reklama

Staranka od stycznia 2012.

Tak to jest darmowa z sanepidu żywa szczepionka po odrze swince rozyczce jeszcze jako tako nie bylo goraczek. najwiecej jest problemow po DTP, IPV, HIB. wiec Paulinko spokojnie.
co do wagi Mikus je normalnie? po roku czasu kochana to waga ci nie bedzie rosla bardzo szybko dziecko wie ile potrzebuje pokarmu.moze Mikus jest bardzo aktywny to szybiej spala. jezeli dziecko je normalnie ma apetyt to nie ma co sie martwic. zreszta niech doswiadczone mamy sie wypowiedza.

Ostatnia edycja:
reklama
pytalam pediatry to uslyszalam:
-jak Pani chce to sobie Pani zaszczepi...
(i badz tu czlowieku madry)

Jak pytalam o rotawirusy to uslyszalam ze dzieci i tak choruja bo te rotawirusy mutuja i nie kazda szxzwpionka dziala na nie...
( czemu ja trafiam nie na lekarY tylko na jakis pseudolekarzy)

Bo tak właśnie mówią
mi powiedzieli to samo, dlatego ja Oliwi na rotawirusy nie zaszczepiłam, ale o pneumokokach też coś mówili, typu że to tylko na jakieś dwa szczepy a są jakieś trzy więc i tak jest ryzyko.... no zdurnieć można masz rację....

a nie ma innych lekarzy? no tylko człowiek nerwy traci jak słyszy takie durne komentarze, że jak Pani chce niech Pani szczepi

nic zmykam do mojej córci, uczymy się wierszyka i piosenki na dzień mamy hihi moja słodycz będzie mówić na przedstawieniu ;-)

cmoki miłego dnia

Agacyndka jak tam, lepiej już? widzę, że dziewczyny Cię wczoraj wyedukowały w spr cukrzycy no i mam nadzieję, że spałaś już spokojnie. O której jedziesz z tymi wynikami do gina??
Ja dziś wizytuję o 14ej:)
AAA... i powodzenia z piłką:) Na priv prześlę Ci ćwiczonka;)
Agnieszko cudne to zdjęcie bliźniaków:)
Noelle współczuję z powodu psiaka:) biedny zwierzak, że tez nawet naszych pupili dopadają takie choróbska:/

A propos szczepień to już sobie zapisałam w kalendarzu co polecacie i o co pytać w swoim czasie;) a co, niech będę przygotowana jak przyjdzie pora:)

wiesz Noelle to nie jest powiedziane ze dziecko nie zachoruje . to nie jest 100% pewnosc, jezeli nawet dziecko zachoruje przejdzie bardzo bardzo lagodnie.
podam wam przypadek jaki mialam ostatnio.
przyszla mama z dzieckiem mialo 7 lat drugie malutkie jakies 10 ms.
chłopczyk 7 latek z ospa wietrzna krost multum goraczka wysoka. maluszek 10ms. jeszcze ospy nie mial bez wypryskow pani dr. zbadała zdrowy i zaproponowala ze jezeli nie minelo bodajze 24-48h( nie pamietam dokladnie) to mozna zaszczepic dziecko na ospe. Zaszczepilam szczepionka Varilrix od 9 ms.zycia jest. dziecko po bodajze 7 dniach dostalo ospy mialo dokladnie 1 krostke i zero goraczki. wiec widac ze jednak szczepionka w jakis sposob zadzialala minimalizujac objawy prawie do zera. w zyciu nie spodziewalam sie ze tak szybko zadziala i dziecko przejdzie ospe praktycznie bez szwanku.

Oj mój je za dwóch, ale to istne tornado... Dzisiaj już zdążył wywalić wszystko ze szafek w salonie, w kuchni rozrzucić śmieci- najpierw je wygrzebać w śmietniku pod zlewem... w łazience całą ścianę opryskał prysznicem, swoją buteklę i mój telefon schował pod narożnik, zciągnął obrus ze stołu no i wszędzie zabawki rozrzucił...

Sihayko lepiej lepiej. Pojde do swojego gin po 14 bo wtedy konczy NFZ i zaczyna prywatne wiec wbije sie w wolnej chwili.

Noelle wspolczuje Psiakowej choroby. Oby sie poprawilo...

Paulinka jak z mezem?

Moja Mama wczoraj zamowila dwa szczeniaki do domu. Border collie :-) 8 lipca beda odbierac :-) ale slodziaki. Mowie Wam :D

reklama
Gosiak ma wywolywany porod ze wzgledu na zle wyniki kwasu moczowego i skoki cisnienia.Skurcze sie juz rozkrecaja,zafundowali jej masaz szyjki.Trzymajmy kciuki!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry