miałyśmy podobne dolegliwości i co?:-( bo antybiotyk i zapaliły mi się oskrzela :-D:-D:-D:-D

Maćku byłaś dzisiaj u lekarza bo chyba miałyśmy podobne dolegliwości i co?:-( bo antybiotyk i zapaliły mi się oskrzela :-D:-D:-D:-D
U mnie na szczescie nic sie nie pali i antykow nie dostalam. Ale za to caly tydzien L4 na intensywne staranka;-)

MACKU ja widze ze ty na ziolopijkach na bocianie bylas juz w zeszlym roku :tak: wlasnie przeczytuje caly watek hihihihi
No juz jakis czas zaglebiam temat nieplodnosci:tak: I po koleji wyprobowuje rozne opcje... A ze za piciem ziolek nie przepadam, dopiero teraz sie zdecydowalam:tak:

Ale jaja - odpowiedzialam na posta zabki, ktorego nie ma:szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Witaj Dzastina nie znamy się wirtualnie ale przeczytałam twojego posta..... Ja własnie miałam i mam doczynienienia z torbielami i też dostawłam na to provera, a krwawienie nastepnego dnia, może twoja torbiel juz byla na granicy peknięcia i pod wpływem leku pekła badzo szybko.Nie denerwuj się narazie poczekaj spokojnie te dwa tygodnie, moja kolezanka miala torbiel w wielkości pomaranczy i usuniętą operacyjnie a teraz ma juz dwóch synów w przeciągu 3 lat. Ja mam teraz torbiel po clo i mam czekac na okres , a o dziecko staramy się już 13 miesięcy.Prosze głowa do góry:tak:, jeśli mój post Cię uraził to przepraszam.:zawstydzona/y:

Do góry