reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Ja wiem, że mówi się podwójne szczęście, ale ja już stara dupa jestem i nie wiem czy przy dwójce bym wyrobiła ;-)
Syn powiedział, że byłoby fajnie. Jedno dla mnie, jedno dla niego :-D
super a jeszcze 2 dziewczynki jak w niebie

No to rośnij sobie z fasolką i do napisania!!!
no wlasnie przytulmy ja oby fasoleczki jej rosly zdrowooooo

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej.

U mnie dziś 30dc,czyli 2 dni po spodziewanej @. Rano dostałam plamienia,więc pewnie się rozkręci. Kolejny cykl przed nami.

Całuję!

tulam i trzymam kciuki,z eby sie udało:tak:

Dzien dobry!
U mnie rowniez koniec zludzen - tempka opadla na maksa... :-(

tez tulam i trzymam kciuki:tak:

Cześć dziewczyny, ja przeżywam katusze z powodu CLO czuję się po nim fatalnie! Juz nie wiem co mysleć chcę mieć dziecko, ale nie chcę się pochorować, a ja czuję sie jakbym miała zaliczyć zgon. Ktoś wie czy mozna przestać brać po 3 tabsach. Jestem wściekła na mojego ginia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::eek::eek::eek:

A po za tym Dzień Dobry!!!

Ja brałam clo 4 miesiące i niestety nie miałam skutkow ubocznych a bierzesz jakies inne leki oprócz clo? Pomimo, ze mozesz zajsc w ciąże Twoj lekarz przepisując clo zrobil to dlatego, zeby wystymulować u Ciebie większą ilość pęcherzyków prawidłowych do zajścia w ciążę przez co umożliwia Ci większe prawdpodobieństwo zajścia w ciążę- nawet mnogą.

Jeżeli masz takie skutki uboczne a nie bierzesz innych leków po których moglabys miec tez skutki uboczne to odstaw go , to nie jest lek, ze jak go odstawisz to cos strasznego sie stanie.

tulam i trzymam kciuki,z eby sie udało:tak:

tez tulam i trzymam kciuki:tak:

Ja brałam clo 4 miesiące i niestety nie miałam skutkow ubocznych a bierzesz jakies inne leki oprócz clo? Pomimo, ze mozesz zajsc w ciąże Twoj lekarz przepisując clo zrobil to dlatego, zeby wystymulować u Ciebie większą ilość pęcherzyków prawidłowych do zajścia w ciążę przez co umożliwia Ci większe prawdpodobieństwo zajścia w ciążę- nawet mnogą.

Jeżeli masz takie skutki uboczne a nie bierzesz innych leków po których moglabys miec tez skutki uboczne to odstaw go , to nie jest lek, ze jak go odstawisz to cos strasznego sie stanie.
Dzięki Pajeczko!!!
Jak dużo tabletek przyjmowałaś w cyklu bo ja mam zapisane 6.

Ostatnia edycja:
No ale skoro Robin zachodzi w ciaze i ja traci, to jaki jest sens stymulowania wiekszej ilosci pecherzykow?:eek: Ze niby 3 straci a jeden zostanie? NIe lepiej sie skupic na tym, aby utrzymac tego jednego? Tak sobie tylko glosno mysle...;-)

No ale skoro Robin zachodzi w ciaze i ja traci, to jaki jest sens stymulowania wiekszej ilosci pecherzykow?:eek: Ze niby 3 straci a jeden zostanie? NIe lepiej sie skupic na tym, aby utrzymac tego jednego? Tak sobie tylko glosno mysle...;-)
Myśl myśl przynajmniej wiem, że jeszcze ktoś tu jest:-D:-D:-D

to nie jest kwestia zachodzenia czy nie zachodzenia w ciaze, czesto lekarze zlecają clo w celu zwiekszenia liczby pecherzyków bo np kobieta w trakcie cyklu wytwarza 4 pecherzyki z tego tylko 1 jest dominujący a przy clo mozesz miec dominujących 3-4 co zwiększa szanse na zajscie w ciaze. Poza tym kobieta moze miec owu, ale moze nie zachodzic w ciaze bo jej pecherzyki mogą nie byc dobrej jakosci - mogą nie byc zgolne do zapłodnienia a clo tworzy takie, które są zdolne do zapłodnienia. Tutaj nie chodzi o utrzymanie jednego pecherzyka jak pecherzyk peka wzrasta progesteron, który jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciąży i jego niedobór moze powodowac poronienia dlatego ja przy stymulacji cvlo mialam przepisaną dodatkowo luteine albo duphaston.

Dzięki Pajeczko!!!
Jak dużo tabletek przyjmowałaś w cyklu bo ja mam zapisane 6.
ile tych tabletek dziennie bierzesz????:eek:

reklama
No tyle napisały że doczytać nie mogę;-)
ja dalej w stanie oczekiwania...chociaż widziałąm dwa razy po siusiu takie plamki krwi ze śluzem ale to było w nocy i teraz dalej nic więc już nic nie rozumiem:eek:
@ nie ma.moja cierpliwośc chyli się ku upadkowi;-)

Do góry