Cześć dziewczyny
@Daraa_94 a dlaczego znowu będziesz powtarzać badania tarczycy jak je dopiero zrobiłaś. Sprawdziłam mam napisane tak :
D3 - PODNIEŚĆ D3 NA STĘŻENIE OPTYMALNE DO GÓRNEJ GRANICY czyli górna granica to 50 .
Ja brałam coś koło 4tyg 8tys jednostek potem 4tys jednostek 2mies a teraz sprawdziłam i na tych witamina mam napisane 500iu biorę to dwa razy dziennie codziennie do momentu kiedy nie zajde w ciążę potem zwiększe dawkę do 4tys jednostek 3x na tydzień będę brać .
Tylko pamiętaj ja tak miałam moje zalecenia od lekarza jak pójdziesz do gin zapytaj ile masz suplementowac . Sprawdź sobie jeśli chcesz magnez ważny chyba 6zl kosztuje z krwi i b12- 35zl .
Ja brałam zmetylowane ze lepiej się wchłaniają te witaminy one są znacznie droższe ale tak mi gin polecił mam magnez z b6 biorę x2 tabl dziennie kwas foliowy zmetylowany biorę dziennie 0.8 mg biorę witaminę E 200 mcg dziennie b12 brałam jedną ampulke pod język zmetylowana brałam 2mies codziennie przestałam brać b12 sprawdzam to cały czas z krwi i ostatnio był na górnej granicy przestałam mam w krwi ponad 800 .
Najważniejsze żebyś przyjmowała
Kwas foliowy
B12 chociaż 3x w tyg
Magnez z b6
E co drugi dzień
D3 chociaż 4tys jednostek wraz z tłustym posiłkiem ja biorę z K2
Te miałam na samej górze bo ja jeszcze biorę wiele innych kompleks np z CoQ10
Te 1sze ważne i ja mam z solgar wszystkie witaminy . Jak będę w ciąży mam brać femibion 1 do 3mies potem femibion 2 bo one mają w składzie zmetylowane witaminy lekarz kazał mi brać femibion 1 dwie tabletki dziennie .
Zapytaj swojego gin co ci poleca czasami dobry kompleks witamin wystarczy