reklama

Styczen 2011

reklama
witam,
u mnie to samo a to płacz przez sen a to uśmiech od ucha do ucha nie raz w głos, w ogóle moje dziecko nie raz dziwnie śpi bo m jedno oko zamknięte a drugie lekko otwarte, śmiesznie to wygląda:)
my też ostatnio polubiliśmy rajtuzki, bo u nas ze śpiochami jest taki problem, że nogawki za dlugie a nie chcą się zapinać w kroczku i ściągają z ramion bo ma długi tułow, tak samo body i pajace, rekawki za długie a tułów krótki...
dziś mamy dzień odwiedzin także lecę póki maly spi coś zrobić....

a więc tak u nas usg główki prawidłowe, okulista prawidłowy no i neurolog też wszystko ok. We wtorek idziemy do domu. Tak sie ciesze że normalnie nie może być :) mam nadzieje że nic innego nas tu nie zatrzyma :) mała sobie teraz śpiocha a ja mam chwile na komputer.Dziś o 7.30 jak zwykle ważenie i mała 4600;) były wczoraj cyrki żeby jej mocz do badania pobrać bo 2 razy zrobiła kupe do woreczka i dopiero za 3 razem się udało a nasikała tyle że ledwo się w woreczku zmieściło ;)

to ja powiem dzień dobry,
u nas nocka ok,nawet pospałam, Mała teraz kima na brzuszku a ja wyprasowałam bo dużo nie było, to szybko poszło.
idę podłogi umyć a ok 12:00 będziemy się werandować, u nas minus 6 stopni i słońce więc myślę że 10 minut będzie ok.
miłego dnia Wam życzę

Witam
u nas nocka dziwna do 2 nie spała popłakiwała a ja nie wiedzialam o co jej chodzi:(
zreszta dzien tez sie taki zapowiada, taka mala maruda.

katka wszystkiego najlepszego!!!!!
ariska super wiesci

katka --- 100 Lat :) 18 piękny wiek :)

joasienka -- kupiłam :) na" kraina pieluszek " -10x - NATURE BABIES - Wkładka Zawsze Sucho,i 1x - HAPPY FLUTE - Kieszonka Skarbonka v2 , a u tego sprzedawcy co polecałas kupywałam na stronie internetowej "swiat pieluch" - pieluszka wielorazowa pul minkee - krówka biała,pieluszka wielorazowa pul minkee - fioletowe gwiazdeczki zobaczymy jak przyjdzie narazie bede zakładac dla starszego zeby wkoncu sie pozbyc tych pampersów.. jak sie spiszą to zakupie wiecej :) ale jak piszesz ze dla Ali pomogły na odpazenia po 1 dniu no to dla mnie są bomba:)

W końcu nadrobiłam Was od wczoraj.

Ariska, cieszę się, że już zbieracie się do domu.
Katka, wszystkiego naj, naj.

A nawiązując do tego o czym pisałyście wczoraj... Ja Jasia ubieram w to, co akurat mam pod ręką. Najczęściej body z dowolną długością rękawa, na to pajac, ewentualnie body, na to kaftanik i śpioszki. Choć ostatnio dostałam kolejną paczę od teściowej z ubrankami i zaczęły się pojawiać sweterki i spodenki, więc jak tylko Jaś do nich urośnie, to będzie body, sweterek, spodenki i skarpetki.
My kąpanie przełożyliśmy ostatnio z 19 na 21:30 i tak mi lepiej pasuje. Jak kapaliśmy o 19, to Jaś zasypiał koło 20, 20:30, a jak ja chciałam się położyć około 23, to on się budził. A teraz razem zasypiamy koło 22:30, 23 i jest ok.

reklama
A ja ubieram Dominika albo w samego pajacyka, albo w śpioszki a pod nie koszulkę lub body z długim rękawem. Mam w mieszkaniu temperaturę między 21-23 stopnie i czasem przy karmieniu mam wrażenie, że jest mu za ciepło. Body na krótki rękaw nie używam póki co wcale. Jak śpi to przykrywam mu nóżki kocykiem a na noc staram się opatulić kocykiem tak żeby się nie rozkopał jak będzie go wierciło w brzuszku.
Kąpiemy się tak jak Dominik się obudzi pomiędzy 19-21, ostatnio częściej koło 19 ale niezależnie od tego usypia mi najczęściej dopiero koło 22-23. Mamy jeszcze bardzo rozregulowany harmonogram dnia, Dominik codziennie sam go ustala.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry