reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

A ja wpadam znowu dzisiaj jak po ogień. Byłam z Wiki u lekarza, ona już zdrowa ale ma się do mnie nie przytulić abym jej nie zaraziła anginą. I tym sposobem mój mąż musiał wzić urlop jutro i w piątek, bo teście postanowili pobyć jeszcze na mazurach do niedzieli.

Ribi ale remoncik. W sumie ja bym chyba odmalowała pokoim przy takim remoncie, ale decyzja należy do Was :)

reklama
5 lat !!!! Wow dobra jesteś:) ja robię 1,5 roku i jak już dziś kupiłam te fotoksiążkę to się wezmę i zrobię do porodu:)

Co do remontu to fachowcy niech robią ile chcą ale, żeby to było dobrze zrobione....

I teraz się zastanawiam czy przemalować pokój na zielono czy zosstawić taki żółty jak jest?poradźcie:)

żółty, brzoskwiniowy - to ciepłe kolorki i przytulne. Zielony jest zimny i choć ja uwielbiam zielenie to pokój dziecka zostawiłabym żółty.
A po skończonych pracach ten pokój Maćka będzie śliczny :)

A też już myślę o zrobieniu albumu - ale chcę sama zrobić taką książkę ze zdjęciami, moimi listami do małej i najważniejszymi chwilami. Tylko potrzebna mi porządna drukarka.

Asia.K synek tak srednio jest zainteresowany brzuchem ;).Zauwazyl oczywiscie , ze sie powieksza, ale nie reaguje jakos specjalnie na to jak mu mowie, ze siostrzyczka wbrzuszku mieszka. Tylko przykrywa ciagle moj brzuch ;) Ja mysle, ze nie dociera do niego na razie to co mowie, niby slucha, ale wydaje mi sie , ze on nie do konca sobie zdaje sprawe z tego co bedzie. Tym bardziej , ze "na zywo" nie widzial jeszcze niemowlecia, tylko w telewizji i w ksiazeczce ewentualnie.
A na usg go nie zabieralam, ani nie pokazywalam mu zdjec. Ja wychodze z zalozenia, ze takie zdjecie usg nic mu nie powie, a jeszcze wystraszy ;) Moi znajomi , ktorzy nie maja jeszcze dzieci, czesto nie potrafia z usg nic odczytac i nic tam nie widza, a co dopiero dwulatek ;)

Ribi
widze, ze remont w pelni! Oby teraz dobrze zrobili wszystko i bylo suchutko i cieplutko :)
Zolty kolor scian jest ok :) My teraz na zolto wytapetowalismy pokoj synka i jest to fajny, cieplutki kolorek ;)

Modlicha to zaszalalas z wizyta u lekarza :-D Powodzenia jutro w takim razie!

A tak na razie wygląda kącik mojej kruszynki

skromnie - ale mam nadzieję że w przyszłym roku uda nam się wyciąć choćby mały pokoik dla dziewczynek :)

damqelle bardzo cieply ten kącik Twojego maluszka, i taki przytulny;-)

ribi
rzuć się przepisem na ten ryz z jablkami i cynamonem, w odpowiednim wątku. Zjadłabym taką pychotkę:-D

damgelle bardzo fajny pokoik, i duży. Ja mam taki maleńki pokój dla niuni, że łóżeczko nawet mi nie stanie w poprzek tylko musi być przy ścianie aby można było dojść do szafy. Ale na razie go nie urządzam bo mała i tak będzie z nami w sypialni.

Wymęczona jestem dziś bo już nie śpię od 4.30 rano. Zaniosłam do szpitala jakiś wymaz od gin. i byłam kilka godzin w pracy. Koleżanki sprawiły mi fajny prezent bo dostałam termometr dla dziecka ten do ucha i śliczny kombinezon.
Ale też zjadłam trochę smażonej kiełbasy i okropnie boli mnie wątroba i mi nie dobrze. Ale nie biorę żadnych leków, samo przejdzie. Pospałam po pracy a teraz pomimo ociężałości czuję się nawet dobrze. Czekam na mojego męża, który po ostatnim suszeniu głowy, że jest leń okropny, zaczął w końcu coś robić. Ale pewnie za kilka dni mu przejdzie :-) Pozdrawiam gorąco i miłego wieczorku życzę.

ribi, ja też bym tego ryżu zjadła ;-)

No i oczywiście gratuluję udanych wizyt wszystkim.

damqelle- ale Marii bedzie miala przytulne gniazdko- sliczny kolorek..

Ribi- mielismy zielony pokoj i przemalowalismy na jasny żólty z pomarancza- chyba "Piasek albo złoto pustyni" Duluxa i mozemy siedziec w tym pokoju.. a wczesmniej bylo zimno.. a u malego tez mamy zółty ale żywszy..

Cieszę się że się wam podoba. pokój jest ogromny, ale niestety jednocześnie bardzo zimny ( bo trudno go ogrzać) - ale przynajmniej przytulny :)
Wiesz ribi - ja swego czasu zauważyłam że mam bzika na punkcie wizerunków matki z dzieckiem. Tu w dużym wisi "macierzyństwo" Klimta, w kuchni "macierzyństwo" Wyspiańskiego i większość moich ikon obrazuje matkę boską z dzieciątkiem. A kiedyś mam nadzieję namalować autoportret z malutką - Już mniej-więcej wiiem jak to miałoby wyglądać, choć pewnie podobieństwo mi nie wyjdzie, ale co tam ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie dzisiaj troszke pozno:-)
Za chwilke was podczytam i zobacze co tam slychac:)
Mi dzisiaj brzuszek troszke twardnieje ale da sie przezyc:p Kurcze nie wiem czy teraz bede miala dostep do komputera ale bede starala sie sprawdzac co tam u was slychac:-) Mam nadzieje ze dzisiaj dzionek minął wam spokojnie:) Kupilam dzisiaj fajne body z napisami ,,kocham moja mamę,, i ,,kocham mojego tate,,:p tak mi sie spodobaly ze musialam:p:p:p

Do góry