reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Cześć! no i byłam u ginki,ma zajebisty sprzet,widziałam swoje jajniki w mega powiększeniu.Owu za tydzień,ginka nawet orzekła że z lewego jajnika heh.:-)

To super, mój nowy gin też ma super sprzęt.

dziewczyny mam problem!!! 3 dni spoznila sie @ zrobilam test i slaba druga krecha ale widoczna normalnie , poszlam do pracy i bum @ sie zaczela i nie wiem co myslec miala tak ktoras???dodam ze mierze temp 17 dzien wysokiej a zwykle po 14 max @????

Ale masz plamienia czy taką normalną @?

reklama
dziewczyny mam problem!!! 3 dni spoznila sie @ zrobilam test i slaba druga krecha ale widoczna normalnie , poszlam do pracy i bum @ sie zaczela i nie wiem co myslec miala tak ktoras???dodam ze mierze temp 17 dzien wysokiej a zwykle po 14 max @????
ja myśle że powinnaś pojść zrobic bete hcg, jeśli wykaże ciąże to powtórz badanie dwa dni pózniej, jeśli wynik wzrośnie o 66% to znaczy że ciąża nadal jest i się prawidłowo rozwija . Mogło też dojść do naturalnego poronienia co nie jest czymś strasznym bo często się zdarza a my nawet o tym nie wiemy i traktujemy to jako zwykłe spóznianie się @

zdarza sie też tak że dziewczyny są w ciąży a normalnie mają miesiączke nawet do 3 miesiąca a dzidzia sie prawidłowo rozwija więc najlepiej sprawdzić poziom HCG

@ normalna nawet dosc obfita ale mam mdlosci szyjka wysoko ciagle mi sie odbija i jeszcze ta temp juz nic nie wiem inaczej sie czuje

Aśka a Ty nie miałaś badania na drożność jajowodów?

Nie :no: nic nie wskazuje że mogę ją mieć ale gin owszem o tym wspomniał tylko mówił że on uważa że to się robi na końcu. róznie są opinie na ten temat, na pewno na dzień dobry mi drożnosci nie zrobi bo byłam u niego pierwszy raz. Ale ja mam zawsze wszystko dobrze jeśli chodzi o cykle, regularne, trochę bolesne ale nie jakieś tam nie wiem co, endo na usg też jest odpowiednie do nia cyklu.
A gdzie się robi drożność u gina w gabinecie czy w szpitalu i czy to boli, czy jest znieczulenie? Jakoś się trzeba do tego przygotować?

Ledwo przekopałam wątek!!!!!!tyle wypowiedzi,że nie zdążę nawet cytować.Więc gratuluję fasoleczek,a raczej ziarenek maczku:-).Jak ostatni o2 dni temu pisałam,to o tym że mam dziwny okres,już miałam robić test ale dobrze że się wstrzymałam.Ginka zrobiła cytologię,wynalazła małą nadżerkę,ale ponoć jest mała,taka jak co u 3 kobiety....zrobiła mi super badanie z prezerwatywą hehhe,usg...:-D...widziałam swoją macicę w powiększeniu!od razu ginka powiedziała że mogę mieć plamienia śródcykliczne,więc to że którejś z was się zdarzyła to raczej normalne,nie ma co zawczasu przed @ się zastanawiać co oznacza....ja miałam 1 dziwny okres w życiu-2 dni plamienia plus jeden krwawienia.ale to nie oznaczało żadnej ciązy...i ginka orzekła,że zajść w ciążę to nie takie hop-siup,że to nie serial ani film w którym od razu się za ciąża po 1 seksie...50% pacjentek zachodzi w ciążę w ciągu pierwszych 3 cykli starań,70% w ciągu roku,90 % w ciągu 2 lat...a te 10% to już ma problemy.ja na razie nic nie wyrokuję,po 1 cyklu kiedy byłam napalona to sięzawiodłam,ale ostudziłam troszkę swoje zapały....w sumie w pracy to za mną chodzą koleżanki i dogadują wciąż,że zaciążę pewnie w lutym,ale co ja mam się nakręcać...skąd to one mogą wiedzieć co i kiedy....no i nawet mi chłopaka wyczarowały hehhe,a to to już wogóle....no ale dziś nosiłam na ręku 3 miesięcznego synka koleżanki-cudowne uczucie...spał mały a był taki słodki kurczaczek:-)...i jak siedziałam w klinice na kolejkę,to widziałam tyle uśmiechniętych cięzarówek....:happy2::happy2::happy2: sam się uśmiech pojawiał.....

reklama
Do góry