reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczeń 2009

Malpko, poscieli z Warner Glucka jeszcze nie ma w sklepach. Mam sie dowiedziec za 3 tygodnie.
Ja na razie mam embargo na szkole rodzenia... Trudno zobaczymy po nastepnej wizycie..
Ja tez zyje nadzieja ze drugi porod bedzie krotszy. No i zdarze dojechac do szpitala bo pierwszy trwal 3 godziny a trpche ponad 2 od odejscia wod...

reklama
Rondzia to i tak miałaś poród ekspresowy, moja siostra od odejścia wód rodziła ponad 11 godzin, ale miała leciutki poród bo słabe skurcze, więc się aż tak bardzo nie wycierpiała. wszystkim w każdym razie mówi że życzy takiego porodu każdemu. może to dziedziczne i też nie będę miała ciężkiego porodu, z taką myślą żyję

Rondzia 3 h zazdroszczę ja w sumie zaczęłam tak ok 13 na poważnie a skończyłam 21.55 mam nadzieje że będzie krócej tym razem... każda ma taka nadzieję.. mam też nadzieję, że opowieści że drugi poród jest lżejszy to nie tylko takie lanie wody żebyśmy w ogóle drugie dziecko chciały co? :) moja znajoma miała gorszy drugi bo dziecko miała wieksze 4 kg a trzeci lepszy trochę od drugiego a dziecko 4650..:)

11 godzin, rany jak fajnie. Też tak chce. U mnie indukcja od 9:20, o 17:30 odejście wód i o 10:40 urodziłam małego. Tylko, że ta 9:20 i 17:30 były w sobotę a Janek przyszedł na świat w poniedziałek :-p.

Jak ktoś chce się ponastawiac to tu jest opis, tak sobie go przeczytałam i stwierdzam że słodki, taki lajtowy w porównaniu do wspomnień i tyle w nim pominełam :-p https://www.babyboom.pl/forum/1346267-post1026.html

Dziewczyny nie straszcie :-D
Dzisiaj na szkole rodzenia mielismy opis porodu i wycieczke po oddziale. Wyszlam ze szpitala taka podbudowana,a Wy piszecie, ze to taki horror ;-)

A ja dziś własnie miałam wizyte. Wszystkie wyniki super, glukoza też :-) Szyjka dobrze trzyma wiec nie ma sie co stresowac. Ale za miesiac czeka mnie szpital :-( Głównie dlatego, że rok temu ciężko chorowałam a do tego miałam zakrzepice w żyle głównej no i tez przez to, że mam bliźniaki więc tych kilka czynników daje mi to, że jestem pod specjalną ochroną :-) Podobno mnie wypuszcza po 2 dniach ale zawsze to stres. No i termin raczej mi sie szykuje na grudzień :-) mam nadzieje, że przed świetami, podobno muszę tylko donosic do 37tc i wtedy będą mnie cięli :-) Pozdrawiam wszystkich

Ja nie straszę :-p. Nie byłam rekordzistka, ale zajęłam 2 miejsce w histori długości meczenia się, a że szpital duzy i przerób ma niezły, to jak widac takie wypadki są wyjatkami :-).

Patisonn No to masz szanse otworzyc liste rozdwojonych :-).

Patison,a jak przygotowania do przyjecia malusiej parki? brzusio duzy? wiesz ile waza?
no i jak sie czujesz?
Ja zaczynam szkole rodzenia na poczatku grudnia,a jak sie skonczy to juz ede rodzic pewnie...:-)

reklama
Jeny Celinka,
ale się uśmiałam - normalnie w niebogłosy rżę z tych opowieści :-D
ciekawe czy i nam się trafią takie historie :-)
a swoją drogą jak zaczełam czytać zaległości i doszłam do porodów to naprawdę zaczełam się stresować.
Ja mam iść do szkoły rodzenia dopiero po 33 tc :-( a tu widzę że część dziewczyn już zaczeła regularnie uczęszczać na zajęcia :happy2:

Do góry