reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ja dopiero doczłapałam do kompa dziś cały dzień leń :)

O dziwo wyspałam się w nocy jak rzadko i nawet dzidzia dała mi spać a zaraz bedę robić te moje testy bo kurcze już w sobote wyjazd a ja w lesie :/

marta70 - kawałek karpatki mi podrzuć :D proszęee hehe bo chodzi za mną od paru dni

klaudoss - z tymi nogami to mój też miał 4 tygodnie większe w porównaniu z głową :D a my oboje mali.

malta - a u nas grzybów nie ma nic! rodzinka chodzi i po paru godzinach po 1,2 grzybki przynoszą, a ja chce moje pierogi z kapustą i grzybami w święta :D

Ja po okresie dojrzewania mam pamiątki po wewnętrznej stronie ud i jeden na piersi. A na chwile obecną mam jednego nowego na udzie ale tak długości cm. Byłam u lekarza z tymi rozstępami za młodu ale powiedziała, ze jak już są to się nic nie zrobi.

Moja mamka ze mną w ciąży miała rozstępy od tyłka po same kolana tak jej postrzelało ale o dziwo nic nie widać i można powiedzieć ,że znikły.

Ciekawe to jest że moja babka urodziła 8 dzieci i nie wiedziała co to rozstęp :D

reklama
No dziewczynki ale temat się rozwinął-Ribi ma dużo racji....czytalam ze gdzieś w Wawie usuwają rozstępy laserem(jakoś specjalnie się to nazywa,ale koszt jest ogromny nie pamiętam już czy 5 cm2 skóry czy 10cm2 to koszt 500zł(ale chba bardziej te 5cm) za jeden zabieg.Potrzebne jest kilka zabiegow.Jedni zachwalają bo nic nie widać a drudzy są niezadowoleni...efektem końcowym.A jak ktoś ma caly brzuch to można sobie mniej więcej oszacować jaki to koszt jednego zabiegu,a gdzie powtórka.Kosmetyczka może troszke splycić.....ale też będą widoczne ...a i przy tym kupa kasy bo zabieg trzeba powtórzyć.Ja mam pół brzucha tak od dolu do linii pępka i trochę po wew.str ud.No ale cóż poradzić.Teraz jak narazie nie widzę....ale dopiero coś mi się zdaje ze zacząć mogą wychodzić za jakieś 4 tyg.Oby więcej nie.

Gratuluję córci malutkiej-oby siusiak już nie wyrósł :)
A z tymi szlafrokami to tak się napaliłam,ze pojechałam dziś specjalnie do biedronki.No i niestety zobaczylam tylko folder reklamowy....a szlafroki poszły jak świeże bułeczki już wczoraj do południa nic nie było.Miła pani z obsługi powiedziala mi ze one się często pojawiają i żeby śledzić te ulotki..........bo za jakiś czas znów powinny być.Może zdążę do grudnia kupić:)

Z tymi kleszczami to nie ma żartów moja koleżanka zlapała boleriozę......i długo się z tego leczyła antybiotykami.

ja tez mam na piersiach własnie w okresie dorastania mi wyszły ( moze miałam 15 lat albo i mniej ) pozniej przy pierwszej ciazy w pierwszym miesiacu biust urósł ( a ja naiwna wtedy myslałam ze to przed miesiaczka tak mi piersi napuchły ) wiec zrobiło sie ich wiecej teraz to są prawie niewidoczne ale smarowałam je kremami to nawet sie troche opalają na słoncu ... w sumie przez tyle lat sie do niech przyzwyczaiłam.. a mój mąz to "kret " jak mu niepowiesz to nic nie widzi :)...
... bardziej chodziło mi o to ze te dziewczyny co były pierwsze w Rozmowach w Toku to mówił ... ze niesmarowały tymi kremami i nic z tym nie robiły bo im sie niechciało .. a nawet mamy im mówiły i kupowały specyfiki zeby smarowac... a teraz nie mogą na siebie patrzec... i wiedzą ze po czesci to ich wina... bo wydaje mi sie ze zupełnie inaczej psychicznie sie do rozstepów podchodzi jesli robiło sie wszystko zeby ich nie było a jednak cos tam sie pojawiło .. ja po porodzie smarowałam brzuch kreme poporodowym aby skóra byla elastyczna no i na szczescie mam jedn rozstęp siegajacy od dziurki po kolczyku do pępka jak załoze kolczyk to go wogole nie widac .... a swoją drogą moja mama wogole własnie nie wie co to rozstepy tak jak i babcia

Ja to mam gładziutką skórę, ani rozstępów, ani pajączków - za to żylaki paskudne. Kiedyś chodziłam w kieckach sięgających ledwo za dupę - a teraz to już tylko do kostek jak zakonnica ;)
A do lasu w tym roku nie wchodzę - bo co prawda nie przepadam za grzybami, a uwielbiam jeżyny - ale ze względu na kleszcze i boleriozę w tym roku dałam sobie spokój z lasem. Koleżanka zachorowała i już pół roku się leczy.

Kashyaa - dobre z tymi rozstępami :-)

Narazie mam tylko rozstępy delikatne na piersiach ale na początku ciązy zanim się zaczęłam porządnie smarowac to juz się pojawiły:-(

Dziewczyny już po wizycie :-) super :-) jestem szczęśliwa :-)
Zdjęcia Nam znów lekarz nie dał bo nie ma jak uchwycić całego dziecka:-) a buzi nie pokazł bo zasłonił rączką:-)
Wymiary synusia wskazują na 26 tydzień, więc wszystko idealnie :-) lekarz powiedział, że rozwija się wporządku :-)
Pochwalił wyniki glukozy, dawno takich dobrych nie widział, tak przynajmniej powiedział :p
Pytałam o masowanie brzusia - więc nie wolno bo wywołuje skurcze macicy:-( szkoda, bo lubiłam pomasować czasem :p
Dowiadywałam sie o poród i wogóle więc jakoś taka znów pozytywnie naładowana jestm, L4 mam do 13tego wiec następna wizyta 13 X

Dziekuje Wam że trzymałyście kciuki:-)

Dziewczyny ja juz po wizycie :)
Tomcio to na 1000% mężczyzna :) Sisiorek nam pokazał w całej okazałości :) Serdeszko ok, wszystkie narządy wporządku. Termin z USG przesunął się na 8 stycznia :) Waży 770 gram.
Lekarz mi powiedział, że chciałby abym do następnej wizyty nie przytyła. Mam nie jeść słodyczy, owoców bo mają dużo sacharozy. Najlepiej warzywa na parze, drób i rybki, białko wskazane, biały ser, żółty nawet, ciemne pieczywo. Mój mąż przyniósł właśnie parowar i od jutra dietka :) Ogólnie jestem zadowolona :)
Teraz idę kąpać Wiki i zrobić jej kolacyjkę :)

reklama
biała a jaki krem na po polecasz

ja uzywałam z Pharmaceris M Poporodowy balsam ujędrniający
a teraz uzywam tez Erisowej Pharmaceris M BUSTFIRM Ujędrniający krem do pielęgnacji biustu w okresie ciąży i karmienia ,
krem zmniejszający istniejące rozstępy , i próbki zapobiegajacego rozstępom ( w aptece popytac) uzywałam jeszcze przy Tomku z Chicco Mamma Donna Serum przeciw rozstępom , i zel chłodzący na nogi... i byłam zadowolona ( dostałam chicco w prezencie to uzywałam sobie na zmiane :))

joasiab gratulacje Tomaszka( swoją drogą bardzo fajne imię wybraliscie)

Ostatnia edycja:
Do góry