reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Asiu za badanie płaciliśmy 100 zł tak jak pisałam wcześniej. Na badanie nie trzeba się umawiać- wykonują je między 9-15. Jezeli zrobicie badania do 10 to wyniki są po 17. Pokoik jest przyjemny, skórzana kanapa fotel telewizor - jest tez umywalka. Asiu spokojnie możesz z męzem wejść do pokoju - ja byłam.
Do badania trzeba się przygotować w sensie 2-5 dni bez bzykanka.

Asiu wszystko będzie dobrze :tak:Tulam mocno cię kochana i trzymam kciuki

Dziękuje za odpowiedź.

Witam wszystkie Staraczki:-)udzielalam sie bardzo aktywnie na BB w 2008 roku, 2009 odpuscilam sobie calkowicie.. pomyslalam ze jak tak intensywnie nie bede myslec to wreszcie zafasolkuje ale nieee:-(i teraz za namowa Przyjaciolki Agutki zawitalam do Was ponownie;-)mam nadzieje ze mnie przyjmiecie:-Dzycze wszystkim duuuuzo milosci i jej owocu:tak:

Ja się mam zamiar wybrać na to badanie ale jeszcze nie teraz.

Możesz napisać jak to badanie wyglądało, ile kosztuje i jaki masz wynik co tam ci napisali?

Ja miałam pobierane kilka wymazów jednocześnie. M. in. na przeciwciała przeciwplemnikowe, czytsość pochwy.

Badanie nie boli, wygląda to jak badanie cytologii, tylko do jednego z tych badań, śluz był pobierany do specjalnego pojemnika jakieś 3 min. Nie powiem terza do , którego jak , bo nei pamiętam.

Jestem załamana, bo na wyniku o przeciwciałach napisane jest,że stwierdzono obecność przeciwciał przeciwplemnikowych w roz. 1 :200. Norma jest wynik ujemy lub rozc. 1:50.
Nie wime jak to mam interpretować. Boję się,że moje szanse na posiadanie dzidziusia gwałtownie zmalały. Ryczę jak bóbr. Muszę iść do lekarza, ale to trochę potrwa, bo chcę najpierw zrobić jeszcze wyniki mężowi,żeby wiedzieć co i jak z nami obojga.

dziewczyny, powiedzcie jak to jest z inseminacją? Czy to jest zabieg refundowany przez NFZ i ile kosztuje?

Witam wszystkie Staraczki:-)udzielalam sie bardzo aktywnie na BB w 2008 roku, 2009 odpuscilam sobie calkowicie.. pomyslalam ze jak tak intensywnie nie bede myslec to wreszcie zafasolkuje ale nieee:-(i teraz za namowa Przyjaciolki Agutki zawitalam do Was ponownie;-)mam nadzieje ze mnie przyjmiecie:-Dzycze wszystkim duuuuzo milosci i jej owocu:tak:

Witam opowiedź coś o sobie, wnioskuje że długo się starasz ale może napiszesz jaki masz konkretnie problem.

Ja miałam pobierane kilka wymazów jednocześnie. M. in. na przeciwciała przeciwplemnikowe, czytsość pochwy.

Badanie nie boli, wygląda to jak badanie cytologii, tylko do jednego z tych badań, śluz był pobierany do specjalnego pojemnika jakieś 3 min. Nie powiem terza do , którego jak , bo nei pamiętam.

Jestem załamana, bo na wyniku o przeciwciałach napisane jest,że stwierdzono obecność przeciwciał przeciwplemnikowych w roz. 1 :200. Norma jest wynik ujemy lub rozc. 1:50.
Nie wime jak to mam interpretować. Boję się,że moje szanse na posiadanie dzidziusia gwałtownie zmalały. Ryczę jak bóbr. Muszę iść do lekarza, ale to trochę potrwa, bo chcę najpierw zrobić jeszcze wyniki mężowi,żeby wiedzieć co i jak z nami obojga.

dziewczyny, powiedzcie jak to jest z inseminacją? Czy to jest zabieg refundowany przez NFZ i ile kosztuje?

Nie martw się. A może gdzieś w internecie znajdziesz interpretację tych wyników?

ponownie witam

Muszę z siebie to wylać :-(....jak byłam w pierwszej ciąży nie miałam netu, koleżanek w ciąży, książek też nie było za wiele. Człowiek nie myślał, nie czytał i jakoś spokojnie żył. Teraz jak czytam Wasze historie o prolaktynie, polipach, braku owu itp. to coś strasznie mnie ściska ze strachu i mam wrażenie, że moje hormony skaczą jak pogłupiałe :-( sorki dziewczyny. Zobaczcie co strach robi z człowieka.

Dzisiaj zrobiłam podliczenie wydatów za styczeń i :wściekła/y: znowu kilkaset złotych dziwnie gdzieś czarna dziura pochłonęła....ciekawe jak to się dzieje :confused:
Cud, że jakoś do pierwszego udaje mi się dotrwać.

A propos wydatków to mój pierwszy miesiąc starań a na testy owu i ciążowe wydałam już 72zł !!! Eh, fajny ciuszek by był, albo kino we dwoje ;-)

I tak w związku z tymi wydatkami, powiedziałam sobie STOP i poszłam na betkę za 17zł ( myślalam, że drożej będzie) i definitywnie jutro rano się przekonam czy te moje mdłości, to urojenia jakieś :-D

batonik24 może odrazu na betkę pójdziesz ?

;-)to widzę że się obie przekonamy jutro:-D nie idę na betkę bo szkoda mi czasu żeby się rozczarować.Poczekam do jutra rana zmierzę sobie temp. a potem szybciutko zrobię poranny teścik przed @:tak:

reklama
Do góry