reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczen 2011

reklama
Klaudoos często tak jest że długie dzieciaczki rodzą się bo mają dłuuuugich rodziców:-) Chociaz oczywiscie nie jest to regułą bo np moi rodzice bardzo niscy, ledwo co 160 cm a ja 170 i urodziłam sie wielka bo ponad 4 kg:szok:

Natomiast mój pierwszy synek to już bardziej tak jakby po mnie i moim byłym mężu poszedł. Urodził się to miał 60 cm i waga 3850 i od pierwszej klasy cały czas był najwyzszy w klasie. Teraz to już kupuje mu ubrania na 158-164 a jest w IV klasie podstawowej.

Chociaż ostatnio zauważyłam że dziewczynki w klasie zaczynają doganiać mojego wielkoluda:-) To chyba już też czas że panny będą gonić chłopaków a nawet ich przerastać:-)

Malta - to mój Tymon jest w 2 klasie i choć chłopisko z niego wielkie to dziewuchy i tak przerastają go o głowę.
No i z tą wielkością dzieci to nie reguła - ja i mąż nie należymy do niziołków a Anka miała tylko 3100 i 54cm, to córy mojej przyjaciółki drobinki były dużo dłuższe od mojej.

kladoos fajowo, że Twój synek taki dłuuuugi:) najważniejsze że jest zdrowy :) Niestety co do Twojego stanu zdrowia, to chyba generalnie nienajlepiej przechodzisz ciążę....jeszcze tylko 100 dni i "matura z porodem" ale spoko zdasz ten egzamin:) Juz tyle wytrzymałaś to wytrzymasz jeszcze te kilka dni.
Wierze, że stresujące są Twoje wizyty u gina....co chwilę coś. A z wagą to poprostu Twoja uroda....staraj się nieobżerać i tyle.
U mnie najgorsze są takie napady głodu....i wszystko bym zżarła....a później żałuję.

U nas gorąco , byłam z moim suczyskiem na spacerze i słoneczko tak miło świeci....nie czuć że idzie jesień. Niestety moja suńka zaczyna mieć cieczkę....czyli min 4 tyg. z głowy....

Witam mamuski:)

Klaudoos - dobrze,ze mały rośnie cały i zdrowy:) Może nie będzie aż taki duży:) Mnie lekarz ostatnio powiedział, że moja córcia rozmiarowo wybiega o 2 tyg do przodu, tez mnie to na początku przeraziło, bo pomyślałam, że będzie z niej wielka dziewucha...ale teraz chyba wróciło wszystko do normy:)

Fogia - jak tam minął wieczór z mężusiem, no chyba sobie odrobiliście z nawiązką :)

Damqelle- pożeraczu książek, kiedy Ty masz na to czas?

Ribi - czyli jednak rogal pomaga, no właśnie chyba się zdecyduję, tylko na ten...
Kojec Motherhood - poduszka dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

Ja dzis miałam zawieźć mocz na badania i kurcze od rana, jak na złość sikać mi się nie chce....:szok: Jakaś ironia losu, nawet kawy się napiłam, bo działa moczopędnie, a tu nic...Jutro mam wizytę, wiec potrzebuje ich na rano...

Klaudos niestresuj sie tym lekarze... moze ma taki charakter poprostu ... gratuluje synka ... no no bedzie chłopak jak dąb :) swoja drogą moja mama ma 170 a tata około 180 wiec tacy sredniacy hihih a mój brat jak sie urodził to 68cm i prawie 4 kilo.... za to ja jak baba 53cm zaledwie i 3.5 naciągane:) hihi no i tak nam zostało brat powyzej 190 ma teraz hehe a ja 168 hehe :) dobrze ze nie naodwrót :) ...Tomcio poszedł spac wiec mam chwile dla sie a dokładnie około 3 godzinki :) aby mu tak te spanko zostalo jak sie Kubus urodzi :) niestety kaszel ma dalej chomikujemy w domku

moniaivoy - ty się raczej zapytaj kiedy ja mam czas na sprzątanie - bo akurat to zajęcie ograniczam do minimum ;)
klaudoos - to teraz już wiemy skąd te kopniaki ;) nogi się nie mieszczą. Ale najważniejsze że mimo tych wszystkich przykrych dolegliwości z syneczkiem i mamą jest OK. A choćby i te nóżki miały z (...) wystawać to najważniejsze że urodzisz upragnionego zdrowego syna :)

Dzień dobry:-)
sniadanko zjadłam, kąpiel zaliczyłam :-)
Mąż spi po nocce:p to ja biorę się za obiad:-)
Pranko też wstawie, coprawda wczoraj zrobiłam 4 prania, to dzisiaj tylko ciemne mi zostało więc wstawie i będzie z glowy:-)
Ostatni dzień lata mowicie... pogoda ładna świeci slonko, ciekawe ile stopni heh pewnie z 15:-/ no koncówka lata paskudna pod względem temperatur, ale nie będę narzekać lepiej tak niż jakby lało :-)

Klaudoos - a Ty już po wizycie :-) takiej to dobrze :-) gratuluję zdrowego synusia :-) a tam ... wzrost czy waga dziecka to drugorządna sprawa, ważne, że zdrowy :-) miłego dnia :-)

Zmykam robić obiad, bo 17:40 wizyte mam :p może szybciej zleci jak się zajmę czymś :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja własnie wyszłam spod prysznica. Zaraz na jakis spacerek pójdę bo też już wizyty doczekac się nie mogę :)

Klaudoos najwazniejsze, że synuś zdrowy :) Powiem ci, że ja też mam traumę jak pomyślę o swojej wadze i o tym co powie mi na jej temat mój lekarz :(

Do góry