reklama

Staranka od stycznia 2012.

Dziewczyny jak mi się dzisiaj ziewa, jakoś ostatnio chodzę ciągle nie wyspana a kładę się tak jak zawsze :rofl2:

Agacynda ale zamieszanie wprowadziłaś z tym testem :-D

reklama
Ja Wam powiem, że wszystkie zobaczymy dwie krechy wcześniej niż myślimy:)
Ściskam Was wszystkie i każdą z osobna:)

Piękny dzień dziś mamy:) i dyrekcja zgodziła się na cały etat dla mnie:) co prawda umowy w łapkach jeszcze nie mam ale i tak emocje i radość mnie rozsadzają:) kurcze, byle bym nie zapeszyła;)

Gonia Gratulacje:)
Sihaya tak się cieszę, że będziesz miała przedłużoną umowę:) Dzieciaki będą zachwycone a Ty będziesz musiała więcej kolorowych skarpetek nakupować :)
Asita:) Oj oj ale będziesz się cieszyć lada dzień :) A my z Tobą :)
I co macie jakis pomysł na fajne przekąski na parapetówę?
Zaraz przepisuję przepis :) nomen omen :)

przekąski na parapetówkę.. hm... ja mam:]
jak chcesz to Ci prześlę na maila lub skrzynkę forumową:)

A wiesz Myniu, że też już zdążyłam pomyśleć o konieczności dokupienia skarpetek;)

reklama
Rogaliki Spensera

Składniki:

1 kg mąki
1 kostka masła
8 dkg drożdży
1 szklanka śmietany
0,5 szklanki cukru
4 żółtka
marmolada

Mąkę, masło, cukier, żółtka, śmietanę rozrabiamy. (Wiadomo - najlepiej najpierw żółtka z cukrem, potem masło i resztę).
Drożdże zalewamy ciepłym mlekiem i łyżeczką cukru. Gdy wyrosną dodajemy do pozostałych składników i wyrabiamy ciasto.
Rozwałkowujemy na placek, wykrawamy koło dużym talerzem, dzielimy na 8 części, kładziemy marmoladę, zwijamy rogaliki.
Po ułożeniu na blasze smarujemy białkiem i posypujemy cukrem lub makiem.
Pieczemy do uzyskania złotego koloru, ok 20-30 minut w temperaturze koło 200 stopni ale to już musicie same przetestować bo jak ja piekłam u rodziców to ich piekarnik był nieco szalony:) U Was może być troszkę inaczej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry