reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ja Wiki karmiłam miesiąc, teraz chciałabym długo dłużej. Zobaczymy jak będzie.

batonik trzymaj sie ciepło w tym szpitalu. Będzie dobrze :)

A ja jakaś taka nie w sosie. Nie wiem czemu :(

reklama
o rany!! pisałam posta i mi znikło wszystko, a jestem taka zła po tej wizycie!po pierwsze:
- mój gin powiedział, że jestem w 13 tc! wziął moją datę urodzenia za ostatni dzień OM! i dwa razy liczył!
- powiedziałam mu, że w sobote byłam na IP, z powodu twardego brzuszka i plamienia, zrobili mi wszystkie badania, wyjaśnili,że nic się nie skraca i nie rozwiera, i ogólnie ok. to mi zapisał 3x fenoterol i 3x isoptin.bez badania już!
- nie zgodziłam się, to powiedział, że po KTG, I USG zadecyduje.
- Ktg nie wykazało żadnych skurczy
- badanie dopochwowe usg szyjki nie wykazało skracania, wręcz mam 5cm, 25mm, czyli bardzo mocno trzyma! i że w sumie to nie musze brać tych leków..
-w końcu nie kazał wykupować,ale wykrył , że jakiś mały grzybek mi urósł, i że pobierze wymaz za 50zł, ale robił mi to miesiąc temu! zapisał mi leki, maść , którą mam, z wizyty poprzedniej jeszcze, więc mu mówie. ehhhh.. jakiś naćpany czy co.....:/
- jak robił usg małej to sie pytam, jak jest ułożona,a on, że normalnie czyli głowką w dól! ja mu mówię że u mnie nie jest to normalnie bo do tej pory była pośladkowo, nic nie odpowiedział.
-badanie usg trwało 2 min.może, dziecko spało wiec pstryknął tylko fotę , zmierzył główkę i brzuszek..
Jedyne co mnie cieszy to, to że widziałam małą i że mam duże szanse na sn, pomiary wskazują jak zawsze na 2 tyg mniej, chociaż z wagi równiutko 33 tc:) mał waża juz 2100!! przybrała przez 3 tyg. ok 800gram:) nie dziwię się bo wcianam wszystko jak leci,i 3,5 kg na plusie przez te 3 tyg.:p

o rany!! pisałam posta i mi znikło wszystko, a jestem taka zła po tej wizycie!po pierwsze:
- mój gin powiedział, że jestem w 13 tc! wziął moją datę urodzenia za ostatni dzień OM! i dwa razy liczył!
- powiedziałam mu, że w sobote byłam na IP, z powodu twardego brzuszka i plamienia, zrobili mi wszystkie badania, wyjaśnili,że nic się nie skraca i nie rozwiera, i ogólnie ok. to mi zapisał 3x fenoterol i 3x isoptin.bez badania już!
- nie zgodziłam się, to powiedział, że po KTG, I USG zadecyduje.
- Ktg nie wykazało żadnych skurczy
- badanie dopochwowe usg szyjki nie wykazało skracania, wręcz mam 5cm, 25mm, czyli bardzo mocno trzyma! i że w sumie to nie musze brać tych leków..
-w końcu nie kazał wykupować,ale wykrył , że jakiś mały grzybek mi urósł, i że pobierze wymaz za 50zł, ale robił mi to miesiąc temu! zapisał mi leki, maść , którą mam, z wizyty poprzedniej jeszcze, więc mu mówie. ehhhh.. jakiś naćpany czy co.....:/
- jak robił usg małej to sie pytam, jak jest ułożona,a on, że normalnie czyli głowką w dól! ja mu mówię że u mnie nie jest to normalnie bo do tej pory była pośladkowo, nic nie odpowiedział.
-badanie usg trwało 2 min.może, dziecko spało wiec pstryknął tylko fotę , zmierzył główkę i brzuszek..
Jedyne co mnie cieszy to, to że widziałam małą i że mam duże szanse na sn, pomiary wskazują jak zawsze na 2 tyg mniej, chociaż z wagi równiutko 33 tc:) mał waża juz 2100!! przybrała przez 3 tyg. ok 800gram:) nie dziwię się bo wcianam wszystko jak leci,i 3,5 kg na plusie przez te 3 tyg.:p

To super ....
ważne że wszystko dobrze z dzieckiem :-)

już o karmieniu
szybko :)

ja karmiłam równo rok! piersią ale od 3 miesiąca dawałam powolutku soczki, potem papki, ale wszystko robiłam sama
na "szczególne i wyjątkowe okazje był słoiczek kupny"
pić uczyłam wodę i do dziś staram się jej nic innego nie dawać pić, tylko wodę
ale w żłobku dostaje różne soczki-kakao itd. i pije bez problemu

wizyta
1.chłopak (świeci klejnotami co usg prosto w ekran)
2.waga 2600-2700
3.wzrost średnio 30 cm
4. wg wymiarów termin porodu już od 12 grudnia do 6 stycznia
ale gin twierdzi, że po prostu wielki chłopczyk będzie
bo ogólnie nie może być starszy niż jest
bo 1 kwietnia to była tak naprawdę moja pierwsza miesiączka po porodzie
i ostatnia przed porodem- hihihiihiiiiii

już o karmieniu
szybko :)

ja karmiłam równo rok! piersią ale od 3 miesiąca dawałam powolutku soczki, potem papki, ale wszystko robiłam sama
na "szczególne i wyjątkowe okazje był słoiczek kupny"
pić uczyłam wodę i do dziś staram się jej nic innego nie dawać pić, tylko wodę
ale w żłobku dostaje różne soczki-kakao itd. i pije bez problemu

wizyta
1.chłopak (świeci klejnotami co usg prosto w ekran)
2.waga 2600-2700
3.wzrost średnio 30 cm
4. wg wymiarów termin porodu już od 12 grudnia do 6 stycznia
ale gin twierdzi, że po prostu wielki chłopczyk będzie
bo ogólnie nie może być starszy niż jest
bo 1 kwietnia to była tak naprawdę moja pierwsza miesiączka po porodzie
i ostatnia przed porodem- hihihiihiiiiii

No to fajnie , same dobre wieści - pozdrów swojego astronautę:-)

tysia może on faktycznie jakiś naćpany....dziwne że takie niespójności,ale najważniejsze że wszystko jest ok:)

gabriella gratuluję udanej wizyty

A ja też przeszczęśliwa bo właśniee sprzedałam orbitreka....uffff:) bardzo się cieszę, bo tak naprawdę nam zagracał. Szkoda, bo straciliśmy na nim połowę kasy 1200 kosztował sprzedałam za 600 zł ale najważnijesze że problem już z głowy. Powiem Wam, że jak byście kiedyś chciały kupować jakieś takie sprzęty to odradzam, bo mimo szczerych chęci się na nich poprostu nie ćwiczy:)

Witam wieczorem.

Tysia, super że może poród sn będzie możliwy...trzymam kciuki i wierzę, że się uda.

Gabriella, to duże to Twoje dzieciatko, kawał chłopczyka z niego będzie.

reklama
a my już leżymy w łóziu:-)

dziewczynki super wieści przyniosłyście z wizyt!
tysia - poród sn - pewnie się cieszysz? :-) a my razem z tobą
gabriella - ale masz klocka w brzusiu:-)

batonik - super, że z dzidzią wszystko w porządku. wytrzymaj jeszcze trochę w szpitalu...

ribi - ja mam orbitreka i ćwiczyłam przed ciążą jakieś 3 miesiące codziennie... teraz czeka na okres po porodzie :-D

Do góry