reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

Witam Babeczki;-)

Od samego rana mam nerwówkę...po nocy zauwazyłam bardzo dużo takiego biało-przeźroczystego śluzu u siebie i oczywiście zastanawiam sie czy to ciąg dalszy odchodzenia czopa???

Leżę i czekam na rozwoj wydarzeń a mały bryka w środku jakby nigdy nic:-)

Od paru miesięcy, tak jak i większosc z Was, zastanawiam sie nad wozkiem. I jak juz zdecydowaismy sie na100% i chcielismy zamowic to okazalo sie ze moich dwoch kolorow- faworytów brak od paru tygodnii i nic nie wskazuje na to że będą w tym roku:szok: Załamka...a poród tuż, tuz...

Co do filmów to polecam z ostatnio oglądanych "Istota" (Splice) z Keanu Reevesem w roli głównej. Chociaz moj M pytal mnie kilka razy w trakcie oglądania czy na pewno nie chce przerwac bo moze to nie film dla kobiet w ciąży?
Obejrzelismy do konca, niezły, taki fantastyczno-naukowy o badaniach genetycznych...polecam jak ktoś lubi:tak:

reklama
hej dziewczynki

Fificio w przedszkolu, ja przy śniadanku. Już myślałam dziś, że nie dojdę do domu, wszędzie tyle tego śniegu, w dodatku rozmoknięty bo odwilż, brrrr jak ja nie lubię takiej zgnilizny. Zdecydowanie wolę delikatny mrozik.

joasiab współczuję złego samopoczucia. Mam nadzieję, że lekarz przypisze jakiś łagodny specyfik, który szybko pomoże.
aniwar mężczyźni. :sorry2:

Witajcie dziewczyny. Jestem już w domu. Wczoraj wypisali mnie ze szpitala. Powiem szczerze, że ten mój pobyt w szpitalu był trochę bez sensu. Nic więcej mi nie dali na ten twardy brzuch niż brałam dotychczas. Z resztą pani doktor, która mnie badała stwierdziła, że brzuch wcale nie jest taki twardy. Trochę ciśnienie miałam w górnych granicach więc zwiększyli mi dawkę dopegytu ale efekt był taki, że dziś rano miałam 98/60 i tabletkę wzięłam dopiero jak mi ciśnienie trochę wzrosło i to jedną a nie dwie. Muszę sama poobserwować jak to z tym moim ciśnieniem będzie czy faktycznie ta podwójna dawka ma sens.
A co do spinania się brzucha to dopiero teraz czuję, że on faktycznie czasem się spina. Może to już czas skurczy przepowiadających a może efekt ginalginu, który mi przepisali, bo poprzednio jak byłam w szpitalu i też dali mi ginalgin to też wydaje mi się, że brzuch mi się bardziej spinał i odstawili go po dwóch dniach. Chyba ten ginalgin też sobie będę musiała darować jak tak dalej będzie.
To na razie tyle z wiadomości poszpitalnych. Obym już nie musiała tam wcześniej wracać niż na sam poród. Wizytę u tego samego gina mam niestety ustaloną na 21.12, bo mój się okazuje, że do 26-go jest na zwolnieniu i nie wiadomo czy nie będzie dłużej. Mam nadzieję, że na święta nie będzie chciał mnie wtedy kłaść do szpitala jak mu się znów mój brzuch nie spodoba.

Spróbuję chociaż trochę teraz poczytać co u Was się przez ten czas działo chociaż nadrobienie tego tygodnia będzie chyba trudne.

A... jedyny plus tego szpitala to to, że zrobili usg i u Dominika wszystko ok i w piątek ważył już 2320!

Ostatnia edycja:
joasia-tak to tez bym musiała czekać do 13 stego.....ale...wiadomo niepokoję się ...jak jechaliśmy do ginka to z tego zdenerwowania az mi sie macica zaczęła stawiać....ale zaraz przeszło.Zadzwonię do niego i spytam się co na ten pęcherz,pewnie urosept....bo tak do pon nic nie brać to oszaleję.
Oby wizyta udana była z gardziołkiem,i dał Ci lekarz coś skutecznego

joasiab a majtki takie siateczkowe, przewiewne??? U nas w szpitalu, w takich normalnych nie dy rydy bo sie nic nie wietrzy wtedy:-D

jumabe
fajnie że już Cie wypuścili:-) Teraz to już leżec, opoczywać i czekać.

Ostatnia edycja:
Joasiab a rzeczy dla małego?? ciuszki, rożek?? nie trzeba u Was mieć swoich??
no u nas tez trzeba mieć siateczkowe majtasy.
Jumabe wspaniale że już jesteś i że wzystko ok. Czasami warto jednak nawet na zwykłej obserwacji poleżeć i być spokojnym...

Witam.Ja już wykąpana,wygolona:-Dwłoski schnął,kawusia zaparzona,a teraz czas na nadrobienie zaległości.Dzisiaj idę do gin,więc muszę się przygotować.

reklama
Carri fajnie , że wizyta udana

ariska coś tam mogę podać
tyle, ze każdy lubi co innego , a ja nie wiem jakie filmy Wy lubicie :sorry:

np:
"Słaby punkt"
"Zły porucznik"
"Impuls"
"Bracia"
"Kochanie , jestem w ciąży'
"Juno"
"Wybuchowa Para"