reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ostatnio czytałam, że owulacja następuję na sam koniec płodnego śluzu, i dobrze, żeby żołnierzyki już czekały na komórkę jajową (bo one muszą jeszcze około 6 godzin dojrzeć w pochwie) więc, chyba się wstrzeliliście na dziewuszkę ;-)

agniesia82 nawet nie wiesz jak mnie podbudowalas:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)chcialbym Cie usciskac:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Ja si na tym nie znam. Zresztą jest mi obojętne czy to będzie chłopak czy dziewczyna. Byle zdrowe było:) Może gdybym już miała dziecko lub dwa to bym się starała planować płeć ale przy pierwszym nie ma to dla mnie znaczenia:) My zamierzamy serduszkować co 1-2 dni. Czym częściej tym większa szansa na zapłodnienie:) Przynajmniej tak mi się wydaje:) chociaż słyszałam o przypadkach, ze dziewczynyzachodziły w ciążę po jednym stosunku...
Ja cały czas wierzę, że w tym cyklu sie uda:) Wzięliśmy się w końcu na poważnie do roboty:) Przez kilka najbliższych dni na pewno mężowi nie odpuszczę:) Odpocznie sobie jak będę po owulce:)

wisienka jak zachodzilam w ciaze po raz 1 to tez bylo mi obojetne co bedzie,zycze Ci z calego serduszka po prostu-bejbusia-ale moje to juz 3 dziecko,mam juz 2 synkow i caly czas w tym domku kogos brakuje...:-(

my działamy co 2 dni od 5 dc:-)Może lekkie przegięcie, ale "strzeżonego(...)"działać bęziemy pewnie do 25-26.07..chyba, że zaczne się źle czuć, o to róźnie bywa:pSluzu na zawnątrz nadal brak, ale w środku jest...ciekawe zjawisko- nigdy u mnie nie wystąpiło wcześniej...a pogoda na razie śliczniusia- świeci słoneczko, niebo niebieściutkie, na termometrze 22 stopnie- no ale kwidzyn leży w tak dziwnym miejsu, że dookoła czasami leje, a u nas nie- mamy obok wisłe, która niczego do nas nie puszcza:-)Chociaż np. sztum i malbork leżą po tej samej stronie wisły i u nich pada a u nas nie:-)Ide zaraz na spacerek z synkiem, łapać wit. D, póki świeci

zielona.wamiprzyco och jak ten twoj husband ma z Toba dobrze...co 2 dni...no no no ale musi u Was byc atmosfera:happy2::happy2::happy2::happy2:tylko pozazdroscic...my tez tak kiedys przytulalismy sie a teraz zbieralam zolnierzyki na corcie 2,5 tygodnia:sorry2::sorry2::sorry2: buziaki dla Was

No moje drogie, dzisiaj koniec postu, zaczynamy :tak: Będzie gorąco, w końcu jak się tyle czeka :-)
Taką taktykę że często gęsto to ja przyjmowałam ostatnio (w tym cyklu, w którym nam nie przeszkodziły żadne choróbska) no i nie wyszło. Więc teraz na spróbowanie inna :-) a z wytrzymaniem nie mamy większego problemu, bo przedtem jak odkładaliśmy, to staraliśmy się stosować NMPR a tam niestety wstrzemiezliwość czasowa jest wymagana (hmmm no nie zawsze się udawało :zawstydzona/y:). Może te moje taktyki zmieniam za często hihi, w każdym cyklu inna, ale mam nadzieję, że teraz przyniesie oczekiwany efekt :tak:
Powodzenia kochane:-)

taktyka nieważna, efekt się liczy:-)U nas już po pogodzie, zachmurzyło się, ale przynajmniej mały godzinkę skożystał:-DJa, jak zaszłam w ciążę z MAteuszem, to przez 14 dni cyklu przytulaliśmy się codziennie....ale teraz za bardzo siły na powtórkę nie mamy

wisienka jak zachodzilam w ciaze po raz 1 to tez bylo mi obojetne co bedzie,zycze Ci z calego serduszka po prostu-bejbusia-ale moje to juz 3 dziecko,mam juz 2 synkow i caly czas w tym domku kogos brakuje...:-(

Pati ja Cię całkowicie rozumiem:tak: Jakbym miała 2 synów to też bym marzyłao córce:-) Ale teraz nawet się nie zastanawiam co bym wolała - chłopca czy dziewczynke?:confused: Nie mam pojęcia. Mąż chciałby syna, jak każdy facet ale będziemy szczęśliwi bez względu na płeć.:-) A Tobie życzę żeby spełniły się Twoje marzenia o córci:-)

Hej dziewczyny:-), u mnie dzisiaj ładna pogoda,świeci słonko i jest cieplutko, mała się na spacerku wybiegała i teraz smacznie śpi a ja podczytuje co pisałyście;-). My postanowiliśmy że będziemy się przytulać co 2 dni no chyba że będą chęci to częściej:-) przecież nie zaszkodzi:-D:tak:. Co do płci to M jest chyba jakimś wyjątkiem od normy bo chce znów córcie:blink:. A mi wszystko jedno byle było zdrowe:-D. No i normalnie nie umię się już doczekać końcówki miesiąca, chciała bym już wiedzieć czy coś nam z tych przytulanek wyjdzie:tak::-Dale ze mnie niecierpliwa baba;-):-).

Hej dziewczynki:)

JA juz w srodę idę do lekarza i bede wiedziała czy to "to".
Oczywiscie nie próznujemy pomimo tego ,że chyba jetsem w ciązy.I serduszkowania są często gęsto.Dzisiaj moj 16 dc a ja mam tam saharę!!!!!! ewentualnie biały serkowaty bezwoony śluz.16 dc juz powinnam byc po owulacji.A tu ani widu jakiegokolwiek śluzu.Więc myślę,że jednak coś tam kielkuje.Ale narazie się nie cieszę,bo wiadomo ze rózne dziwne rzeczy dzieją sie z organizmem kobiety.Do sody juz niedługo na szczescie;-);-):-):-):-)

UDANYCH I OWOCNYCH STARANEK!!I WITAM WSZYSTKIE NOWE STARACZKI:)

reklama
Hej dziewczyny:-), u mnie dzisiaj ładna pogoda,świeci słonko i jest cieplutko, mała się na spacerku wybiegała i teraz smacznie śpi a ja podczytuje co pisałyście;-). My postanowiliśmy że będziemy się przytulać co 2 dni no chyba że będą chęci to częściej:-) przecież nie zaszkodzi:-D:tak:. Co do płci to M jest chyba jakimś wyjątkiem od normy bo chce znów córcie:blink:. A mi wszystko jedno byle było zdrowe:-D. No i normalnie nie umię się już doczekać końcówki miesiąca, chciała bym już wiedzieć czy coś nam z tych przytulanek wyjdzie:tak::-Dale ze mnie niecierpliwa baba;-):-).

Marlenka ja mam to samo:-) zreszta chyba kazda staraczka tak ma:-D

U nas dzis piekna pogoda, skorzystalam z okazji i pomylam okna w koncu, uhhh bo sie zebrac nie moglam jakos do tego:zawstydzona/y:

no dziewczynki racja, czas najwyzszy zaczac staranka :-):-) oby owocne:-D hihi
ja zwiewam sie ogarnac troche po tym sprzataniu i na zakupki jakies.
Milego dzionka zycze ;-)

Do góry